Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlar neden bu kadar anlayışsız ve gaddar?

Poyraz_

Yasaklı Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar ; az önce bir tanıdığı gördüm sohbet ettik mağlum iş arıyoruz v.s felan ...bu arada yüzde 44 engelliyim.. karşımdaki vatandaş gelmiş bana kalem işi bekleme ne iş bulursan yap şöyle böyle ileri geri konuşmaya başladı. bende ona özel sektör de çalışmanın zorluklarından sıkıntılarından bahsettim adam saçma sapan ileri geri konuşup asabımı bozdu yani utanmasa git kazma küre işinde çalış diyecek zaten elektronik işiyle uğraşıyorum ( devre tasarımı imalatı yapıyorum ) adam gelmiş bana işde bizde çok ezildik şöyle böyle demeye başladı bende dedm ki benim zaten masa başı iş isteme yada arama gibi bir durumum yok dedim çok şükür vasıfsız eleman değilim teknisyen diplomam ustalık ve usta öğretici belgem var mağlum bu virüs illeti çıktı + birde küçük biryerde yaşayınca işler istediğim gibi gitmiyor...
insanlar neden bu kadar duygusuz vicdansız insanlardan nefret ediyorum....:mad:
:mad:

İnsanlar bize herseyin en berbat halini uygun görürler. Engelliyiz yaa...
Bu insanoğlundaki kibir şeytanda da var....

Hiç kimse çevresinde kendinden üstün biri olsun istemez o yüzden özellikle cahil kişilerle sohbeti kısa kesmelisin hatta gerekirse hiç sohbet etmemelisin sen onunla muhatap olursan kendini sana denk görür seni kendine eşit ya da daha aşağıda görür daha doğrusu görmek ister.

neden iyi bir dinleyici olmayi denemiyorsunuz kulaginiz duyuyorken. duymakta buyuk nimet.

mantiginiza uyarsa candan diner anlatilandan faydalanirsiniz.

kafaniza uymayan konusanlarlada icten ice eglenerek gulersiniz.

yalnizlik allaha mahsus. insanlar cesit cesit.

zaten akil dagitanda ne kadar akil olur:eek:

" Küçük bir yerde yaşayınca " demişsiniz profilde İstanbul gözüküyor. :confused: Her söylenileni kafaya takmayın. He deyip geçin kendi bildiğiniz yoldan gitmenizi öneririm. Kendince konuşmuş sadece. Anlayışsızlık ve gaddarlık göremedim açıkcası.

Şöyle diyor Halil Cibran : “Gez ve kimseye söyleme; gerçek bir aşk hikayesi yaşa, kimseye söyleme. Mutlu ol, kimseye söyleme; insanlar güzel şeyleri mahveder.”

Kısacası ben insanlara laf anlatmayı çoktan bıraktım. Yoruyor, geriyor insanı. Zaten engelli bireyiz (bipolarım), kafama takma gibi durum da oluyor. O yüzden artık yapacağım işi yapıyorum ve gerisi tevekkül.

kaderimsee çekerim..
Allah topunun belasını versin insanlardan nefret ediyorum.....

dreamfail
aynen bende 15 senedir dermansız depresyon hastasıyım bende herşeyi çok kafama takıyorum genç yaşta saçlarım beyazladı bu tip insancıklardan nefret ediyorum....

power burda sana tavsiye edebileceğim insanlardan bir şey bekleme seni anlıyorum ama insanlar maalesef.. ZTen rahatsızlığız bizi yoruyor üzülüyor geriyor hayatında gereksiz insanlar var ise iletişimi kes bunu kendin için yap..

Tanımadığım insanlr bile burda bazen canını sıkar ama takılma biliyorum çok zor ama şöyle düşün mesela onlar senin için ne kadsr önemli ne kadar gerekli ki kim üzebilir seni sen istemediğin sürece sınırını çiz kimseye güvenme ve haddini aşaana haddini bildir isterse kral olsun ama sakın kendini suçlu hissetme emin ol vicdan herkeste yok emin ol ama ainsan olabilmek çok zor gerçekten.. Önce kendin kendin kendin için yaşa..
power
POWER_

Bak sana şöyle bir anımı anlatayım zamanında çalıştığım bir yerde neredeyse bütün dost arkadaş işe ihtiyacı olan bütün insanlar diyeyim hepsini işe aldırdım ve bir gün atak geçirdim çünkü gece yarılarına kadar uykusuz kaldım ilaçlarım aksadı düzen bozuldu ve bir gün işyerinde bayılma drrscesine geldim ve işimden oldum ve o insanlar şuan ne yapıyor biliyor musun sadece deliliğim hakkında yorum yapıyorlar ustadan tut akraba arkadaş dosta varana kadar işte insan unutır nankördür

abi yıllardır depresyondan kurtulamadım. Meğer yanlış teşhismiş ben bipolarmışım. Yılları yedi hastalık, üni de 7. yılım ne olacak bilmiyorum. Ve insanlar acımasızca, utanmadan öyle sorular soruyorlar ki. Ne okulum kaldı ne yaşamım kaldı. Bir de acımasızca, kan düşmanlarıymışım gibi aynı soruyu her defasında 1000 defa sormaları kalbimde çok yara açıyor. Ben istermiydim engelli olmayı seçmeyi, ben istermiydim okulu bu kadar uzatmayı.
Eskiden değil evden odamdan çıkamazken şimdi daha iyiyim çok şükür. Ama gel gör ki geçen 7 yılı nasıl telafi edeceğim.

tapasya

al benden de o kadar ....
bu tip insanlara hakkımı ASLA helal etmiyorum... bende geçen sene bu zamanlar araba parçası üreten biryere engelli kadrosundan işe girdim ama işveren olacak şerefsiz beni sağlam adamın bile dayanamadığı işe verdi orda bende nöbet geçirdim 2 sefer kapının önüne koydular Allah topunun belasını versin inşallah aynısını başkasıda onların çocuklarına yapar....

