Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnterton marka işitme cihazı kullanan var mı?

miracle84

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba, İnterton Avio 31o high power cic aldım.
Bu markayı hiç tanımıyorum. Sadece 60 yaşındaki teyzem aldı, memnun olduğunu söyledi. hesaplı da olduğu için bu markaya yöneldim. pişman olurmuyum hiç bilmiyorum, biraz endişeliyim. kullanan ya da deneyen varsa görüş bildirirseniz sevinirim.

bu arada iki kulağımda da 50-55 db kayıp var.

Interton cihazları

merhaba,

Keşke önce bilgi edinseydiniz... Bir cihazın ucuz olması onun servisinin kalitesiz olmasını gerektirmez ya da tersinden kalitesiz servisi olan her cihaz ucuz olmuyor...

Interton marka işitme cihazları Danimarka malı olup "ucuz" ile kastedilen kalite ise, aksine "pahalı" yani oldukça dayanıklı ve kaliteli cihazlardır. Bahsi geçen Avio 310 model cihaz hiç de azımsanmayacak özelliklere sahiptir. Dor-Med'in websitesinde şunlar yazıyor:
[FONT=Arial][FONT=Verdana]AVIO 3 SERİSİ
Farklı ortamlarda bulundukça işitme cihazınızın da daha farklı çalışmasını beklersiniz. Gün içinde değişik ortamlardaki beklentilerinize anında adapte olan AVIO3, yaşantınızı keyifli kılar. AVIO3 serisi ile müzik zevkiniz daha berrak ve daha keyifli hale gelecek. [/FONT][FONT=Verdana]AVIO3'ün bir başka önemli özelliği de otomatik yönlenen mikrofonu ile gürültülü ortamlarda öne odaklanarak arka plan seslerini bastırması ve duymak istediğiniz sesleri iyileştirmesidir. Daha sessiz ortamlara döndüğünüzde sistem tekrar her yönden ses alımını kabul etmeye başlar. AVIO3 sayesinde iletişim güveninizi arttırarak sosyal yaşamınızın ve iş hayatınızın gelişimine katkıda bulunursunuz.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Verdana]AVIO3 ÖZELLİKLER[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]Farklı koşullar için geliştirilmiş otomatik adaptasyon[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]Kişisel ihtiyaçlara uyum sağlayabilen hassas ayarlama modülü[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]Feedback kontrolü[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]Pil ömrünü uzatan bekleme modu[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]4 [/FONT][FONT=Verdana]kişisel program ile farklı ortamlarda geliştirilmiş işitme konforu[/FONT][/FONT]

gule gule kullan cihazini miracle dogru diyosun kaca aldin
isitme cihazi sektorunde danimarka cok iyi bir yerde benim dusuncem teknik destek ohhhhoooo hangi firma ole sozunde durupta tam destek verir :eek: alirken begendin sesini sevdin iste budur hadi gelecekte birazda saglam olsun daha ne isteris
ben gumastan aldigim cihazima hicbir teknik destek gormedim sonra satildigi gaestende
para konusur parayla ayarda yaptiririz destekte aliriz sonrasinda yeterki saglam olsun tamirci eli goreninden hayir gelmiyor zira:mad:

bu markanin superpowerleri varmi arzu hanim biraz bilgi versen cok makbule gececek bende yeni cihaz alacagim aklima yatarsa bu markayida denerim

