Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlarla kalıcı iletişim kurmakta zorlanıyorum. İnsanlar neden böyle?

Overlord

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
69
Herkese günaydın belki sizlere biraz saçma gelebilir lakin çok canımı sıkan konudur bu o yüzden yazıp içimi dökmek istiyorum (param olsaydı psikolog a felan giderdim herhalde :D) neyse işin şakası bu tabi herkesin düşüncesini dinlerim ben konuya gelicek olursak
hayatım boyunca hep mayası bozuk insanlarla karşı karşıya geldim veya tanıştım lakin insan karşı tarafın iyi veya kötü olduğunu anlayamıyor yani geçmişte ne yaşadıysam bugünde aynısını yaşıyorum kimle tanışsam bir süre sonra eften püften sebeplerden beni hayatından çıkarıyor (dün 3 kişi çıktı hayatımdan 2 si ciddi olmayan 1 biri de ciddi) yada bi kadın için bırakıyor beni (daha doğrusu satıp gidiyor) ya siyasetten vb. bi ton konu ben istiyorum ki hayatta 1 tane gerçek dostum olsun kafi fakat o bile yok yeri geldiğinde bende bazı insanları hayatımdan çıkardım

ama böyle keyfimden değil bana yanlış yaptığı için özür dilemedilerde yaptığının hatalarının farkınada varmadılar bende bana iyi olacak yolu seçtim neredeyse çeyrek asırlık bir hayatım var ve bu konu beni çok yıpratan konulardan biridir şimdi diyeceksiniz ki sanalda arama reel de ara reelde de bu tarz durumlar oldu yani aslında değişen bir olay yok kısır döngüdeyim resmen sürekli aynı şeyleri yaşıyorum ve elimden hiçbir şey gelmiyor şimdi size soruyorum bu kısır döngüden nasıl çıkacam ve insanlar neden böyle ? + Olarak iş hayatımda da öyle oldu örnek verirsem son çalıştığım yerde müdür vardı herkesle küs olmuş ben sonradan öğrendim 1.5-2 ay samimi oldu benle sonra yeni müdür yardıumcısı gelince gerçek yüzünü gösterdi anlayacağınız nereye gidersem gidiyim hep aynı şeyler...

Son düzenleme:
insanlar nankör insanlar kahpe insanlar şerefsiz. insanlar çok kötü .. bu yüzden yeni tanıştığım insanlarla hep mesafeli olurum. kimseyle fazla samimi olmam özellikle iş hayatında hep tek başıma takılırım kimseyle aşırı samimi olmam...

Çıkarcı,menfaatçi insanlardan uzak durmak lazım böyle insanları hayatımdan çıkarınca rahatladım ferahlatıcı oldu

iş yerinizde nasıl tek takılıyorsunuz _ mesafeli olmak için ne yapmam lazım ?

çok gerekmedikçe kimseyle muhatap olmayacan. gereksiz muhabbete girmeyecen kimseyle el şakası v.b. birşey yapmayacan. bunun gibi şeyler... ben çalıştığım yerlerde öğlen yemeğini bile tek başıma yerdim hep...

İnsanın mayasında vardır bozukluk. Sen hamuru ne kadar güzel şekillendirsen de hep bir yerde pürüz çıkacaktır.

"Az ya da çok" çıkar gözetmeyen, beklenti içerisinde olmayan, karşılık istemeyen insan sayısı azdır dosyasıyla nadirdir onlar, denk gelmek zordur.

Mükemmelliyetçi olmana gerek yok, bazı şeyleri kabullenmek gerekli. Eğer kabullenmek istemiyorsak, şikayet de etmemek lazım.

Abi abla şeklinde hitaplarda bulunmayacaksınız. Herkese, kim olursa olsun, Ayşe Hanım / Ahmet Bey şeklinde hitap ederek resmiyeti koruyacaksınız. Sizin yükümlülüğünüz dışında kalan işlere "ben yaparım, ben hallederim, benim bir tanıdığım var vb" söylemlerde bulunmayacaksınız.

