Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternal üretrotomi ile tüm üretra genişletilse, darlık tekrar eder mi?

teo231

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben de üretra darlığı olan birisi olarak aranıza yeni katıldım. gerçi benim hastalığımın öyküsü de eski.
2004 yılında bu hastalığın bende olduğunu öğrendim ve bugüne kadar 3 ameliyat geçirdim. ilki eskişehir osmangazi üni. diğer ikisi ise ege üniversitesinde prof.dr çağ çal' a ameliyat oldum. ve bu günlerde tekrar yineledi.
ameliyat olmam lazım. ankarada gatada görev yapan ibrahim yaşar özgökün muayenehanesine gittim. bana internel üretrotomi yapacağını sadece daralan kısmı değil bütün kanalı genişleteceğini ve bir daha daralmanın olmayacağını söyledi. ama bana pek tatminkar ve mantıklı gelmedi. ve özel bir hastanede yapacağı için 5000 tl para istedi.
kararsız kaldım ne yapsam? bi para tuzagının eşiginde miyim? iyileşiceğimi gerçekten tekrarlamıycağını bilsem 50 milyar verim ama. diğer doktorlar bilmiyo da bu yöntemi bi tek o mu biliyo anlamadım işin içinden çıkamadım.
ne olur yardımlarınızı bekliyorum

İnternal üretrotomi dediğiniz, penis ucundan girerek üretranın traşlanması mı?

evet penisten kameralı ve bıçaklı bir aletle girip daralan kısmın kesilmesi internal üretrotomi

üretrar darlık tedavisi için holmium lazer yönteminin kesin sonuç verdiği hakkında doç Doç. Dr. Deniz ERSEV 'in sitesinde bir yazı okudum. ne kadar doğru acaba bilgisi olan var mı ? yeni bir teknoloji midir bu? bilgilendirirseniz sevinirim

Benim bildiğim kadarıyla tüm traşlamalarda bir geri dönüş riski bulunmaktadır. Ve, zaten, eğer kronik bir darlık söz konusuysa, bunun sürekli traşlamayla çözülmesi de söz konusu değildir.
Deniz beyin sitesinde üretral darlığa dair bilgiye rastlamadım. Tam linki nedir?

Doç. Dr. Deniz ERSEV
deniz ersevin sitesinden birebir alıntı yaptım arkadaşlar isteyenler linki tıklayıp detaylı olarak inceleyebilirler.

Tedavi:
Darlığın nedeni, yeri, uzunluğu, derecesi, süresi, hastanın durumu gibi nedenler göz önüne alınarak hastaya uygun tedavi planlanır. En sık uygulanan tedaviler;
*İnternal üretrotomi (Soğuk bıçak ile darlığı kesmek)
*Otis üretrotomi (Darlığın körlemesine kesilmesi)
*Buji ile dilatasyon (Metal sondalar ile genişletme)
*Balon ile dilatasyon (Basınçla darlığın genişletilmesi)
*Üretra içine stent yerleştirilmesi (Kalıcı veya geçici olarak, eski karyola yaylarına benzeyen,
metalden yapılmış örme şeklinde spiral borucuk konulması)
*Açık ameliyat (Kötü darlıklarda zorunlu olabilir. İyi sonuçlar verdiği gibi, bazen problem daha da
büyüyebilir.)
* Holmium lazer (Genellikle, darlığın en iyi ve en kalıcı tedavi şeklidir. Darlık tekrar etmez.)
Üretra darlığı hapla, ilaçla tedavisi olmaz.​

arkadşlar ben tam 7 kez üratra darlıgından ameliyat oldum . nafile.
hepsi kapalı yöntemle oldum. şimdiya acık ameliyat olacam yada. deniz ersevde holmıum lazerle . başka carem kalmadı.
bende dr cag cal ile görüştüm . acık ameliyat birz şüpeli bakıyor.
olmasa yakında istanbula gidecem. selami aksoy vrmış cok iyi diyorlar baklım. ba arada ben izmirde yaşıyorum

çolak nickli arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim.bende 3 defa ameliyat oldum.ikisini çağ beyle oldum.nelaton sonda kullandım.ama yine tekrarladı.ortak bir akılda buluşur beraber fikirlerimizi bu ortamda veya isterseniz telefon vasıtası ile paylaşırsak çok sevinirim.deniz ersev bana mail atmış bir çok hastada holmium lazerin başarılı sonuçlar verdiğini söylemiş ama darlığın özelliklerini( yeri uzunluğu) bilmemiz gerekir diyor.bende bu yaz ameliyat olucam doktor arıyorum.haberleşirsek çok iyi olur

mikocan demek sende bizdensin.ben deniz ersevle de bir görüşmeni isterim.boludaki doktoru niçin tercih ettin onu da açıklarsan sevinirim.sonuçta bizim hastalık için hiç bi doktor tekrarlamaz demiyor.benim görüştüğüm bir çok doktorda tekrarlamaz derslerse eger yalan söylerler diyor. bende ameliyat olucam en son gata dan bir profesör ile görüştüm oda aynı şeyi söyledi.araştırmalarım sürüyor.doktor konusunda karar kılarsam bu yaz kesin ameliyat olucam birde aranızda ameliyat sonrası nelaton sonda kullanan var mı?

