Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlar neden şizofreni hastalarını veya raporu olan bireylerden uzaklaşır?

Halil377

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize selam ederim arkadaşlar ben askerlik yaptığım yerde çatışmada yaralandığım için psikiyatri tedavisi aldım ve ilaç felan kullandım aradan 10 yıl geçti bazı şeyler aklıma geliyor arada Bi devlet hastanesine gittim 5 ay oluyor %65 bağımsız siziofreni raboru aldım sonra darbeler iyice başladı bana ilk önce sevdiklerimden geldi kız arkadaşımın ailesi kabul etmedi oda bıraktı siziofreni hastası olana biz kız vermeyiz DİE sonra çevremde Bi kaç kişi uzaklaştı bana hayatı küstürdüler yaşama sevincim bian kayboldu içimde çok zoruma gidiyor sanki ben bilerek gittim askerde vuruldum bu derde düşdüm ayrıca özel bir firmada çalışıyorum ağır vasıta şöförü olarak çalışıyorum iş yerine bile bildirmedim
işten çıkış verirler diye ne zaman bir polis çevirmesin deng gelsem ehliyetime el konur mu korkusuyla yaşıyorum ister istemez zoruma çok gidiyor bazı şeyler. İçimi biraz döktüm rahatladım biraz olsun..... Acaba bizim yaşama hakkımız yok mu? :(

Şizofreni sonradan olmuyoki başka bişidir sizinki geçmiş olsun doktor yalnış teşhismi koyduki

Başka doktorada gidin

İnsanlar görinen engeli pek hoşnut olmuyo takmayın siz onları tek sizin engel için geçerli değil

İnsanların çoğu şizofreni hastalarından korkuyor.Bir kısmı da bir küçümseme ve aşağılama eğilimi içinde.Tabi ki bilinçli ve mantıklı insanlarda var ama sayıca azlar bence.
Aslında cinayet işleyen,tecavüz eden,bilimum suçları işleyen kişilerin çoğu şizofren olmayan,hatta hiç bir psikolojik hastalığı olmayan insanlar.
20 yıldır şizofreni hastasıyım,ben de sizin gibi pek çok olumsuz durumla karşılaştım.Zamanla bir şekilde alışıyor insan üzülmemeye ve kırılmamaya.Siz ilaçlarınızı düzenli kullanmaya ve bu tür bilinçsiz insanlara haklılık payı verecek davranışlarda bulunmamaya bakın.Geçmişolsun.

beddua etmek hiç bir zaman iyi değildir,edilen beddua nın yarısı sahibine gelir derler..ama bu tür insanları hasta gören hor gören yok kız vermeyiz yok iş vermeyiz falan filan diyenlerin başına ne düşünüyorlar ise 1500 mislisi gelsin umarım allahım dan!
insanlardan böyle çek ülke büroksasisinden başka çek,engellinin işi maalesef çok zor bu ülke de!

Anti depresan bile kullandığımı kimseye söylemem. İnsanlar farklı gözle bakıyor.
Söylemek zorunda değilsin. Nerden öğrenicek..

İnsanların gerçek yüzünü görmüşsünüz, kime niye kime kısmet. Milli Piyango size çıksaydı bakın nasıl Aslan Damat siz oluyordunuz :) Sıkmayın canınızı İnsanoğlu böyle yapacak bir şey yok

insanları aslında tanımak zordur denebilir fakat evet böyle zamanlarda kimin daha yakın veya naturel olduğu daha rahat anlaşılır demek çok yanlış sayılmaz.

a ben, bende şizofrenim ve bazı insanlara Allahın izniyle relatif olarak çok zeki ve çok güçlü olduğumu göstericem...

@Halil377

bazı bağlamları not etmeyi unuttum

1) bence ehliyetiniz "yasal" olsun gerekirse "elinizden alınsın" fakat işlem yasal olsun yeterki...(ben gerekmedikçe ehliyetinize el konulacağını da düşünmüyorum,bende başvuracağım zaten ama zamanı belli değil)
2) işyeriniz size sormadıkça hatta hiçkimseye bu hastalığınızı ifade etmek zorunda değilsiniz ,genel tavsiye: "söylemeyiniz"

