Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlığın, dini, dili, rengi yokmuş, birkez daha anladım bunu

KUZEY

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
İnsan olmak dil, din, ırk, mevki tanımıyor. Yeni bir tekerlekli sandalye için belediye'ye başvurmuştum, İngiltere bu konularda mümkün olan ne varsa engellilerin hizmetine sunuyor sağolsunlar. Başvurum kabul oldu.Dün evden yola çıktık ... Belediye otobüslerinde asansör rampası var bilirsiniz, o şekilde bindim gideceğim noktaya vardığımda asansör rampası tutukluk yaptı çalışmadı.Otobüste belki 50 kişi var otobüs şöförü biraz uğraştı rampa çalışmadı, otobüsün birinci katında bir siyahi arkadaş ve bir İngiliz yardıma geldi ... dedim ki; bu akülü sandalye ağır olur kaldırmak yok dedi sorun değil.iyilerde olmasada bu dünya hepten hapı yutar, iyi olmanın rengi tipi dini cinsiyeti olmuyor.Devlet baba mümkün olan en iyi manuel Tekerlekli Sandalyeyi verecek Saha ne olsun, yaşıyoruz bütün zorluklara rağmen. Yılgınlık yok hep ileriye bakacağız, hepinizi seviyorum ;)

Keske dunya tersine donsede her yer sizin sandalyenizin taşıyan insanlar gibi iyi niyetli insanlarla dolsa, o zaman insan görunumlu hayvanlar belki biraz duzelirdi :((

İnsanoğlu böyle işte melek olanıda var şeytan olanı da.

İnsanlık epey tuhaf gerçekten.:)
Biz kendi toplumumuzun yardımseverlik konusunda çok duyarlı olduğumuzu sanıyoruz ancak, başka ülkelerin insanları bu konuda çok daha duyarlı.
Buna benzer bir örnek de ben yaşamıştım..Ülkemize tatile gelmiş turistlerin bana gösterdiği incelik takiktire değerdi.Otel yemek hanesinde asansöre gittik asensör en alt katta takılmış,onu farketti merdivenlerden indi asensörler birlikte geldi..Benim için oldukça ilginç bir anıdır.Bizimkiler olsa sakat haliyle geziyor diye hem kızım hem de acıyacakken,bir başka ülkeden kişi insanlığıyla örnek oluyor...
İnsanlığın rengi yok,o renk bizim önyargıya yatkın beynimizin ürünü..

güzeldi, benim dinle ilgili değil ama seninkine benzer bir olayım var bende onu yazayım
:) otobüsün rampası olsa ne bu seferde insanlar engelli yerini dolduruyor ve şoför oraya engelli almıyor, artık şoförlerle tartışmaktan yoruldum tamam dedim alma, ordan biri çıktı neden almıyorsun dedi şoföre, şoförde yer yok dedi adam orası engelliye özel yer, ona öncelik var insanları indir onu al dedi, o kadar keskin konuştuki şoförün sesi çıkmadı, hemen yer açtı ben geçtim, tabi banada hakkını ara dedi ama neler çektiğimi bilmezki, diyorumki şoför ve ordaki insanlar kötümü oluyor :confused: sanmıyorum, şoför yerinden kalkıp demiri çekmekden aciz, ordaki insanlarda umursamaz oluyor, ne iyi ne kötü :)

Üst Alt