Sabit sonda (mümkünse 16 hatta 18 mumara) takıp 2-3 hafta (hatta 1-2 ay) üretrayı dinlendirmek gibi bir şansınız var mı?

teo231 niklı dostum
eger izmirde yaşıyasan görüşebiliriz.
bende karşıyaka da oturuyorum.
deniz ersevle ggörüştüm. 20 temmuz gibi gitcem yanına. istanbulda medicalpark. bahcelievler de çalışıyor.
bu hastenenin ssk ilenlaşmaı var...
benım cep no 5542422385

helmiyum lazer olan hastahaler varsa yazın . araştırın.

Allah şifa versin

selam arkadaşlar,
daha 15 gün öncesine kadar üretra darlığı çeken biri idim. Ancak 1 hafta önce sonda alındı ,ve çok şükür iyiyim şimdilik. İnşallah daim olur. Size de şifa dilerim. Ameliyatımı Gazi Tıp Fakültesinde Doç.Dr. Lütfü TUNÇ bey yaptı. Hoca tarafından ameliyat olacaksanız da öle 3-5 arası bir ücret filan ödemiyorsunuz. 800 civarında bir ücret yatırmak kafi. Tedavi süreci darlık sorunu fazla olanlarda biraz uzun normal darlıkları internal üretrotomi ile açıp gönderiyorlar. Ancak benim uzun bir darlık bölgem vardı ameliyattan çıktığımda 12f sonda vardı şimdi ise 16f sonda hergün kendi kendime takıp çıkarıyorum. bu bir ay kadar devam edecek. daha sonra gün aşırı yani 2-3 günde bir. yani insan kendi doktorlugunu kendisi ölçecek. ve 2 ayda bir üroflow sonuçlarını herhangi bir ürolog yorumlar size.
şimdiden Allah şifa versin herkese.

kahriman kardeş sen hangi yöntemle ameliyat oldun?

----------

mikocan arkadaşım ahmet metin beye ameliyat oldun mu? eger olduysan durumun nedir?

kahriman;

darlıktan önceki üroflow sonuçlarını yazarmısın ?
Darlık ÇEkenler Ameliyattan önceki ve sonraki Üroflow sonuçlarını buraya yazsınlar lütfen

arkadaşlar selamlar,
internal üretrotomi adı verilen yöntemle oldum ameliyatı, çok şükür genel anestezi ile.
üroflow sonuçlarını sormuşsunuz. Ameliyat öncesi var ancak yerini bulamadım bulunca yazarım ama ameliyat sonrası yok onu ramazandan sonra baktırcam. Malum niyet olunca sıkışıp hastanede olmak biliyosunuz. Ramazan ayında da bol su içip gitmek zor. Ramazandan sonra baktırcam aslında şimdi baktırmayı da çok istiyorum azalmayı takip açısından
bakalım bi ara halledebilirsem yazarım.

arkadaşlar üroflov sonuçlarını (ameliyat öncesi) aşağıdaki gibiydi.

Sonuçlar :
ortalama akım hızı : 2,6 ml/s
tepe akım hızı : 4,5 ml/s
Max. hıza ulaşma süresi : 18 s
İşenen hacim : 256,6 ml
Akım Süresi : 96,4 s
İşeme süresi : 103,3 s
Kesintiler : 2
Gecikme zamanı : 6,5 s

İnşallah birine faydası olur.

kahriman kardeş çok teşekkür ederim.Akımın baya bir düşükmüş.Ameliyattan sonra kaç oldu acaba ? onuda yazarmısın ?

arkadaşlar posta kutusuna diil buraya yazarsanız bütün arkadaşlar istifade etmiş olur bide forumdan baktıgım için sayfadaki soruları göremiyorum

bir arkadaşa da şunu sölemek istiyorum lütfen ama lütfen bu işi bir hile oyun olarak filan görmeyin ben anlamam %40 ından filan vergi indiriminden faydalanmak için rapor alabilirmiymiş yok alamazmıymış banane kardeşim senin rapor almandan. Allah yardımcın olsun şifa bul da rapor şurda dursun. ben buraya belki birilerine faydamız olur diye yazıyorum yoksa neyse işte sen anladın hoş anlamasan da önemli diil.

