Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İntakt kulak sıkıntısı işitme kaybıyla askerlikten muaf olur muyum?

erhanweb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Küçük yaşta yüksek ateşten İntakt kulak sıkıntısı ile işitme kaybı yaşadım. Sağ ve solda 45db çivarında duyma eşiği var. Konuşmam da çok düzgün değil. Askerlikten muaf olabilirmiyim?

Bir fikri olan var mı arkadaşlar?

Askere alınma olasılığınız alınmama olasılığınızdan daha yüksek gibi geliyor bana. Ama belirleyici olan şey işitme ve konuşma seviyeniz. Sanırım ancak muayenede öğrenebileceksiniz kesin yanıtı...

Peki iki kulak ta 50 olsaydı muaf olabilirmiydim acaba?

Şu haller muafiyet sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.

Sağolun Bülent bey... Yalnız anlamadığım bir konu var. Benim kayıp durumu 45db. Ben bu kanunun B-2 MADDESİNE göre
(Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası 40-65 dB arası) muaf olabiliyorum.
D 1 MADDESİNE GÖRE (Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları) muaf olamıyorum.
Hangi maddeye göre muamele görüyoruz?

evet olursun ama gülhaneden gelen bilgiye bakmalı benimde 55 db oranındadaydı yani 1 metreden sonrasını duyamadığım için muaf oldum.

benim işitme ve konuşma engelli kardeşim askerlikten muaf..
raporunda;
(h91)çok ilri derecede sensorinöral işitme kaybı+(r47) konuşma bozukluğu,
işitme engeli(H)
konuşma engeli(()
özür durumuna göre tüm vucut fonksiyon kaybı oranı % 43

diyor ve sürekli raporu var elinde

Üst Alt