Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsülüne bağımlı komplikasyonları olmayan şeker hastasıyım. Yüzde kaç rapor alırım?

utkuberk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 2007 den beri şeker hastasıyım. 20 gün öncesine kadar hap kullanıyordum şimdi insüline başladım. e-10.9 insüline bağımlı diyebetes mellitüs komplikasyonları olmayan, e-78.4 hiperlipidemi diğer, e-11.9 insüline bağımlı olmayan diyabetes mellitüs komplikasyonları olmayan, arteriyel hipertansiyon teşhişi kondu sağlık raporu almak istesem kaç oranında rapor alabilirim. şimdiden teşekürler

1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Muhtemelen size tip 2 diyabetten dolayı % 20 verirler + Yüksek tansiyondan % 10 alırsın.

arkadaşlar cvp için tşk ederim.. ertuğrul arkadaşım insüline başlamadan önce tip2 idi şimdi insülin başladım. 2 çeşit insülin kullanıyorum. humolog günde üç kez 34mg ve levemir birkez 34mg kullanıyorum. 2 yıl ilaç kullanım raporum var. yinede tip 2 mi olur bilgilendirirseniz memnun olurum

İnsülin: Pankreas betahücrelerinden salgılanan bir hormondur. Tip 1 diyabette insülin salgılayanhücrelerin bağışıklık sistemi tarafından yok edilmesi sonucu hiç salgılanmaz.Tip 2 diyabette ise etkisine direnç gelişmesi sonucu kanda yüksek olarakbulunabilir.
C-peptid: Protein yapısında bir hormon olan insülinin 31 aminoasitten oluşanbölümüne verilen addır. Tip 1 diyabette ve ilerlemiş Tip 2 diyabette düşükbulunur.
Anti-GAD Antikor: Glutamik asit dekarboksilaz enzimine karşı gelişenantikorlara verilen addır. Tip 1 diabetes mellitus için tanı koydurucudur.
Anti-Adacık Antikor (Anti-islet Ab): İnsülin salgılanmasında etkin olanpankreasadacık hücrelerine karşı gelişen ve bu hücreleri tahrip eden antikorlaraverilen addır. Tip 1 diabetes mellitus için tanı koydurucudur
bu tahliller kesin belirleyici olur

Komplikasyon yapmamış deniyorsa zaten en fazla % 30 alabileceğinizi düşünüyorum...Başka rahatsızlığınız yoksa bu oran bir işinize yaramaz...

insülüne başladım demeniz tip1'e yükselmiş olabileceğinizi düşündürdü bana, diyabetten 30 aldığınızda işinize yarayacaksa mutlaka alın rapor deneyin şansınızı, e10 tip1, e11 tip2 olarak geçiyor diye okumuştum...

[FONT=courier new][E 10 )[/FONT]
[FONT=courier new]insülin-bağımlı diyabetes mellitüs[/FONT]
[FONT=courier new][E 11 )[/FONT]
[FONT=courier new]insülin-bağımlı olmayan diyabetes mellitüs[/FONT]
Şunuda untmamak gerekir kişi haptan insilüne geçmesi tip 2 den tip 1 e geçtiği anlamına gelmiyor.

Merhaba,
[FONT=Helvetica]Bende 93'ten beri diyabetliyim tip 1 diyabet, otoimmun sistemin beta hücrelerini yok etmesiyle oluşur . Tip 1 diyabette pankreas ya çok az miktarda insülin üretiyordur ya da hiç üretmiyordur. Tip 2'de asla otoimmunel bir saldırı olmaz , pakreas insülin üretiyor fakat bunu kullanamıyordur, o nedenle insülin de başlamış olsanız tip 2, tip 2'dir. Sizin söylediğinize göre hem [/FONT]e-10.9 insüline bağımlı diyabetes mellitüs komplikasyonları olmayan, hem e-11.9 insüline bağımlı olmayan diyabetes mellitüs komplikasyonları olmayan teşhişi konmuş. Artı yüksek kolesterol ve yüksek tansiyonunuz varmış bunlarda eklenir. Bence hastaneye başvurup şansınızı deneyin.

Arkadaş verdiğiniz cvp için çok tşkederim. Bugün tekrar hastaneye gittim aldığım ilaç raporunda Tanı kısmında e-10.9 insüline bağımlı diyebetes mellitüs komplikasyonları olmayan, e-78.4 hiperlipidemi diğer, e-11.9 insüline bağımlı olmayan diyabetes mellitüs tip 2 strip kullanım, arteriyel hipertansiyon yazıyordu. buna göre benim anladığım e-10.9 tip1 şeker e-11.9 tip2 de şeker ölçüm çubuğu anladım. tip 2 diyabet iken ölçüm çubuğu 6 ayda 1kutu almaktaydım şimdi ayda 50 strip 4 kutu verdiler.. yorumlarınızı bekliyorum...

Bence en sağlıklısı hastanenin sağlık kuruluna başvurmanız. Kaç oranında rapor alabileceğinizi heyete girerek öğrenin derim ben. İlaç raporunuza nasıl öyle bir tanı yazıldı açıkçası anlam veremedim hem insüline bağlımlı, hem insüline bağımlı olmayan denmiş Lada denilen tip 1,5 diyabet diye bir tipide var diyabetin ondan olabilir mi? bilemedim.

Gerçekden bende şaşırmaya ve de psikolijim bozulmaya başladı... tip 1 veya tip 2 insüline başlamadan önce tip 2idi. insüline başladım. >Eczanedekinler tip 1 diyor sağlıkraporu insüline başlamadan 1 hafta önce almıştım. kullandığım ilaçlara bakarak %30 verdiler. %20 tip2 + %10 tansiyondan

Psikolojinizi bozmanıza gerek yok :) Eczanedekiler Tip 1 derler çünkü insülin kullananlar genelde Tip 1 oluyor yalnız sizinki Tip 2 iken insüline başlamanız Tip 2'lerin çoğu hap kullanıyor, bir süre sonra diyet vs. gibi şeylere pek dikkat etmeyince kullandıkları hap yetersiz kalıyor ve insüline başlanıyor. Tip 1 mi Tip 2 mi olduğunuzu doktorunuza sorun birde isterseniz.

arkadasım şimdide idrarda proteğin kaçağı var bunuda eklesek tip + tansiyon + nefroloji %40 bulurmuyuz

Şekerden yüzde 30, tansiyondan % 10, nefrolojiden de alınabilecek en az oran olan % 20'yi alabilirseniz raporunuz 30+20+10=% 50 olur.. Şekerden yüzde kaç aldığınızı tam anlayamadım..? Eğer % 20 ise bu durumda % 42 olur..

Nefroloji;

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal):% 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal):% 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği;
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika:% 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika:% 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika:% 60

Aldığım rapora itraz ettiğimden dolayı sağlık müdürlüğü hakem hastaneye sevk etti. tahlil sonuçlarımm 24 saatlik idrarda 1050 protein. tip2 insüline bağlı diyabt kollesterol, tansiyon teşhişi kondu hastane çok yoğun olması sebebiyle 5 hafta sonra heyete girebileceğimi söylediler. sizin tahminlerinize göre % kaçoranında rapor alabilir.

tip 2 diyabet %20 + Yüksek tansiyon % 10 toplamda %28 yapar

Üst Alt