babacan kardeşim sana gelince Akım hızının normalin çok altında oldugu sölenmişti bana ama milletin darlık dediği akım benim şimdiye kadar hiç işeyemediğimdi
mesela 6-7 ortalama hız benim ameliyat öncesine kadar hiç işeyemediğim akım hızı.
ameliyat sonrası degerlerin ölçümünü yaptırmayı bende çok iştiyorum ancak üroflowmetri ölçümü için bol su içip gitmee gerektiginden ramazan sonrasına inşallah onlarıda yazarım

----------

birkaç soru daha vardı
sperm akımı ile ilgili
akıntı ile ilgili
kanama olup olmadıgı filan
bunların hepsine birden cevap vermek gerekirse bunlar şimdi ile kıyasladıgım için hiç de farklı değildi
hemen hemen aynı çünkü her 2 günde bir tak kullandıgım için iltihap sürekli var ve malesef buna istinaden akıntı da oluyor. ilk zamanlar kanlı oluyordu ama şimdi kanama yok , olsada çokk nasir
daha 1 ay oldu ameliyatı olalı bunu da unutmamak lazım

bütün bu bilgiler birilerine yardımcı olabilmek ümidi ile verilmiştir lütfen ama lütfen özelden diil de foruma yazın sorularınızı çünkü kimseye özel cevap yazmayacağım ayrıca ben 10 gün rapor aldım hastaneden çıkarken heyet raporu veya iş göremez filan anlamam bu böle biline ve lütfen salak saçma sorular yazılmasın

1 - kahriman kardeş cvp için tşk ederiz.Fakat TAK dan bashetmişsin.Sen TAK yapan bir hastamısın yoksa idrarını normal yoldanmı yapıyorsun ?

2- Yukarıda yazdığın akım hızı benim hiç işeyemediğin akım hızı demişsin.Yani normal zamanda sen ondandamı az işiyorsun ?Tam ifadeyi anlıyamadım.

3- Şu anda akımın tahminnen kaçtır.İdrarın Debisi ve kalibresi nasıl ?

4- Sende darlık varken hiç sonda denemesi yapıldımı? (Kalın hastane sondası) başarılı oldumu ?

5- Kendi kendine soktuğun sonda kaç numara ? Sokarken veya çıkarırken azda olsa kanama ve yanma oluyormu ?

6- Fiziksel engellmisin yoksa sadece üretra darlığı sorununmu var ?

7- Darlık varken veya daha önce hiç sistoskopi yapıldımı sana ? Darlığın derecesini ve boyunu görebilemek için.

babacan 85
Sorularına bu kadar geç cevap yazdığım için özür dilerim.
Aradan yaklaşık 2,5 yıl geçti.
1. Artık tak kullanımını işeme çatallaşmaya başladığında 2-3 ayda bir yapıyorum. Hafif yanma oluyor sadece. Diğer zamanlarda idrarımı normal yoldan yapıyorum.
2. Yukarıdaki akım hızı ameliyat öncesi normal idrar yapışım idi daha zorlandığım zamanlar da olurdu. Hatta 1 saat tuvalette kaldığım ve yarım çay bardağı idrarı kan ter içinde çıkardığım zamanlar da olmuştu.
3. Ameliyat sonrası 2-3 tane üroflow çektirmiştim ancak onlar iş yerindeki sağlık dosyamda. İnşallah sonra yazacağım.
4. Bende darlık varken 4-5 defa sonda denemesi yapıldı ancak hiçbirinde başarılı olamadı göbekten direk mesaneye giriş yapıldı. Darlık açılınca hastaneden kaçtım çünkü çok korkuyordum.
5. Şu anda kullandığım sonda 16f.
6. Sadece üretra darlığı sorunum vardı. Çok şükür şimdi yok.
7. Sistoskopi bile yapılamadı. Denendi ama kamera ileri gitmedi.

Yanlış anlaşılan bir şeyi daha düzeltmek istiyorum. O dönemde ödediğim ücretlerin tamamı Gazi Tıp Fakültesi Döner Sermayesine yatırıldı. Elden para verme olayı yok.

Tekrardan söylüyorum Lütfi TUNÇ' a sonsuz teşekkürler. Allah Razı Olsun.

Günaydın,
Üroflow snuçlarını yazıyorum.
Test tarihi:10/05/2010 ----------------Test Tarihi:29/01/2010
Ortalama akış hızı :11,9 ml/s-------------- 9,8 ml/s
Tepe akım hızı :24,8 ml/s------------------ 17,9 ml/s
max. hıza ulaşma süresi :5,4 s------------ 4,5 s
İşenen hacim:320,8 ml-------------------- 382,2 ml
Akım Süresi :24,1 s------------------------- 38,0 s
İşeme süresi :24,1 s -----------------------38,8 s
Kesintiler :1 -----------------------------------1
Gecikme zamanı :11,1 s---------------------- 6,1 s

Üst Alt