Çıkarcı,menfaatçi insanlardan uzak durmak lazım böyle insanları hayatımdan çıkarınca rahatladım ferahlatıcı oldu
karşı tarafı etkilemek için öten bülbül ve tavus kuşu da çıkarcı olmuyor mu belki de karşı tarafı etkilemek için avlanan aslan da çıkarcı oluyordur veya aile edinmek için rol yapan erkek cinsi de öyleyse çıkarcı olanın dostları ve parası çok ise doğruculuk belki de etik olmayandır ve dürüst olan kaybedecektir. burada iletişim kurmak tek taraflı isteniyorsa isteyenin taviz vermesi gerekmiyor mu öyleyse bu yolda herşey meşru ve en iyi rol yapan kazanmıştır belki de ve düzeni kuran adil olunmasını isteseydi buna zorlar mıydı

Son düzenleme:
@Overlord,
Sizi iyi anlıyorum. Çok sevdiğim, ablam gibi gördüğüm biri var(dı). Yıllardır bir araya gelemesek de hep konuşurduk. Bana yardımı da çok olmuştur. Ben de elimden geldiği kadar ona yardımcı olmaya çalışırdım. Çoğunlukla dertleşirdik. Ama şöyle bir huyu vardı. Sürekli derdini anlatır, benim dertlerimi ise önemsemezdi. Benim derdim olmadığını düşünürdü. Oysa ben her şeyi anlatamazdım. Çünkü anlatınca kötü oluyordum ve kötü anılar gözümün önüne geliyordu. (Hala çok ciddi sorunlarım var ama düşünmemeye çalışıyorum. Çünkü aklıma geldikçe çok üzülüyorum). Beni insanları kıskanmakla suçladı bir gün. Hak etmeyenlerin her şeye rahatça ulaştığını belirtmek kıskançlık değildir. Ama hak edip de mutlu olanlara lafım yok. Ben bir şey anlattığımda kısa sözlerle geçiştirdi. Oysa ben en kötü halimle bile onu dinliyordum. Evde kıyamet koparken perişan bir şekilde ona moral vermeye çalışıyordum. Bir gün ben de onun yaptığını yapmaya karar verdim. Ve sonuç olarak suçlandım ve engellendim. Bu bana büyük bir ders oldu..

@zubizaretta, çıkarı için yaşayan menfaati için yaşayan insanlar karşıma çıktı cemil Meriçin bir sözü var iyilik yapıp mükafat bekleyen tefecidir

@erola,
tefeci dediğimiz kısım enflasyon kadar olan yasal faiz oranını aşan kısım. burada haklılık olabilir bunlara riyakar deniyor

@MAGİSTER HİSTORİA,
İnsanları analiz ederek buna göre davranmak gerekiyor. Ya hayatınızdan çıkarmanız ya da o hali ile kabul etmeniz ve buna göre sınırlar belirlemeniz dışında yapabileceğimiz çok birşey yok. Size sorunlarını anlatan çoğu kişi; anlatmak ve rahatlamak ister. İş tersine döndüğünde ise olaya bakış açısı farklı olur. Benim zaten derdim başımdan aşkın onu mu dinleyeceğim şeklinde bakar. Yada ben derdimi anlatmak için aramıştım, dert dinlemek için değil şeklinde görür. Maalesef aslında bu tür şeylerin en büyük problemi empati. Çoğu kişi empati yapamıyor ve bu durum sonradan kazanılacak birşey değil. Aslında kim olursa olsun İnsanlarla aranıza sınırlar çekmek gerekiyor. Kimsenin o sınırları aşmasına izin vermeyecek, kimseninde sınırlarına kendisi istese bile dahil olmayacaksınız. Bunu yapabildiğinizde hayat daha kolaylaşıyor.

@HuYSuz79,
Birgün zaten undertaker gibi sert tekpisiz adama dönüşecem bilen bilir :D 99 yılındaki hali daha berbat yani ya böyle olucam günün birinde yada hayatım böyle tepetaklak olmaya devam edicek olurda ekonomik özgürlüğümü elime alırsam birgün kendime 0 dan hayat kuracağım

Üst Alt