ben alcam bakalım nasıl ki acaba bende afyonluyum

Arkadaşlar sanırım Kasım 2012 de İzmir Çiğli'de interton işitme cihazı aldım. Böyle bir hata yapmazdım ama satıcının sözlerine ikna oldum malesef satın aldım. Hatta alırken dedimkiişitmede bir değişiklik hissetmiyorum. Cevabı ise 15 gün kendinize süre verin, cihaza alışın tekrar gelin, ayarlarını yapalım, asıl sonucu o zaman alırsınız şeklinde oldu. 15 - 20 gün sonra gittim.İnterton cihazımı kulağıma takıp ses ayarı yaptılar. Yine bir şey fark etmedi deyince yine firma yetkilisi yeni ayarlara alışmanız lazım dedi. Malesef bu gidip gelemeler yerini kargo ile cihazı göndermeler dönüştü, Ekol KBB ve Duymer İnterton sahibi beyefendiyi aradım.Sanırım asistanı Duymer- İnterton yetkili Müdürüne ulaşmış, Duymer-İnterton Müdüresi beni aradı cihazı kendisine göndermemi İnterton cihazının iç kısmını yeniden değiştireceğini ve yeni bir interton cihazına sahip olacığımı söyledi. Çok sevinmiştim ama malesef sevincim kursağımda kaldı.Satın aldığımdan bu tarafa bütün içtenliğimle ifade ediyorum Duymer-İnterton cihazını toplasanız 48 saat kulağımda kullanamadım. Diğer kulağımın işitmesi iyi olduğundan cihaza da çok ihtiyacım yoktu. Geçen hafta 17 Mart 2014 tarihinde İzmir'de yapılacak olan toplantıya giderken aniden sol kulağımda işitme kaybına uğradı. Duymer-İntertoncihazını cebimden çıkardım toplantıda taktım. Rezil oldum. Hiç bir konuşmayı Duymer-İntertoncihazı ile duyamadım. Bana A dediler ben B anladım. Meğer cihazı taktığımda duyduğumu sandığım o sesler Duymer-İnterton cihazından değilmiş, işitmesi iyi olan kulağımdan işitebiliyormuşum. Toplantının yarısında utanç içinde O gece koşarak Ekol KBB Hastanesine gittim. İşitmeme yönelik yapacak bir şey olmadığını söylediler. Ertesi gün Duymer-İnterton satış personelinin yanına gittim. Bana halen cihazın ayarlarını yapmayı önerdi. Arkadaşlar Allah aşkına tam 17 aydır bir cihazın ayarları yapılamaz mı? Ben de kızdım büyük bir öfe ve kandırılmışlık ruh hali ile Duymer-İnterton cihazı ayağımla sokakta ezdim. Duymer-İnterton sayesinde verdiğim para malesef gitti. Şimdi Duymer-İnterton cihazından başka arayış içindeyim. İşitme testimi yeniden yaptırdım. Bu testimi Phonak, Siemens ve Oticon firmalarına cihaz önerisi için mail attım.Onlardan gelecek cevabı bekliyorum. Duymer-İnterton için Ben de böyle bir yaşanmışlık sözkonusu bunu sizlerle paylaşmak istedim. Haaa bu arada Cihazı Kargo ile gönderirken benden ısrarla Garanti Belgesini de istediler. Ben geri istedim, gerek yok nasılsa Sizi tanıyoruz dediler.

ZaferD;

Yazınızı üzülerek okudum ve benim de işitme cihazını ihtiyacım var ma güvenemdiğim için almıyorum alırsam da sözleşme yapmadan almam.

ZaferD;

merhaba , gerçekten son derece üzücü yaşadıklarınız. geçmiş olsun tekrar tekrar .. Ben Oticon bayisiyim Aydın merkezde. 15 yıldır İstanbul Taksim de bu işi yapıyordum. Tecrübelerimi değerlendirebilmek ve sizin adınıza yardımcı olabilmek isterim. Bana işitme testinizi , her iki kulağınızla ilgili de kısa bir geçmiş yazmanızı rica edicem. Çünkü sadece saf ses ortalamasının bir kıymeti yok.. yani sağ kulak % .. diye yazmayın lütfen. işitme testinizin grafiğini görmem gerek. Kemik yollarınızı görmem gerek.. redisitme@gmail.com adresimden de mail atabilirsiniz isterseniz.. kaç yıldır , hangi taraftan "kullanmaya çalıştınız" vs. Kullanmanızın uygun olduğu modellerimiz ve fiyatları ile ilgili bilgilendiririm sizi..
Diğer markalarla da irtibat kurun lütfen. Son olarak kararınızı verirken acele etmeyin ama cihazsız kalmamaya çalışın. Kulak sinirlerinizi kaybetmemeniz çok önemli.. Aksi halde seneler geçtikçe ,sinir kaybına uğradıkça , işitme cihazınızdan alacağınız verim azalacaktır.. Telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşırsınız.. Arayış içinde olmanız zaten doğru yolda olduğunuzun göstergesi.. Tekrar çok geçmiş olsun.. Umarım herşey bundan sonra yolunda gidecektir..
Sevgiler... Odym. Betül Çankaya

Interton cihazı hakkında bende tecrübemi yazmak istiyorum.

Bende bundan yaklaşık iki sene önce İzmir'de Duymer firmasından interton cihaz aldım. Kulak kalıbımı aldılar bir kaç gün sonra cihazınız hazır deyip gittim.