İnsan, hazmedemediğini kusar. Bende bu tarz modellerle çok karşılaştım. Sende + meziyetlerin var olduğunu görünce, sanki onun hakkını elinden almışsın gibi davranıyorlar. Sende geliştir kendini. Beyin bedava :D

Garok Andal

aynen haklısın böyle insan kılıklı enbesiller çok varr allah topunun belasını versin....

anlayissizlar işte n'apicaksin boşver...

Son düzenleme:
buradan bela okumaya gerek yok, herkesin bi derdi var. o kendi aklınca sana kendi aklıyla cevap vermiş. Şuan bütün sektörler kötü herkes şuan ne yapacağını bilmiyor. Senin mesleğin var arkadaşımda elektronikçi normalde otelllerin ses ışık sistemlerini tamir ediyor Turizmde kötü oto teyip amfi işinden harçlığını çıkarmaya çalışıyor. sana da tavsiye ederim çevrendeki akseuar oto elektrikçilere ulaş iş almaya çalış.
şuan arkadaşım inan kendi kuluçka makinesi devresini filan kendi yaptı tavuk işine bile başladı.

valla meyve veren ağaç taşlanır dedikleri bu olsa gerek....
SphiNX
eyvallah ustam haklısın da işte sabrımızın ayarıyla oynuyorlar.....

İnsanları Genel anlamda kötülemek yanlış olur. Dünya'nın iyi insanlar sayesinde döndüğünü düşünüyorum. Evren de her şey zıttı ile var güzel-çirkin, iyi-kötü gibi... iyi olmazsa, kötünün değerini, kötü olmazsa, iyiliğin değerini nasıl anlardık.

Nurtan

öylede ama bana hep kötüler denk geliyor çok sinirim psikolojim bozulyor....
bazen başımı alıp ıssı kimsenin olmadığı bir yere gidsim geliyor valla insnalardan uzaklaşmak istiyorum....

POWER_ Bnde hrzaamn adalet er yada geç bukucak yerini buna eminim elbet onlara hakettikleri muamele görülecek ki bnm duam da şu yaşamadan yaşamadan almasın canını Rabbim ki bn geleyim aklına o gün nasıl insanlar ile alay etmenin ve çaresiz bırakmanın ne olduğunu anlasınlar...

POWER_

takma dostum akıl veren çok olur para veren az olur.
sen insanları dinle kendi belleğinden geçir bildiğini yap

SphiNX

eyvallah usta bundan sonra böyle yapacam kimseye eyvallah etmeyecem allahın deyyusları....

Şöyle bir söz var ; "gereğinden fazla tevazu gösteren , cahilden nasihat işitir" diye

insanlardan nefret ediyorum....
hergün aynı şeyi başıma kakmalarından iş iş diye başımın etini yemlerinden bıktım usandım başımı alıp çekip gidecem nalet lsun.....

İnsanlar bana böyle şöyle yaptı diye ömür geçmiyor bende 24 yaşındayım keşke diyorum kafama insanları bu kadar takmasaydım yıllarımı üzülürek geçirmeseydim geçmişte beni şöyle aşağıladılar diye insanın en büyük varlığı kendisi

Ayrıca insanlar her yerde böyle 18 19 yıl Alanya da yaşadım cehennem diğer tarafta nasıl bilmiyorum ama alanyada cehennemi yaşadım engelli olmamdan dolayı. Sürekli Allah'a dua ettim burdan gideyim diye annemle babam memur diye burası rahat yer diye beni orda beklettiktiler ne kadar güzel olsada asla oraya yerleşmem insanlarından dolayı alanyadan sonra bursaya geldik bursada da aynı her şey ama alanyadaki gibi insanlar engelli birini ezemiyor fazla küçük şehirlerde ezmesi daha kolay engellileri ben sadece alanyada böyledir diyordum başka şehirde yaşamadığım için ama bursa da da böyle Çanakkale ye üniversite ye gittim orda da öyle kültüre vs şeylere göre değişmiyor bu ülkenin insanı böyle
Başka ülkeye ye gitsem orda olur mu diyorum ama sonra düşündüğüm insanın yapısı kendinden farklı olanı aşağılayıp hor görmek, küçükken kendim den nefret ederdim engelliyim diye şimdi kendim den özür diliyorum sorun bende değil bu ülkenin insanındaymış
Belki de insanın fıtratı bu bilemiyorum
Tüm yaşadıklarım yaratana daha çok beni yakınlaştırdı din afyondur falan diyolar doğru mu bilmiyorum sadece yaratana daha fazla yakınlık hissediyorum

İsv
Ne gibi sorunlar yaşasın merak ettim ? Üniversite zamanında Alanya da rehberlik yaptım 3 aya yakın süredir hiç bir sorun yaşamadım. Ülkemizin çoğu şehirini gezdim gördüm. Neler yaşadınız ya da ne gibi bir beklentiniz vardı merak ediyorum.

Üst Alt