Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların bakışlarıyla takip etmeleri üzücü ve sinir bozucu..

Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum annemle pazara çıktık insanlar pazarda öyle bir bakıyorlar ki üzülmemek elimde değil malesef birde bakıp geçseler bir şey demicem bakıyorlar ben ilerledikçe beni takip ediyorlar bilhassada bunu çocuklar yapıyor.. anne ve babalar çocuklarına engelliyi iyi tanıtamıyor ya da hiç anlatmıyor.. bunu büyük yaşta kadın erkekte yapıyor sanki bir şey var sinir oldun anneme bir şey demeden de pazardan döndük ne ile kaldım sinirimle kaldım malesef toplumumuz çok kötü bu konuda...

her zaman aklıma gelen Mevlannın bir sözü var
ÖYLE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTÜNDE ELBİSE YOK ÖYLE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK. demiş. Boşuna söylenmemiş bu söz..Anlıyana.......

toplumu değiştirmek çok zor sen kendini degiştirmeye çalış ve ne olursa olsun normal karşıla alış bence tavsiyem budur

Aslında farklı olana bakmak hepimizde yok mu.Düşünün o pazara sizin yerinize baştan aşağıya pembeler giymiş bir erkek girse yine bu bakışlara maruz kalacaktı.Bu bakanların arasında sizinde olacağınızı düşünüyorum.

Özellikle karşı kaldırımdan gelen bayanlar beni görünce yola iniyor, vahşi bir cazibem var herhalde :)

Arkadaşlar yaradan tarafından verilmiş bir hediye bizlere bu, sabır eden kazanır. 5-6 yaşlarında yeğenim aklı biraz biraz erdiğinden skolyozum hakkında bilgisi yoktu. Skolyozum hakkında bu ne diye sormaya başladı ve beni inceliyordu :) Soru soruyordu makul bir dille cevaplıyordum. Tabi bir zaman sonra alışıyor ve ona sıradan geliyor.
İnsanlar sizi tanımıyor, sizleri ilk kez görüyor olabilirler ve sizleri tanımak mecburunda da değiller. Ancak insanların sizi tanımalarına fırsat verin sizi takip mi ediyorlar bırakın etsinler; bundan rencide mi oluyorsunuz? Uygun bir dille belirtin. Bir selam verin mümkünse en azından bu inanın hem sizin açınızdan hem de karşı taraf açısından iyi gelecektir. Çocuksa çocuk, büyükse büyük; bir gülümseme ve bir selam yeterli.
Dönem dönem mutlaka bu tür sorunlarla ben dahil bütün engelliler karşılaşıyor, ama bunları aşmalıyız...

Aziz arkadasım özelliklede cocukların o tarz davranışlarını dikkate almamnı öneririm.Neden dersen bir çocuğu aile ana baba nasıl yetiştirirse öyle gider o yüzden eger bi cocuk sana bakar hatta dalga gecerse bunun sebebi senin engelin degil ailenin iletişim boğukluğundan kaynaklanıyor.Sana bir olay anlatmak istiyorum bilhassa kendim yaşadım bir akşam ailemle sahilde yürürkn biri kız biri erkk iki cocuk yanımdan gecerken bana bakarak konusmaya basladılar.Erkek dediki aaaa kıza bak kıza kızda ona ne dese beğenirsin aaa sakın dalga gecme onu Allah öyle yaratmıs sende dalga gecersen öyle olursun.Ben bunları duyunca şaşırdım inanamadım bunu söyleyende ufacık bir kız çocuğu.Aile tarafından bilgi almıs engelli hakkında az cok bilgi sahibi edinmiş anlaşılan ailesini tebrik etim

bir olay daha yasadım bir misafirliğe gidecektik.Orda 7 yaşlarında bir erkek cocuğu vardı ve henüz beni hiç görmemişdi.Ailesi beni hiç görmediği için dışlayabileceklerini düsünerekden bilgi vermişler ve ben o akşam misaflrliğe gittiğimde o ufaklık tarafından öyle güzel karsılandımkı sankı engelim yokmus gibi davranıyordu.
o sebeble dediğim gibi eger sana dikkatli bakan veya garip garip sorular soran cocuklar ise bu durumun senden kaynaklanmadığını bilmeni isterim.Aman büyükleride kaideye almanı istemem hani bir söz vardır gülme komsuna gelir basına ben bu sö<ü canlı olarak yasadım
bir gün okuldan eve gelirken durakta otobüs bekliyordum bi kac kisi bana bakıp bakıp gülüyolardı cünkü ayağım kayıyor buzdan dolayı ayakda zor duruyordum .ve döndum dedim ki ne gülüyorsunuz sizi de görürüm ben az sonra der demez bunlar pat die yere düstüler
iste böyle bi hayat bizimki ben resmen benle dalga gecenlerle geciyorum sanada tavsiye ederim gercekten iyi geliyor.

tabi bu dalga gecme olayını ben genelde espri ile karısık söylemişimdir.Öyle daha eylenceli oluyo:D

Göz tacizinden kurtulmak mümkün değil. En mantıklısı alışmak ve umursamamak galiba..:)

Aziz Özdemir;

Boşver takma kafaya arkadaşım zamanla alışıyorsun zaten.Bazen öyle bir bakıyorlarki yiyecekmiş gibi "çok mu yakışıklıyım yada suratımda birşeymi var diye düşünmediğimde olmuyor değil;) " bende onlara aynı şekilde bakıyorum ben değil onlar utanıyor bu sefer :D toplumumuzda önyargılı insan sayısı malesef çok fazla onlar değiştirmek çok zor .

