Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnternet üzerinden kandırmacalı ürün satışı ve sonra icra takibi..?
Hukuki Destek alabileceğim ücretsiz avukatlık hukuki yardım :-(
X Firması diyeyim; distribitör aracılığı ile kardeşimi üye yapıyor kozmetik vb.ürünlerin pazarlamasını yapan firma daha sonra distribütörü telefon ile iletişimde kardeşimle satış pazarlama yapması hakkında kardeşim ile iletişim halinde sonra ise bir takım ürünler gönderiyor bunları kardeşim hediye numune mahiyetinde zannederek kargodan teslim almış bulunuyoruz daha sonra duyuyoruz ki distribitör kişi kardeşimi üye yapan firma dan insiyatif ile kredili ödeme altında limit açmış kardeşime, ve kardeşim de saflık ile firmanın internet sitesindeki girişindeki üyelik şifresini distribitörü istiyor ve veriyor kardeşimde sanki kardeşim gibi sistemlerine sipariş girip gönderiyor tabi biz bunu bilmediğimiz için hediye numune ürünler zannedip teslim alıyoruz aradan 2 ay kadar geçti e-devletten bir baktım ne göreyim ilamsız icra takibi başlatmışlar 280 lira ürünlerin bedeli 180 lita avukatlık ücretleri bir miktarda harç vergi toplam da 535 lira bir bedelle karşı karşıyayız.
Şimdi ortada bir imza yok sözleşme yok senet yok sadece internet sitelerindem bu şekil de kredili ödeme insiyatifi tanımlayıp bu şekil de ürün göndermeleri sonra da ilamsı icra yoluna gitmeleri ne derece yasal kargo çıkardık teslim aldı belgeleri bizi borçlu kılar mı ne kadar doğru bu
İlamsız takibe itiraz edeceğiz ama bu sefer de icra mahkemesine itirazın reddi ile beraber icra inkar tazminatı açabilirler ve bunu gerçekten kazanabilirler mi perişan ettiler bizi :-(
Böyle firmalar var ancak site üyeliğindeki şifre güvenliği sizin özelinizdir..kendi elinizle vermişsiniz.
ürünü 15 gün içinde iade hakkınız vardı... Internette hiç kimse kimseye bedava birşey vermez. Tüketici heyetine itiraz edersiniz ama bir sonuç çıkmaz...
Bu firmalar ilk önce size bu ürünleri parayla satar ve üye olmanızı saglar....sizde bu ürünleri tanıtarak ürün satarsınız...bu iş böyledir...
Yapacağınız tek şey parayı ödemek bir daha böyle internet sitelerine üye olmamak.... Itiraz etseniz dahi dava ettiniz diyelim adamlar herşeyi kanununa uydurmuşlar...siz daha fazla zararlı çıkarsınız... Kusura bakmayın ancak sorunuzun cevabı borcu ödemek...
İCRA ONAYLANIRSA İCRA MEMURU V.S BÜTÜN MASRAFLARINI SİZDEN ALIRLAR...ODA BU ÖDEYECEĞİNİZ PARANIN 3 VEYA 4 KATI OLUR...DÜŞÜNÜN EVİNİZE İCRA GELİRSE ...ADAMLARIN İŞİ BU BÖYLE PARA KAZANIYORLAR..KANUNDAKİ BOŞLUKLARI İYİ KULLANIYORLAR...
YAPACAĞINIZ BİRŞEY DAHA VAR BU OLAYI BİMERE YAZIN İNSANLARI NASIL DOLANDIRDIKLARINI ANLATIN..NE YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ SORUN...
GEÇEN HABERLERDE DUYMA ÖZÜRLÜ YÜZLERCE İNSANA KREDİ ÇEKTİRİP EV SAHİBİ YAPACAĞIZ DİYE DOLANDIRMIŞLAR...AZ PARA DEĞİL....
SİZ YİNE AZ BİR ZARARLA KOZMETİK ÜRÜNÜ ALMIŞSINIZ.
Çok teşekkür ederim ilginiz için...
Haklısınız firmanın kötü niyetinden şoka uğradım ben. Bu bir kredi kartı şifresi değil ki zaten kendi sitelerine üyeliğin şifresi diye düşünüp işte vermiş :-( Lanet olsun der ben bunu ödersem bunlar yine ilerde benim adıma benim tc ile birilerine bana teslim eder gibi ürün gönderip faturalandırma borçlandırma yine yaparlarmı ondan korkuyorum bu nasılsa boyun eğiyor diye yüz bulurlar mı ?
Kargo ile gelen ürünü şahısın teslim alması değil mi önemli olan ?
