Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet satışı yapmak Bakım aylığı açısından sorun yaratır mı?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhabalar ,

Biz evde 4 kişi yaşayan aileyiz , bakım aylığı alıyoruz Evde iki engelliyiz kurallar gereği evde 5 kişi yaşıyor sayılıyoruz.
tek gelirimiz asgari ücretle çalıştığım maaş.
Eşim Instagram üzerinden boncuk tatlı kurabiye tarzı şeyler satıyor bunun için şahıs firması kurmamız gerekiyor kargo Vb şeyler için.
maksimum aylık 1500 TL kazanç olabilir.

Kişi başına düşen geliri 2835 TL olduğuna göre X5 14.135 TL
askeri ücretle çalıştığım için maaşım 4250 TL
Instagram satışlarından da aylık 1500 TL olduğunu düşünürsek
aylık geliri aşmıyoruz.

İnternet üzerinden satış yapabilmek için firma kurmamız bakımı Aylığına sorun olur mu ?

Sınırı geçmediğiniz sürece 2 hatta 3 şirketiniz bile olsa kesilmez maaş

"MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlüleri, bu özürlülere verilecek bakım hizmetlerini, hizmetlerin ücretlendirilmesini ve ücretlerin ödenmesini kapsar."

Ümito

Önemli olan sınırı geçmemek. Ama doğrusu ben olsam aile halkı dışında birisi adına işlem yapmayı tercih ederdim.

@-sungate Salih bey teşekkür ederim inanın içim rahatladı allah razı olsun.
@OturanBoğa Haklısın abi düşünmedim değil ama açıkcası kimseye söyleyemedim çekindim en sağlıklısı bizim için bu olacak kişi başı geliri hesapladığım gibi değil mi ? Bu arada teşekkür ederim

Ümito

Doğrudur. Gelir aşmadığın sürece hiç bir sorun olmaz.

Gelir aşılmadığı müddetçe sıkıntı yok

Üst Alt