Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternetten alınan tekerlekli sandalyeyi SGK karşılar mı?

exof

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
ilgili kurumdan özelikli tekerlekli sandalye raporu aldım ancak medıkal fırmalar ssk nın ödediği tutarın üzerinde fiyatla satıyor
bu farkı ödememem adına uygun alışveriş sitesinden bu sandalyeyı alıp yolladıkları
faturayı ssk ibraz etmemiz durumunda ssk ödeme yapar mı
bu şekilde bir uygulama yapan var mı.

aynı şekilde diğer sonda vs medıkla malzemelerı açısındanda geçerli mi

ssk'ya geçerli bir fatura ibraz ettikten sonra neden sorun olsun ki...
bütün ticari firmaların artık internette web sayfası olması zorunlu...
şirket yönetimi web sayfasıyla birlikte bir de elektronik ortamda alım-satım departmanı kurmuşsa bu daha da avantajlı bence...
hemenalsat.com, gittigidiyor.com ve bu gibi sitelerden almadıktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum..
emin değilim ama fatura aldıktan sonra bu sitelerde de sorun olmaması gerek...

bu şekilde bir uygulama yapan arkadaşımız varsa daha net bilgi sahibi olacağız...

Halil, Avni abinin dediği gibi, internetten de olsa sonuçta orası da bir firma ve fatura kesiyor... Sen sadece sgk'dan para alabilmek için gerekli belgeler neyse bunları öğren ve alışveriş yapmadan önce o belgelerin sana verilmesini garanti et. Sonrası zaten rutin...

Sgk sağlık bakanlığından onaylı belge, ubb kaydı ve garanti belgesi istemektedir. Biz hastalarımıza fatura ile birlikte bu belgeleri yollamaktayız ve hepsi sgk dan geri ödemelerini almaktadırlar.

17.09.2010 tarih itibari ile sgk ödemeleri aşağıdaki şekildedir;
211700 Özelliği Olmayan Motorsuz Tekerlekli Sandalye 300,00
211800 Özellikli Motorsuz Tekerlekli Sandalye 550,00 ve kdv den muaf ürünlerdir

:eek:
adresınızden inceledim ancak özelıkle tekerleklı sandalye fıyatlarınız malesef ssk ödeme tutarı üzerinde dolayısyla fark ödemek zorunda kalacağım bu farkı öedemek istemıyorum!

bu konuda şöyle bir sıkıntı var recete iel fatura arasında en çok (3-4) günlük bır sure olması gerekiyormuş yasal dayanağına ulaşamadım ama ama sgk dakı memur bunu soledı bu saçma birşey olamaz bu düzenlemeyi çıkaranlar hayattan ve ekonomıden bı haber galıba akulu tekerleklı sandalye yazdırdığımı farzedeyım tutarı 2,5 milyar civarında BUNU HEM NAKIT ALICAM HEMDE 3-4 gun icerisinde almak zorunda olucam zaten cebınde 2,5 nakıt tutarı bulan sgk ıle falan uğraşmaz ne dır bu yanı iş güzarlıkmı bu konuda bu 3-4 gunluk recete ıle fatura arasındakı tarıh uygulamasının düzenlenmesi gerekmektedir ayrıca sgk hizmeti artıracağına hizmetı engellemiş oluyor kaldıkı sonda tekerleklı sandalye ve bılumum medıkla urunlerının eczaneden alınan ılaçlar gıbı anlaşmalı medıkallerden reçete ile alınması hasta hiç rahatsız edilmeden medıkla fırmaya odenmesine dair uygulalamalar beklenmektedir

Üst Alt