arkadaşlarım kardeşlerim hepinize çok teşekkür ederim :) artık umursamıyorum bakanları laf atanları kendi terbiyesizliği ve aile iletişimi zayıf demektir.. teşekkür ederim neri çok güzel bir olay başından geçmiş sevindirsede seni üzmüştür ama olsun.. cümle mühendisi bende bazen bakıyorum o bakanlara utanıyorlar bu da benim zevkim oluyor hoşuma gidiyor bir daha bakmazlar öyle öyle :)) bacıbey umursamıyorum artık bu site çok iyi geldi inanın ki :)
srhtslymn kardeşim ne güzel anlatmışsın ne güzelde çocuk karşılamış seni :)

Yazdıklarınızı okurken yaşadığım bir olay geldi aklıma :)

resmi bir toplantıdan sonra yemeğe gittik oturduk geniş bir grup etrafdan çocuklardan biri beni gözüne kestirdi önce bizim masanın etrafını turladı beni inceledi fark ettim ki dokunmaya çalışıyor merak etti :) kifoskolyoz çocuğa çok değişik göründü anlaşılan daha önce görmemişti. masadakiler ne olduğunu anlamadı doktor bey sanırım seni sevdi dedi evet ama daha çok merak etti dedim :) koltuğumu az geri çektim dokundu kaçtı ;) o merakını giderip kendince zafer kazandı bir engelli tanıdı güldüm bana güldü mutlu da oldu. sonra gayet rahat yemeğimi yedim.

ben alışığım bakışlara ilk görenler belki merakla hatta acıyarak bakıyor olabilir herkes bakışında özgür :) sonra fikirleri değişip hayranlık oluyor nasıl olsa :eek:

Çocukların bu tepkisi çok doğal seni farklı görüyor sorguluyor bakışları ile belki taciz ediyor olmadı senin gibi yürümeye çalışıyor. Ve soruyor sen neden böylesin veya neden bu şekilde yürüyorsun diye...Bir zamanlar üzülüyordum ama sonra tebessüm etmeye başladım şimdilerde.Geçmişten hatırladığım beni üzen tekşey bir grup arkadaşımın yavaş yürüdüğümden dolayı bana ayak uydurmamasıydı ve kimi zaman yolumuz aynı yönde olmasına rağmen beni bırakıp gitmeleriydi.öyle işte..

millet dik dik bakıyor arkadaşın dediği gibi gözleriyle takip ediyorlar
sandalye almayı düşünüyorum bzimkilerde hemen çık dışarı gez diyor
öküz gibi bakıyorlar nasıl gezeceksem

Aziz Bey zamanla umursamıyorsunuz size uzun uzun bakılmasına alışma süreci dedikleri bu olsa gerek ...

çok teşekkür ederim yorumlar için hepinize :) artık umursamıyorum sizde umursamayın çocuklara sevgili bir dille anlatıyorum durumumu :))

Çok büyütmemek lazım. Herkes herkese bakıyor. Güzele, çürkine, uzuna, kısaya, zayıfa, şişmana.....

Hayatımıza başkalarının bakışları sözleriyle yön verirsek evden dışarı hiç çıkmamalıyız. Bu hayatı herkes eşit şekilde yaşama hakkına sahip onun için arabamla, pazara, manava,çarşıya, markete aklıma gelen her yere girebiliyorsam giderim...Farklı olana bakılıyor bakıyoruz malesef durum böyle...

toplum değişiyorsa değiştir değiştiremiyorsan sen değiş :):) bozma moralini gül geç insanlar farklı olana her zaman dikkat eder ve farfklı olmak güzel bir özelliktir deriz ya al işte farklısın :):):)

Yasım 3o bu bakışlar yaslıların seslı bı sekılde benı gorup allahım çok sukur demelerı bakmaz kendı halıne ayakta dutramaz aklı sıra bana bakıp sukredıo ıcınden et kardesım bu ulkede yasamaktan utanıyorum alısıyorum alıstım dıyen kendını kandırır kotu bısey bu kotuye neden alışayım kı?yasım 3o 13o da olsa o bakıslar hareketler rencıde edıcı bunu nezamn nede alıskanlık bu gercegı deıstıremez ....bızım sansızlımız engellı olmanın yanında bu ulkede engellı olmak sıze hıncal uluctan ornek vereyı msılahla vuruldugu zaman tekerleklı sandalyede awrupaya maca gorevegodıyor ve anlattıkları adamlar resmen benı sırtında tasıdı bu kadar ıtıbarı saygıyı ve ılgıyı turkıyede sağlamken bıle gormedım ............herseyı açıklıyor sanırım bu bu şehırlerde bole bıdd ekoylere gıdın sıze uzaylı gıbı bakıyorlar

sena_6;

zaten en çok sıkıntı büyüklerden dolayı :( ama çocuklara baktıkları zaman üzülmüyorum çünkü onlar merak ediyorlar ve yaşlarına göre gayet normal ben çocuklar bana baktıkları zaman gülümsüyorum onlara ama insanlar hele bir de sesli düşününce o gerçekten moral bozuyor

sena_6;
Çocuklar yetiştiği ortamda yakınında bir engelli görmediyse tepkileri, bakışları, hatta değişik sorularıyla da karşılaşmak mümkün.Bir büyüğün engelliye bakarak şükretmesi hiç normal bir durum değil!
Fakat sakata bakıp şükreden sağlam bir bedendeki akıldan ziyade ben kendi aklımla bu bedende olmayı tercih ederim. Diyerek bende şükrediyorum..

Üst Alt