Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlık ölmemiş, düşünce anladım!

Konular
11
Reaksiyonlar
0
öylesine kızıyordumki insanlara,,engelliye vermedikleri değere göstermedikleri saygıya bugüne dek!!!
bugün 7 yıldır kullandığım akülü arabamdan tepetakla düştüm :( öylesine içim acıdıki anlatamam....
virajı alamayışımamı yanayım? o kahrolası mazgalın kırık olduğunu farkedemeyişimemi yoksa düşüşümemi??
biranda kendimi yerde buldum,,insanlar koşturdu yardım etmek için,,adeta zamanla yarıştılar,,beni yerden kaldırmak için çabalıyanlar,,su bulmaya çalışanlar,,çantasından elimi yüzümü silmek için mendil çıkaranlar...
ölmemiş yaaa insanlık ölmemiş,,,insanımız ölmemiş,,
hala merhamet sahibi öyle insanımız varmışki,,ben gözyaşları içindeyken hepsi tek yürek olup beni tekrardan arabama kaldırdılar,,sanki rezil olmuştum düştüğüm an,,ve aklıma ilk gelen şu olmuştu,,BEN BU ARABAYA NASIL ÇIKACAĞIM?
YÜCE YARADAN kimseyi elden ayaktan düşürmesin
ilk önce sıcağı sıcağına anlayamadım yaralarımı,,kolum feci zarar görmüştü,,acısı yarım saat sonra çıkmaya başladı ve kolumda ciddi bi doku zedelenmesi vardı,,ya kırılsaydı??işte o zaman mahvolmuştum,,çünkü aynı zamanda ayaklarımdı kollarım benim,,apar topar acile gidildi,,çok sevdiğim arabamı zar zor kullanarak acile gittik,,dar bi kapısı var acilin dolayısıylede diğer kapının açılmasıda gerek arabanın geçmesi için,,annem canım annem kapıyı açmaya çalışıyordu,,ve karşıda sözde güvenlik görevlisi bize bakıyor,,gür bir ses tonuyla "AÇAMADINIZMI" diyor!!!!benim hala gözlerimden yaşlar sel gibi akıyor,,o an diyorumki insanlık nasibini almamış biri daha!!!!neydim değill ne olacağım demeli insan!!!5 dakika sonrasının garantisi bile yokken neden bu gaddarlık neden???? ve kesinliklede koşup kapıyı açmıyor,,,çok kötü bi gündü bugün çokkkk :( ve acildeki doktor,,aman allahım doktor demeye şahit ister,,karşıdan evet sadece karşıdan bakıyor,, rontgen dedi ve çekildi,,rontgenin sonucuna baktı,,biz bişey anlayamadık yarın poliklinik görecek dedi,,sen doktor değilmisin yahuuuu!!!!!!bu insan bunca ağrıyla geceyi nasıl geçirecek bunu hiç düşündünmü???yarın ortopedist görecek kolumu,,ama hiç unutmayacağım bugünü ve yere çakılmamı :(( ALLAH kimseyi elden ayaktan düşürmesin!!!!
SAYGILARIMLA.....

Doktorların ben alayını...hangi hastene orası kardeş?

gecmis olsun
insanlik tabi olmedi
empati kurarsak
cok sey beklemeyelim insanlardan
bide biz saglam onlar sakat olaydi
hep derim ben gibi sagira laf anlatip duracagina
kac git ortamdan:)

Bununla geçmiş olsun,kafan gözünde yarılabilirdi verilmiş sadakan varmış evet halen insanlığın ölmediği bi ülkede yaşıyoruz bazı insanlar öyle yardımsever öyle merhametliki tek tükte olsa çıkıyor arada.Doktor müsvettesine gelince onların benim gözümde domuz kadar değerleri yok ( bazıları hariç ) hayvanlar diyecem ama hayvanlara hakaret olacak paraya para uğruna kendilerini satan adi insan görünümlü yaratıklar onlar.
Güvenlik dallamasına ah ben orada olacaktımkiiiiii ne bakıyon lan lavuk açsana kapıyı demezsem şerefsizim insanlara göre müdahele ediyorlar lavuklar süslü püslü mini etekli bayan olsaydın orada görseydin ozaman sen ilgiyi.İnanmazsın belki ama yazdığın yazını okurken sinirden beynime kan damlayacak o doktor ve güvenlik yüzünden,

