Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet Cafemi kapatıp başka yerde açmak istiyorum. Prosedür nedir?

rabiaÖzgün

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar ;
internet cafem vardı fakat yaklasık 1 hafta once kapattım..resmi olarak durdurmadım sadece iş yok.baska bır dukkan buldum oraya gecmek istiyorum fakat bana ınternet kafeyı baska bır yere tasımak olmuyormus yanı eskiyi kapatıp yenisi için ruhsat alacakmısım.bu dogrumudur.boyle bır sey varsa bile kapattıgım dukkanın vergı borcu var.bu borcu odemeden yenı dukkan ıcın ruhsat alabılırmıyım yoksa once bu borcu odemem mı gerekıyor.bılgısı olan buyuklerımın arkadasların dıkkatıne..şimdiden tesekkur ederım

nerde oturuyorsun bilmiyorum ama benimde internet cafem vardı.internet cafemi satttım yaklasık 1.5 yıl benim adıma olan cafeyi alan arkadas calıstırdı ve 1.5 sonra devrini yaptım bir sorunda olmadı ama bazen buyuk sehirlerde oluyor boyle sorunlar.ama bence sorun olmamalı yer degişikligi bunu belediyeler bilir ve sana tavsiyem bulundugun belediye basvur

arkadasım ruhsat kişinin adına deil iş yerine verilir.bu yüzden başka bir yere taşırken yeniden ruhsat alman gerekiyor.artı yeni açacagın yerde işyeri açma şartlarına uygun olmalı.mesala çift wc gibi.

Kardeş o vergi borçların için muhasebecın yontem bulamıyormu mısal boya tadılat turu fatura ayarlayamıyormu benım 700 lıra odemem gerekıyordu o sekılde halletmıstım kdv yı 4.500 lıralık fatura almıstım

adı başka oalcaksa adres değişikliği ile dükkanını başka yere taşıyabilirsin onda sorun olacagını sanmam ama ünvanın aynı olmalı onu iyice araştırmalısın bence

edıp arkadas yazdıgını bırazdaha acıklarmısın tabı ıstersen borctan dolayı fatura ayarlama işini dedıgın gıbı ise iyi olur gercekten.bana kendı uzerıme olursa borçtan dolayı once borcumu kapatmam gerektıgını söylediler.annemın uzerıne yapacam ama emeklı oldugu ıcın onunda maasından kesılecek çok bişey değil kestikleri % 1 olması lazım ama ne gereği varki zaten kriz var zor yetiyor para annemın ıyıce benden etkilenmesini istemiyorum ::confused:
yardımcı olan arkadaslara teşekkür ederimm...

adı başka oalcaksa adres değişikliği ile dükkanını başka yere tasıyabilirmiyim taşıyamazmıyım bu konu hakkındada yorum yapabilirmisiniz biraz bilen arkadaslar teşekkürler...

rabiaÖzgün;

Sıze cıkan borc kdv borcudur yanı cıkıs gırısten az oldugu ıcın sız gırdı faturası alırsanız yanı masraf yaparsanız otomatıkman zarar gorunur ve vergı borcu cıkmaz mesela dukkana bılgısayar aldınız 5 mılyarlık fatura kestırdınız otomatıkman o ayda hatta o yılda zarar gorunuyor demek ıstedıgım o bunu en ıyı yontemı ıse boya badana v.s faturalarıdır dukkanı farklı ısımle tasıyamazsınız ınternet cafe ruhsatı dukkana verılır ısme degıl once o cafenın kapanısını yanı vergı borclarınızı dedıgım yontemle kapatın muhasebecınız bılır o konuyu yenı dukkana gecerkende eskısehırde ne kadar sıkıyorlar bılmıyorum ama ruhsat sartlarına uyan bır dukkana yenı ruhsata basvurun bu kadar basıt ama o borclar kapanmadan kendı adınıza adım atamazsınız devletın her bırımı artık bagımlı calısıyor bırbırıne

----------

Dükkanı aynı ısımle tasırsın ama aynı ruhsatla asla taşıyamazsın

Merhabalar,
İşyerinizi bir başka adrese taşırken vergi kaydını kapatmaya gerek yok. Yeni adresinin bağlı bulunduğu vergi dairesine bir dilekçe ile başvuruyorsunuz.(buraya nüfus kağıdı fotokopisi,yeni işyerinin kira kontratı,ımza sirküsü ve işe başlama formu( bu adres değişikliği için doldurmanız gerekiyor.)
Not: Eğer yeni bulduğunuz adres başka vergi dairesi sınırlarına geçmiyorsa bu evrakları vermenize gerek yok.

