Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsan sesi frekansı için en iyi işitme cihazı markası tavsiyesi olan var mı?

hanifeaydin

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
71
merhaba kemoterapi nedenli sinir kaybım var ve iki kulakta %47 duyuyor , ama insan sesinde çok büyük problemim var .Sol kulak için beltone marka cihaz aldım 7-8 kez frekans ayarı yapıldı ama memnun değilim.İşitme kayıplarında en zor olanı zaten insan sesi imiş.Tavsiye edebileceğiz cihaz varsa çok memnun olurum.

isitme kayiplarinda en zor olani zaten insan sesiymis.

isitme kayiplarinin bam teli . nedense o kadar tik almis bi konuya kimse bisi yazmamis. sinirsel isitme kayiplarinda konusma anlasilirligi pek olamiyor ama lutfen insanlar konusurken seslerini duyalim.
ama nedense bu isitme cihazlarinda gurultuleri devasa buyuturken insan seslerinde cimri davraniyor ses konusunda.
bu konuda bizler icin MEHMET AKSIT hocamizin anlasilir sekilde anlattiklari cok makbule gecerdi......

Ben oticon kullanıyorum memnun kaldım.

Dry34
bende oticon chili kullaniyorum. bana cevre seslerini cok guzel duyuruyor.insanlarla konusurken bazen konusma seslerini kabediyor, konusma sesleri sanki kayip gidiyormus gibi oluyor. yani azaliyor.
ama etraf sesleri cok sert degil, yumusak ses oldugu icin seviyorum chiliyi.
bundan onceki resoundda hic boyle olmadan konusma sesleri hep ayni duzeydeydi. net gelirdi konusma sesleri. hemde yumusakti.
bida cihaz alinca paraya kiyip ses yumusaticili cihaz alicam.

O sikayet isitmelilerin cogunda var ole bicihaza denk glmedim:)

Sayın yelizistiklal,

İnsan işitme sistemi 20 ile 20 bin hertz arası sesleri işitebilme yeteneğine sahiptir.

Biz insanların konuşma tonlaması (500,1000,2000) hertzlerini içermektedir.

Sadece işitme cihazı ayarı değil sahip olduğunuz işitme kaybının konfigürasyonu , İşitsel patolojinin işitsel sistemin hangi bölgesinde gerçekleştiği.En rahat ses seviyesi düzeyinde kelimeleri ayırt etme oranı gibi bir çok parametre konuşmaları tam olarak anlayamamanızın nedeni olabilir.

Kulakta yaşanan işitme kayıpları toplumda yüzde olarak ifade ediliyor fakat doğru olan dB ( Desibel ) cinsinden ifade etmektir.
Muhtemelen sizin %47 diye hitap ettiğiniz şey Saf Ses ortalaması dediğimiz konuşma tonlarını kaç desibelde duyabildiğinizdir.

İşitme cihazı kullanan hastalarımızın en büyük problemlerinden bir tanesi çevre seslerini çok güzel duyduğunu fakat konuşmaları anlamakta zorlandığını belirtmesi ve bu problemi düz bir mantık ile
" çatal seslerini duyuyorsam kuş seslerini duyuyorsam dışarıdan gelen arabanın gürültüsünü duyuyorsam lakin konuşmaları anlayamıyorsam işitme cihazının konuşma frekanslarının ayarında problem vardır "

gibisinden düşünebiliyoruz fakat iki sesin beyinde algılanması farklı süreçler içerisinde meydana gelmektedir.

Biz kulaklarımız ile duyar beynimiz ile işitir anlamlandırırız.Fakat yaşadığımız işitme kaybı kulağın duyduğu sesi anlamlandırması için beyine taşırken hasar görmüş sinir hücrelerinden yolculuk ederken hasara uğrar ve beynimiz sinirlerden konuşmayı ayırt edebilmesi için gerekli sinyalleri alamaz.

İşitme testinizi buraya yüklerseniz ve size yapılan işitme cihazı uygulamasının fotoğrafını yüklerseniz ( kalıp ve cihaz) daha iyi yardımcı olabilirim.

Sevgiler saygılar.

duyanlara duymayanlar tarıf edıyor fatıhcıgım....

etraf seslerını duyuyoruz. ama ınsanlar konusurken o konusma seslerı zayıf gelıyor veya gelmıyor.
sahsen ben duyarak anlamam ama dudak okuyarak kduydugum seslerı benzeterek ıkısını bırbırıne katarak konusmayı cozumluyorum.
ne guzel olurdu ortam seslerı kadar yukseklıkte gelseydı konusma seslerıde.
yanı ısıtme cıhazının ınsan sesını kısıp cevre seslerını yuksek vermesını anlatıyoruz. baska duymuyoruz ıste....