Kaza geçirdiğim dönemde yoğunbakımda yatıyorum büyükbaşları viziti gezdi talimat verdi şu şekilde şuraya şunu uygula diye tamam hocam dedi armut neyseki mesai bitti giden gitti o dallama doktor bozuntusu gelip pansuman yapacak bacağımdan kan sızıyor diğer yan odada yatan bayanında 2 kızı var büyük olan kızı tam bi o yollu bi kız neyse küçük olan hanım hanımcıkken neyse büyük olan sen doktora kuyruk salla o gavatta ona sırnaşır fingirdeşmeler falan filan kız dişilğini kullanıp anası hastaneden çıktığında bile o dallama doktor bozuntusunu eve çağırıp annesinin pansumanlarını yaptırmayı başarmıştı.Babam bunları görüyor ve serumun takıldığı kancalı demiri çıkartıp bu herif pansumana geldiğinde onu buraya yıkmazsam diye sinirden patlıyorken amcam yetişiyor tabiki babamı alıp dışarıya çıkartıyor.Birgün hasta olupta yatan kadının yanına gittim Başbakanlık Özürlü kimlik kartının verildiği yerde çalışıyordu o dallama doktor hakkında laf geçti ben herife söverken kadın birden aaaa çok iyi bir doktor o benim pansumanlarımıda eve gelip yaptı deyince beynimden kaynar sular döküldü ve o anda sinirden kalkıp çıktım yanından ve kadında anladı zaten neye kızdığımı,diyeceğim şudur ağır olacak belkide yazım silinecek belkide uyarı alacam ama bunu herkesde biliyor ama yazacam ne olursa olsun içimde kalmayacak...

Allah kimseyi bir avuç et parçası için köle etmesin...

geçmiş olsun ,allah bidaha acı yaşatmasın kardeşim ,gerçekten üzücü ,acillerde hep uzman doktor olur diye biliyoruz ,neden yarına bıraktılar sizi adi üzerinde acil iyikide acil ya acil olmasa kim bilir ne kadar zamanda müdahale ederlerdi....kimsenin ahı kimsede kalmaz merak etmeyin sorumlular mutlaka ama mutlaka bedel öderler ben ilahi adalete inanırım ve kaç kez şahit olmuşumdur ,nanın zalimin zulmü karşılıksız kalmıyor ,ayet var bu konuda ,zerre kadar hayır yapan hayır bulur ,zerre kadar şer işleyende şer bulur ....

