Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların yüzüne bakınca aşırı merhamet ve aşırı acıma duygusuna kapılıyorum..?

Konular
18
Reaksiyonlar
122
Bende acayip bi durum var bu yaklaşık senedir. İnsanların yüzüne bakınca ( zengin, fakir, güzel, çirkin, iyi, kötü) farketmez değişik bi duyguya giriyorum. Aşırı merhamet aşırı acıma mı diyim bilemiyorum acayip bi duygu üzülüyorum . Bu nedir ? Bunu bi aşamadım.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
İlk defa böyle bi şey duydum ben de bilmiyorum ama yoğun anksiyete korku çok kötü bir şey bugün bunu gördüm yaşadım bizzat
Çevreden Hiçkimseden zarar görmememe rağmen çok kötü ruh hali yaşadım

Uzman Psikiyatri hekimine çıkabilirsin.

Peki öfkeni nasıl yaşıyorsun. Sinirli halin nasıl oluyor?

@Artı_Noksan, her insanın dünyadaki herşeyin bir frekansı vardır.seninde var. Frekansın yükseldiği zaman karşındaki insanları farklı görmeye algılamaya başlarsın hiç tanımadığın ilk defa gördüğün birini bile iyi bir insan mı kötü bir insan mı algılayabilirsin.

Hastanede bir arkadaş vardı. Bazen çok merhametli olurdu. Hatta depresyon hastası nerdeyse hiç yemek yemeğen bir adama eşi yanında olmasına rağmen o elleriyle yemek yedirirdi. Bazen de öfkelendiğinde gözünün önünü göremezmiş. Annesini babasını dövmüş böyle bir durumda.

Bazen öyle bir durum oluyor ki birinin yüzüne bakım o kişinin kim olduğu önemli değil zenginmiş fakir miş güzel miş çirkinmiş farketmiyor. Acıma mı merhamet mi ne bilim oysa benim durum daha kötü henden daha iyi hayatı var. Bilemiyorum.

Boşver, gül - sev
Mutlu olmak için biraz aptallık şartmış

@Artı_Noksan,

Köydeyken bu bende de vardı ama şehre taşınınca geçti çok rahatım kimseyi takmıyorum onlarda hep kendi işinde gücünde, kimsenin baktığını bile görmüyorum, sana tavsiyem yokmuşlar gibi davran kardeşim

Hiç hatırlamıyorum.🤔

Peki bu duyguları sadece yaşıyormusun;yoksa eyleme giriyor musun?

@Artı_Noksan,

Anladım..bu duygularla ilgili yaşamını olumsuz yönde etkileyen bir durum yoksa, hastalık boyutunda bir durum sayılmaz.

Diğer hastalığınıza ilave bir semptom olabilir...illaki doktoruna söylemişindir bu durumu.

@Artı_Noksan,

@Artı_Noksan hastalıgınız dan kaynaklı olabilir @OğuzHan112 arkadaşın söylediğine katılıyorum. Yaşamınızı olumsuz yönde etkilemiyor sa diye söylemiş. Devam etmiş hassas bir kişi olabilirsiniz . İnsanların yüzüne bakarak mı fakir zengin v.b. Şeyleri düşünüyorsunuz? Öyle ise neden böyle düşünüyorsunuz böyle düşüncelerinizin sebebi nedir? Sebebini bulursanız çözümü kolaylaşır

Yukarıda kast ettiğim kimin olduğunub önemi yok. İnsan ayırmadan o şekilde duyguya kapılmalar oluyor. evet hassasisyetlik ve OKB bin de mutlaka etkisi vardır.

Yaşadığınız durumlar yada bir olay merhamet duygunuzu ve iyi insan yönünüzü ortaya çıkartmış olabilir.onlar bir insanda baskın olunca karşı tarafa kötü düşünüp kötü bakmak mümkün olmaz.gerçi günümüzde öyle insanlarada salak diyolar ya.olsun.onunda manevi açıdan bir rahatlığı vardır.kötüye neden kötüsün diye sorulmaz kötüdür çünkü.ama iyi ve merhamet duygusu olan insan herşeye herkese pozitif yaklaşır öyle görür çünkü içinde art niyet yoktur.aslında bu çok güzel bir duygu bana göre.siz niye takılmışsınız anlamadım.eğer bu durum sizi rahatsız etmiyorsa bence takılmayında derim.ne güzel manevi yönünüz güçlü.

Üst Alt