Sevgili Grahambell öncelikle sizlere selamlarımı iletmek istiyorum 3 yıl önce öğrenci olarak sizleri dinleyerek çok tecrübe edindim şuan ise hem kendi işitme merkezimde hemde her pazar günü işitme cihazı uygulayıcılarına hazırladığım eğitim programında sizlerin şikayetlerini yorumlarını neler beklediklerinizi aktarıyor daha iyi hizmet almanız için elimden geleni yapıyorum.

Şundan bahsetmek istiyorum benim annem işitsel nöropati hastası işitme cihazı ile anlayamamanın ne demek olduğunu her gün tecrübe ediyorum bir nevi.

Malesef çözümsüz kaldığımız bir rahatsızlık türü olmuyor işte kulak duyduğunu beyin çeşitli problemlerden dolayı hasarsız alamadığı için anlayamıyor.

Ama burada anlatmak istediğim şey şu örnek veriyorum konuşmayı anlama skorun 80dB ses seviyesinde %52 olsun işitme cihazı ile konuşma frekanslarını konuşma seslerini 130 dB'e kadar yükseltsekte su kelimesi süt , sepet kelimesi kapat olarak anlaşılmaya devam edecek.

Mesele aslında sesi yükseltmek değil işitme kaybına uygun en yalın sesi üretecek ayarı yapabilmekte.Bunada kimi zaman etkin olarak tercih edilen işitme cihazı teknolojisi müsade etmiyor kimi zamanda cihaz teknolojik olarak tüm altyapılara sahip olsada kötü ayarla mümkün olmuyor bazen hepsi bir araya gelse hastanın işitsel patolojisi buna izin vermiyor.

Bu konu vasıtasıyla beni tanıyanlar burdayken ;
Biz işitme cihazı uygulayıcıları olarak sizlere çok büyük saygı duyuyor dertleriniz ile dertleniyor.Yaşadığınız problemleri daha aza indirgemek sizlere daha iyi hizmetler vermek için kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.
Bu karede gördüğünüz gibi yüzlerce işitme cihazı uygulayıcı sizlerin işitme cihazı uygulamalarıyla alakalı şikayetlerinizi yakınmalarınızı okuyup çözüm üretmek adına projeler üretti.

ohowYt.jpg

oho0zc.jpg

İnsan sesinden kastın sesin normal akışında doğal gelmesi demek istiyorsun.

Ben oticon kullanıyorum. Sesler böyle geliyor. Yalnız ayarının doğru yapılması lazım. Yaklaşık 4 5 aydır ayar yaptırıyorum henüz 1 ini yaptık 2. için uğraşıyorum :)

Konuşma sesleri doğal ancak cihazda mesela yüksek ses koruması var.
İki elinizi birbirine vurun dublaj sesi gibi ses duyarsınız :D :)) o Şakkk sesi niyeyse olmuyor :)

ışılisitmemerkezi

bız ısıtmeyenler ıcın super ıs cıkarmıssın fatıhcıgım. ustelık aılendede bızden oldugu ıcın bızı daha ıyı anlıyanlardansın. meslek hayatında kısa zamanda bu faal calısmalarınla emınımkı cok ıyı yerlere geleceksınız. sızı sımdıden kutlarım.

ısıtme cıhazının ayarı onemlı ama total kayıba yakın kendımı bıldıgımden berıduyanların televızyon telefon konusmalarını anlayıp benım anlayamamam galıba ısıtme kayıplı lıstesınde seslerın nasıl duyuldugunu bılemeden konuya dahıl olmam.

burda dıllendırdıgım konusma sesı frekansı dıyor arkadasya bende ısıtme cıhazları konusmayı anlamak degıl ınsan seslerını nıye az duyurur bu velınnımetımız cıhazlar dıye kafa yoruyorum. yanı ınsan sesı cevre seslerınden daha azkı bıze cıhazımız bunu sunuyor.

hayalımdekı cıhaz konusma seslerını daha cok yukselten cıhaz dersem anlarmısınız. bu olanaklımı. ayar ısı olarak. dedıgınız konusmayı anlama degıl sagır olarak robınson kruzo olmaktan cıkmak...