Çok tşk ederim güzel insan bir umut oldu içimden iyik varsınız siz çok saol un

Bu yüzden raporumu kapatmak istiyorum,acaba engelli raporumu nasıl iptal ederim bana yardımcı olur musunuz arkadaşlar,3 senedir iş arıyorum iş vermiyorlar ekpss sınavına girdim olmadı,kura çekildi olmadı , artık insanlardan kaçıyorum bana ne iş yapıyorsun sorusunu sormaması için artık bıktım.

insanlar sadece kendi çıkarlarına odaklanmış durumda kimse kimseyi kazanmak için uğraşmıyor çöpe atıp geçiyor bukadar basit

Insanız biz sonuna kadar şizofreniz sonuna kadar vallahi biz dostu özledik :)

Psikiyatriden aldığınız rapor iş bulmakta size sorunmu yaratti

Psikiyatriden rapor alirsam işe girişte sıkıntı çekermiyim veya mobbinge maruz kalirmiyim.suanki rapor oranim yüzde 31 ortopediden ama işe yaramıyor çelişkide kaldım

Biraz sinema filmlerinin etkisi var bence. Orada şizofreni hastaları o kadar uç karakterler ki insanlar bunlar beni de keser, doğrar, ne yapacağı belli olmaz gibi bir fikre kapılıyor. Şizofreni teması işleyen bir tane film olmasın ki karakter düzgün olsun.

Raporda şizofren yazdığını görünce işe almiyorlar, ben bu raporu nasıl iptal ederim bilen varmı arkadaşlar

@Sprites Şizofreni geçici bir hastalık değil ne yazık ki. Kontrol edilmesi ve devamlı ilaç kullanılması gereken bir hastalıktır. Bu nedenle rapor iptali söz konusu olamaz.

uygulamada sağlık verileri,hastanın onayı sorulmaksızın medulla denen sisteme kaydedilmekte ve bu sisteme girebilen herkes tarafından görülebilmektedir.

Ruhsal duruma ilişkin tanılar,başkalarınca öğrenildiğinde,ilgililer ayrımcılıkla karşılaşmakta ve damgalanmaktadır.Hiç bir olumsuz durum olmasa dahi tıbbi veriler kişisel veri kapsamındadır ve sizin rızanız olmaksızın başkaları ile paylaşılmadığı gibi,eğer güvenliği sağlanamıyorsa kayıt dahi edilmemelidir.

rapor içeriğinin güvenliğinin sağlanması aslolan talep olmalıdır.
Ayrıca şizofren tanısı olan kişilerde şizofrenin çeşitliği ve kişide gösterdiği durumlar farklıdır. toplumun bilinç düzeyi de etki etmekte olup yaklaşımları çekimser kılmakta.

şizofreni genetik bır hastalık genelde ergenlık caglarında cıkıyor ama ılerkı yaslardada kendını bellı edebılıyor.zor bı hastalık benımde mesela bır tane arkadasım kalmadı artı evlenemeyecegımıde bılıyom ama bıze allah yeter bosver allah kuluna kafıdır o yuzden sıkıntı cekmıyom.yapcak bısey yok bu hastalıktan kurtulusda yok olumsuzluklarıyla yasamayı ogrenecez kendıne hobıler edın kıtaplar oku felan dert etmezsın mesgul olursan.

Hocam geçtim şizofreniyi vs insanlar antidepresan kullanıyorum bile diyemiyorlar. Çünkü en hafif bir ilaç dahi olsa o gözle bakılmıyor. Ama gelgör ki ülkemizde 2019 da 70milyon kutu anti depresan satışı oldu. Bunu 12 aya bölersek bir ayda 5.83milyon kişi psikolojik olarak destek almak istemiş. Ama gelin görün ki sanki herkez cennette yaşıyormuş gibi. Bu durum öğrenimle çözülür diyeceğim ama 1960 a göre üniversite mezun sayısı 14 kat arttı. Demek ki iş ondada değil.

Piyasada su hastalığı olan katil oldu bu hastalığı olan tecavüz etti haberleri gezdikce medyada psikolojik hastalarının işi daha zor burda önemli olan medyanın eline dusmeyip koz vermemek bununda devlet kendi eliyle yapmaz ise vay halimize işimiz dahada zorlaşır ve insanlara düşüncelerimizi ve hastalıklarimizla ilgili konuşma şansımız olmaz ne yazikki bu devirde kolay birşey kalmadı

Üst Alt