İlamsız icra takibi kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık yöntemi olabilir 7 gün içerisinde itiraz etmezse davalı kişi icranın kesinleşmesi korkunç bir durum :-(
İşin hukuki boyutuna hakim değilim ancak bazı şeyler bu kadar kolay olmamalı. Bağlantı kurduğunuz distribütör mü açmış davayı yoksa firmanın kendisi mi? Distribütör kişiyle iletişime geçmeyi denediniz mi kendisi ne diyor bu konu hakkında? Ortada herhangi bir sözleşme imza yoksa itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz ama süre önemli galiba bu tür davalarda. Misal belli bir süre içinde itiraz etmezseniz, hakkınızdaki ithamı kabul etmiş sayılıyorsunuz falan. Bu yüzden bu gibi nüanslara dikkat etmek lazım. Bir de sipariş veren kişinin IP adresi bellidir sonuçta, siparişi kendi bilgisayarı aracılığı ile verdiği kanıtlanabilir.
Yapacağınız tek şey ilk önce SİTE ŞİFRESİNİ değiştirin.
ÜYELİĞİNİZDE BAŞKA BİR SİPARİŞ VARMI ONU KONTROL EDİN .BAŞKA ALIŞVERİŞ VEYA SİPARİŞ VAR İSE O KİŞİ HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN.
Siteden üyeliğini iptal ediniz...telefonla yapın veya üyelik iptalini mail ile isteyin...
BİMERE DE ŞİKAYET EDİN...
BUNDAN SONRA YAPACAĞINIZ HİÇ BİR ŞEKİLDE BİLMEDİĞİNİZ KARGOYU TESLİM ALMAYIN,KARŞILIĞINDA İMZA ATMAYIN.
Son olarak sizide meşgul ediyorum kusuruma bakmayın :-(
Üyelik iptali bir daha alışveriş ilişkim firmanızla olmaması adıma tc me üyelik kendim dair istesem açılmaması diye Masraflı olacak biliyorum ama Noterdem ihtarmı çektirsem Çünkü Firmaya kişilere güvenmiyorum
Tam olarak usulüne uygun nasıl bir yazı yazıp A4 kağıdına Notere gitmeliyim :-( ;-(
Ilk önce üyelik iptali yapın... Yaparlarsa o mail ile veya cep telefonu ile siteye giremiyorsanız..üyelik iptal olmuştur...
Ancak üyeliği iptal etmez iseler...notere giderseniz ihtar çektirirsiniz bundan sonra doğacak zararlardan üyelik şifresinin çalınması üyeligin iptal edilmemesi tüketicinin zarar görmesi v.s bundan sonra dogacak işlemlerden ben sorumlu değilin diye...size yardımcı olurlar...
O KİŞİ HAKKINDADA BU FİRMAYA BU KİŞİYİ ŞİKAYET EDİN BENİM BİLĞİM DIŞINDA ŞİFREMİ KULLANARAK SİPARİŞ ETTİĞİNİ BUNUN DA KANUNA AYKIRI BİR İŞLEM OLDUĞUNU BU KİŞİNİN ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASINI BİR DAHA BÖYLE ADINIZIN KULLANILMASI DURUMUNDA FİRMAYI MAHKEMEYE VERECEĞİNİZİ BİLDİRİN.
YAPMAZ İSELER ŞİKAYETİMVAR.COM ÜYE OLUN BU FİRMA HAKKINDA ŞİKAYET EDİN..BU DURUMDA BU SİTE TÜRKİYE DE BU ŞİKAYET SİTESİNİ FİRMALAR KAİLE ALDIKLARI İÇİN ADLARININ KÖTÜYE ÇIKMAMASI İÇİN DİKKATE ALACAKLARDIR...
Bazı durumlarda şikayetim olduğunda firma çözüm bulmuyorsa bu siteye yazıyorum...aynı gün içinde firmalar çözüm için kendileri arıyorlar...adlarının kötüye çıkmaması ve kötü reklam olmasın diye müşteri hizmetlerinden daha iyi çalışıyor...
280 lira borç icra dairesin de uyaptan baktıp 180 lira eklenmiş avukatlık ücreti vergi pul bir miktarda eklenerek toplam 535 lira daha elimize tebliğ olmadı vatandaş uyaptan gördüm ilgili icra dairesine tebligatı beklemeden de gidip dosya esas numaramı görüyorum giderek ödeyebilirim zannedersem. İcra dairesine giderek ödemem daha sağlıklı diye düşünüyorum direk dosya kapatılır hemen zannedersem
evet dediğim gibi yapın...borcu kapatınca sistemden düşürtün...yeniden geçmiş olsun diyecek birşey yok..ne yazıkki dünyada böyle namuzsuz insanlar var.