Salim G. Yok konuşma derken cihaz fazla bir yükseklik verip anlamıyo insan onı demek istyo

Benim cihazda doğal sesi

Dışarıya çıkınca insan sesi anlamıyom arkadaşın şikayetide böle

İçkulakta Hücreler öldüğü için beyine gitmiyo

ışılisitmemerkezi

odyometristlere hazirladiginiz egitim programlarinda bide isitme cihazi kaliplarindan bahsetseniz sevinirim.
cihaz tamam ama kalipta cok onemli. cihazin ayarini iyi yapiyorlar bazilari. ama elemani cihazin en onemli parcalarindan olan kalibi iyi yaptiramiyor.

lutfen kalip yaptirdiginiz merkezleri iyi secin.valla oyle rahatsiz ediyorki kalin dolma gibi kaliplar. oysaki incecik yapsalar bisey olacak.
hatta cok ileri isitme kayiplilarin kullandigi tam kalip kulak deligini rahatsiz ettikten baska taaa yukarisinda girintiye gelen parca agri bile yapiyor. soyleyince guya trasliyorlar kendilerince gozboyama gibi.buda iyi olmuyor.

kalibi kullanan bizleriz. yaptiran odyometristler. biz bisey yapamayiz. isi odyometristler veriyor. egitiminizde bunuda islemenizi rica ederim.

ışılisitmemerkezi Salim G.

Fatih bey güzel bilgileriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 500 hertz ile 2000 hertz arası seslerin daha çok önemli olması önemli bir ayrıntı. Ayrıca salim g. arkadaşın dediği gibi sensorinöral nedenden kayıpların işitme cihazı ayarlarının zor olması aklıma yattı. Ama her ne olursa olsun cihaz çok iyi de olsa, ayarının iyi yapılamaması çok daha büyük etken bence. Bu yüzden sensorinöral sebepli kayıpların cihazdaki ses ayarları yapılması zor olsa da, en azından kullanıcının rahat edebileceği doğal sese çok uzak ayarlar yapılmamalı diye düşünüyorum. Ayrıca resound markasının sesi doğala yakın geldi bana. Sonra da widex ve oticon geliyor. Tabi bu kendim deneyimlediklerim. Başka bir kullanıcıya göre bu değişebilir. Denemek lazım. Ama bunun iyi ayar yapılmasından mı yoksa cihazın kalitesinden mi çok etkiliyor onu bilememek insanı biraz zorlayan durum. Çünkü ayarları biz kullanıcılar yapmıyoruz. İyi ayar yapan odyocularla çalışmak bu yüzden çok önemli. Ayrıca cihaz kalitesi çok iyi olmasa da, iyi ayarlarla kullanıcı daha iyi anlayabiliyor duyabiliyor. Mesela gittiğim işitme merkezlerinde, ayarı yapan kişinin yaptığı ayarlar, çok yapıldığı zaman ayarın daha iyi olması gerekirken, tam tersine daha kötü seslerle karşılaştığım zamanlar oldu. Bu yüzden ayarın iyi yapılması çok önemli. Ve bu noktada ileri dereceli kayıpların cihaz ayarlarıda zor olabiliyor bu yüzden anladığım kadarıyla. Diğer yandan cihaz üreticilerinin bu yönde ileri kayıplılara yönelik cihazların gelişiminin az olması, bir başka çok önemli etken. Çünkü bazı cihazlarda, cihazın ses seviyesi açıldıkça ses doğallığı, konuşmayı anlama azalıyor. Bu çok kötü bir durum. İleri dereceli kayıplara yönelik cihazların kaliteli alternatif yetersizliği oluyor bu durumda. Bir de iyi ayar yapılamayınca daha da kötü hale geliyor. Gelişmiş ülkelerde sanırım ayar konusunda bu tip problemler daha az. Çünkü yurtdışındaki kullanıcıların ya da yakından tanıdığım yurtdışında yaşayan bazı kişilerin memnun olma oranı azımsanmayacak derecede. Şimdilik paylaşabileceğim gözlemlerim bunlar.

İşitme cihazı

sitede tam olarak cevabı bulamadım.Dolar yükselince işitme cihazları da yükseldi.Ben sağ kulağım için yeni bir cihaz alacağım.Sol için beltone markası aldım inanın her ay 2-3 kez git gel ayar düzelttir bıktım.Beltone dışında 70-80 kayıp için özellikle insan sesini duymuyorum , önerebileceğiniz kullanıp denediğiniz cihaz adı modeli fiyatı nedir? istanbuldayım.beltone dışında gidip henüz cihaz denemedim. Bu arada tv ye bağlansın telefona bağlansın vs özellik istemiyorum.şimdiden teşekkür ederim bütçem 4000 tl

ısıtme testınız yanlıs olabılır tekrardan yaptırın. 70 80 db ısıtme kaybıyla konusmaları duyabılırsınız anlamasanızda.

Üst Alt