Esselamu Aleyküm... öncelikle Allah cc yar veyardımcın olsun Rabbim senin ve senin durumunda olan tüm şifa bekleyenHastalarımıza acil şifalar nasip eylesin inşAllah..,
öncelikle Allah cc ayeti celilesi ile... başlamak istedim...Ey insanlar Şüpheyok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanıziçin sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, Onakarşı gelmekten en çok sakınanınızdır...Bu ilahi düstur, insanlar arasında yaratılışbakımından fark olmadığınıbildirmekte İnsanların Allah cc katında en değerliolanı, Ona karşı gelmekten en çok sakınandır. ilkesi ile de insanlığı iyiliktebirbirleriyle yarışmaya teşvik etmektedir.İslam, bütün insanları bir gerçeğe;imana çağırmıştır. Hür iradeleri ile tevhide inanmış, hak ve hayır üzerindebirleşmiş olan bütün müminler birbirlerine kardeştirler. Bu kardeşlik onlarıbirleştiren, onlara manevi hayat bahşeden bir ruh olmuştur.Müminler ancakkardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allaha karşıgelmektensakının ki size merhamet edilsin. ayeti bu gerçeği ortaya koymaktadır.Evet, müminlerkardeştirler ilke olarak birbirlerine kardeşçe davranmalıdırlar. Ancak builkenin çiğnendiği muhtemel durumlarda, üçüncü kişilere düşen görev, buanlaşmazlığın olabildiğince kısa bir sürede ortadan kalkmasına sağlamayaçalışmaktır. Bu görevi yükleyen şey ise Allaha karşı gelmekten sakınmaniteliğidir, takvadır. Kuran, ilahi merhamete kavuşmanın yollarından birinin debu olduğunu söylüyor.Allah cc , müminleri kardeş ilan ettikten sonra,bu kardeşliği zedeleyen ve kardeşliğe zararlı olan kötü huyları sıralayarakmüminlerin bunlardan kaçınmalarını emretmiştir.
Alay etmek, ayıplamak, kınamak lakap takmak suizanda bulunmak, tecessüs yani başkalarının ayıp ve kusurunu araştırmak,dedikodu ve gıybet etmek, haset etmek, başkalarınıçekememek gibi tutum vedavranışlar toplum düzenini bozar ve müminler arasındaki sevgi, birlik veberaberliği zedeler, ortadan kalırdır.Sevgili Peygamberimiz s.a.v inananlarınkardeşliği olgusunu birçok hadisinde vurgulamıştır. Bu konudaki bir hadisişerifşöyledir Birbirinize buğz etmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, birbirinizesırt çevirmeyiniz. Ey Allahın kulları, kardeş olunuz..,Kişi, iman etmekle; dinkardeşlerine hatta bütün insanlığa karşı bir takım sorumluluklar ile yükümlühale gelir. İslam, bütün,Müslümanlarıbir vücudun organları gibi manen birbirinebağlamış, böylece bütün Müslümanlar büyük bir ailenin fertleri gibi
Olmuşlardır.. ve Siz iman etmedikçe cennetegiremezsiniz ve siz birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız, ve Allahcc resulü Tüm Müslümanların derdini kendine dert edinmeyen onlardan değildirdiye buyurmuştur…Müslüman, ihtiyaç sahibi olan kardeşine yardım eliniuzatacaktır.O, darda kalana yardımcı olur,Zorluk içinde olanı genişliğeçıkarır,Korku içinde olana güven verir,Aç olanı doyurur,
Kim bir müminin dünyevi kederlerinden birinigiderirse, Allah da onun kıyamet günü kederlerinden birini giderir. Kim bir müslümanınkusurunu örterse, Allah da onun dünya ve ahirette kusurlarını örter. Kişikardeşine yardım ettiği sürece Allah cc da ona yardım eder. Şunudaunutmayalımki, Müslüman, başta mümin kardeşleri olmak üzere bütün insanlarınhakkına saygı gösteren ve onlara zarar verecek davranışlardan sakınan kimsedir.Bu sebeple, kendimiz için sevip arzuladığımız şeyleri mümin kardeşimiz içindearzu etmek suretiyle Rabbimizin ve birlikte yaşadığımız insanlarınrızasınıkazanmalı ve aramızdaki kardeşliği en ulvi noktayaçıkarmalıyız.Kardeşlik, karşılıklı sevgi ve saygı ve toplumsal dayanışmaya, herzaman ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Dinimizin öngördüğü dayanışma vekardeşliğin tesisi kadar, korunması ve sürdürülmesi de önem arz etmektedir.Dinkardeşi olmak didişmeyi değil dayanışmayı,aldatmayı değil paylaşmayı,umursamazlığı değil diğerkâm olmayı gerektirir. Bu nedenle, kin, haset, gıybet,dedikodu, önyargı,insanların gizli yönlerini araştırmak ve onları çekiştirmekgibi insani ilişkilerimizi bozacak her türlü kötü tutum ve davranıştansakınmamız gerekmektedir.
Aynı Dine inanmış, aynı kıbleye yönelmiş,aynıPeygambere ümmet olmuş ve aynı kitaba inanmış bizlerin birbirindenayrılmasıağır vebal gerektiren bir durumdur Bu sebeple haset, kin, düşmanlıkgibi dinimizin yasakladığı çirkin davranışlarıbir tarafa bırakmalı,merhamet,şefkat, sevgi, dostluk gibi güzel davranışlarıyaşantımızın bir parçasıhaline getirmeliyiz Rabbim herdaim hakkımızda hakkınızda hayırlısını versinherdaim iyilerle olmayı iyilerle karşılaştırmayı nasip etsin sizleride hiçkimseye Rabbimden başkasına muhtaç etmesin yardımcı olanlardan Rabbim razıolsun inşALlah hakkınızı helal edin selam ve dua ile…

çok geçmiş olsun diyorum RABBİM beterinden saklasın inşALLAH başka acılar yaşatmasın RABBİM zülcelal yanında olsaydım bak bakalım doktor nasıl bakıyor sana acile o kadar işim düştü bakmayan doktor bıraktı gitti bağıracaksın tartışacaksın illa sanki nedense hep böyle oldu haklı isen haksız duruma düşmen lazım acilde bu böyle oluyor hep ALLAH ıslah etsin onun gibi doktorları kim olursa olsun babamın oğlu dahi olsa bunun gibi doktor tepkim aynen değişmez çok çok geçmiş olsun diliyorum yeniden RABBİM iyilik sağlık versin inşALLAH tüm ümmeti muhammede

Üst Alt