Eski Vergi dairesine borcunuzu ödemenizi isteyebilirler ancak kaydınızı kapatmadığınızdan bu borca bir temınat gösterip çözüm bulabileceğiniz gibi, eski vergi dairesine hiç uğramadan direkt yenı adresınızın vergi dairenize başvurabilir, eski vergi dairesinden ödeme emri gelene kadar idare edebilirsiniz. Sizin adres değişikliğinizi yeni taşındığınız yerdeki vergi dairesi eski vergi dairesinize aralarında yazışma yaparak bildireceklerdir.

Gelelim asıl soruya. Ruhsat bilindiği üzere belediyeler tarafından verilir. Yeni adresinizin bağlı bulunduğu belediyeye ınternet cafe ıcın ıstenen belgelerle bırlıkte başvuruyorsunuz.Bunu bir ay içinde yapabilirsiniz şayet yapmazsanız bir miktar ceza ve zabıtaların arada bir uğrayıp sizi zorlamalırını idare edebilirseniz hemen ruhsat almaya gerek yok. Baktınız İşler iyi gidiyor o zaman ruhsat için başvurun ve alın. Vergi dairesine eskı borcu ödemeden de ruhsat alabilirsiniz.

Ünvanınız farklı olsada olmasa da adresiniz değiştiği için yeni ruhsat alacaksınız.Int.cafe açabilmenin belirli şartları var.Okullara 100 metre yakın olmayacak vs. gibi. O yüzden her halukarda ruhsat için başvurmanız gerekecek. Ancak şöyle bir durumda var.Taşındığınız adres önceden de ınt.cafe ıse noterden devir işlemi ile üzerinize alarak ruhsat için bazı işleri daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Size işlerinizde başarılar,hayırlı işler dilerim.

tamam anladım .teşekkür ederim arkadaşlar çok sağolun...

oldunuz valla çözdüm bile olayı :)tekrar teşekkür.hayırlı günler.....

Edip maliyeciler forumları takip ediyo aman dikkat et :D:D

edipbalkan;

Maliyeciler duyun duyun size diye, çaktırmadan "i" harfini atıp Malyeciler yazmış size diyo sizeee çifte ceza yazın bunaaa:D:D

----------

Ya ayrıca ciddi olarak birşey diyeceğim, benim bir arkadaşım internet cafe açtı ist. da ve ruhsat alamadı bir türlü, kaçak işletti, vermemişler, sonra aldımı almadı mı bilmiyorum ama çok uğraşıyordu, görüşemedik sonra.

okula 100 mt olayı kalktı istediğin tere acabilirsin.şayet dükkan sahibi izin veririse malum internetcafelere vermek istemiyorlar.bide acacagınız yer apartman girişi olmasın apartmana girip cıkarken oturanlar rahatsız olup aralarında dilekçe toplarlarsa kapattırabilirler.malum internetcafelere iyi gözle bakılmıyor.

vergi dairesi yönünü arkadaş gayet iyi anlatmış, aynen doğru vergi borcuna gelince elbette takibe alınacaksın ama sıra ile istanbulda ise bir anda olmaz bu iler mükellef sayısı fazla olduğundan ama istersen paran var ise tek kalemde ödenecek diye bişey yok gidersin paran kadar ödeme yaparsın vergi dairesi almam demez kanuni yoldan taksit ( tecil) var ama oda sadece takip işlemini durdurur borca gözle gözükür bir etki yapmaz dediğim gibi eline para geçtikçe yatır derim kısım kısım.

Üst Alt