Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternetten alışveriş yapmanın riski var mıdır?

volkano39

Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
10
Ben sadecenotebook.com sitesinden laptop almak istiyorum. fakat daha önce hiç internetten alış veriş yapmadım sadece abim bana telefon almıştı o da bozuldu hiç ilgilenmediler. sizce internetten alış veriş yapmanın riskleri neler önerir misiniz?

Oradan alacağına daha çok bilindik sitelerden almanda fayda var.

Örnek olarak; n11.com, gittigidiyor.com, hepsiburada.com trendyol,markafoni,limango vb siteler olabilir ..

Merhabalar..

Bilindik sitelerden alışveriş yaparsanız sizin açınızdan daha iyi olur.
Dikkat etmeniz gereken şey, sitenin koşulları!
Ayrıca eğer içinizde kuşku varsa kapıda ödeme yöntemleriyle alışveriş yapabilirsiniz.
Bu durumda hiç risk almamış olursunuz.

Elektronik alışverişi yapmadım hiç ama kıyafet, ayakkabı ve aksesuar alışverişimi yapıyorum tabi riski olmayan sitelerden... gittigidiyor, trendyol gibi...

Risk her zaman vardır, ancak bilinmiş sitelerden ve bağlandığın internettin (bilgisayar) güvenilirliği de çok önemli...

Laptop alıcaksanız elektronikde bilindik markalardan yaparsanız sorun yaşamazsınız örneğin; teknosanın internet sitesinden laptop aldım zamanla garantiye gitmesi gerekti götürdüm faturasıyla onlar gönderdi servise hiç sorun yaşamadım. Hepsiburada,hızlıal.com, gold ... gibi sitelerde gayet güzel ve sorunsuz.

Bahsettiğin sitenin n11 de mağazası var, oradanda alabilirsiniz aynı ürünü..
Sadecenotebook - n11.com
Ben n11 sürekli kullanırım ve gecen sene bilgisayar ve telefon aldım sorun yaşamadım
Burda ödeme havuzda toplanıyor. Sen ürünü teslim aldıktan sonra kontrol edip sorun yoksa ödeme için onay veriyosun para öyle satıcıya aktarılıyor. Arızalı vs. üründe onay vermeme şansın var yani...

Site 8 yıllık bir site, yeni değil yani...
8 yıldır devam etmişse bence alışveriş için güvenilir bi yerdir... Tabi son karar sizin...
Birde internetten site hakkında yapılan yorumları inceleyin...

hepsiburada.com
ereyon.com.tr
gold.com.tr
hızlıal.com
toknosa.com
tekzen.com.tr
bu 6 siteden terddüt etmeden alış veriş yapa bilirsin yıllardır ben onlarca elektronik ve diğer eşyalardan sipariş verdim hiç bir sıkıntı çıkmadı halada alırım.
sahibinden.com
gittigidiyor.com
n11.com
gibi siteler mağaza usulü çalışır oralardan da ala bilirsin tek farkı o.
sen kart bilgilerini girince en son banka cep telefonuna güvenlik kodu gönderiyor o kodu girmeden alış veriş yapamazsın (yapamazlar)

hepsiburada.com 'dan ilk alışverişimi yaptım bilgisiyarım için soğutucu sipariş ettim yorumu görünce gaza geldim zaten ihtiyacımda vardı umarım pişman olmam :)

hepsiburada.com dan alıyorum, sorun yaşamadım

Ben çin sitelerindende alisveris yspiyorum. Bazen Hepsiburadadan daha hizli gelebiliyor...internettten tum sitelerden alisveris yapilabilir ancak bazi prosedurleri ve guvenlik detaylarini bilmek gerekir...

Pesimist57,

Çin sitelerinden kastınız nedir ? :D
Güzel şeyler varsa bizde oradan alışveriş yapabiliriz :)

arkadaşlar bende internetten alış veriş ediyorum siz alış veriş yaptığınızda her hangi bir hırsızlığa karşı nasıl önlem alıyorsunuz ben bankayı arayıp kapattırıyorum daha kolay yöntem varmı ?

Güvenli sitelerden alışveriş yaptıktan sonra internetten alışveriş yapmanın hiçbir riski yok.Mesela hepsiburada.com,hizlial.com,ereyon.com.tr, gittigidiyor.com,sanalpazar.com,sahibinden.com güvenli sitelerin en tanınmışlarıdır.

Myserty94, dx.com,buyincoins.com gibi Honkong lokasyonlu Çin siteleri diye adlandırılan siteler var buralardan alışveriş yapıyoruz ürünler ücretsiz kargo yoluyla gönderimi sağlanıyor. Gönderiler gemi yoluyla gönderildiği için gönderim süresi 15 ile 30 günü bulabiliyor ptt kargo ile adresinize teslimatı sağlanıyor.

kerimc, sanalkart oluşturarak alışveriş yapabilirsin daha güvenlidir.

ben internetten alışveriş yapmaya her zaman soguk bakmışımdır,aslında çok güzel bir uygulama ama bankaların bile hesaplarının hackerlendigi bir dönemde yaşıyoruz.sanal ortamda kredi kartı bilgilerini vermek hiç güvenli degil,en azından ben güvenemiyorum,zaten şikayet com. girerseniz bu sayıca yüzlerce şikayet oldugunu görürsünüz.tabi illaki buralardan alışveriş yapmak isterseniz güvenlik konularına tam hakim olmalısınız.herkese keyifli alışverişler dilerim...

Üst Alt