Orda ki personel cihazı kulağıma taktı hiç ses gelmiyordu. Biraz uğraştıktan sonra bu cihazda sorun var dedi, orda başka bir cihaz çıkarıp bilgisayarda onun ayarlarını yaptı. Cihazı kulağıma taktım nasıl duyuyorsunuz dedi, dedim duyuyorum fakat konuşulanları anlamıyorum.

Bana da aynı şekilde 20 gün boyunca hiç kulağınızdan çıkarmayacaksınız, biraz sabır göstereceksiniz kulağınız alışacak dendi.
bende 20 gün boyunca hayatım zindan olsa da sabırla cihazı kullandım. Bu arada benim sol kulağımdaki işitme kaybı 97db ben sağ kulağım için cihaz aldım.

20 gün sonra gittim, bana nasıl dedi dedim hiç bir değişiklik yok hatta cihazsız daha iyi duyuyorum dedim, sonra bana şimdi yine ayarlayacağız o zaman duyacaksınız. Yine ayarlama yaptı, dedim yine değişen birşey yok bu sefer bana yeni ayarlara alışmanız zaman alacak, bir hafta sonra olmazsa tekrar gelin dedi.

Ben yine sabırla 1 hafta daha kullandım fakat şunu farkettim, yaptığı ayarlama bir kaç saat kadar sürüyordu, akşam pil bitmesin diye pili çıkarıp sabah taktığımda cihaz tamamen farklı davranış gösteriyordu.

Bir hafta sonra tekrar gittim, dedim ben duymuyorum ses gittikçe azalıyor, hatta pil olayını söyledim. Sonra bana biz bilgisayarda cihazın sesini yükseltelim dedi, Personel bilgisayarda cihazın ayarlarını yaptığında hiç bir değişiklik yok dedim. Sonra kendisi kulağına takıp bilgisayarda ayarlama yaptığında kendi ağzıyla evet doğru söylüyorsunuz. Yaptığım ayarlamaları algılamıyor deyip cihazı teknik servise götürdü. Neyse çok uzatmayacağım, böyle git geller çok oldu. Ve en sonunda cihazı kullanamayacağımı anladım, satıcı personelde artık yapacak birşeyimiz yok cihazınız normal ölçümler normal deyip durdu.

Şimdi ben yine başka bir cihaz denemek istiyorum. Fakat şunu farkettim her doktorun yada odyometris'tin bir anlaştığı firma mı ne var. Hangi doktora gittiysem bana farklı markalar önerdiler, ve her doktorda diğer markaları kötüleyip durdu, buna odyometrislerde dahil.

Bana doktor ve odyocuların önerdiği markalar maxton, sister ve oticon. Valla hangisine güveneceğimi bende şaşırdım.

Birşey daha ilave etmek istiyorum. Bir gün Duymer'e gitmiştim, orda bekleme salonunda otururken içerden yaşlı bir teyze çıktı. Yüzünde müthiş bir memnuniyetsizlik ve hafif sinirle, bu nasıl birşey hiç birşey anlaşılmıyor demişti. Satıcı personelde aynı şeyi o teyzeyede söylemişti. Biraz kendinize süre verin, 20 gün kullanın kulağınız alışacak demişti.

Demek hep aynı taktik. 20 gün deyip gönderiyorlar, sonra yine bir ayar yapıp bir 10 gün daha yeni ayara ilave ediyorlar. yani bir ay geçmiş oluyor. Böylelikle tüketici haklarınca bir ürünü 30 gün içerisinde iade etme hakkınızda olmuyor.

bu durum intertona mahsus degil. odyocunuz alisacaksin dedimiydi fersah fersah kacin cihazini firlatip atarak:( yalan soyluyorlar. duymak icin cihaz aliyoruz. alismak icin alsaydik eger ne gerek vardi isitme cihazina.
insan aliscaksa cihazsiz sagirliga alisiversin dimiama:eek:

her firma böyle alışman gerek der.Benim iş yerime yakındı iki hafta boyunca her akşam gidip ayarını yaptırdım.Eski analog cihazı ile aynı ayara getirttirdim.Şu an kullanıyorum belki daha iyi cihazlar vardır ama kısmet buymuş hayırlısı bu deyip geçiyorum.Cihazların çoğu iyi aslında ama ayarı çok önemli odyocuların işitme testine göre yapmış olduğu ilk ayar %100 hatalı oluyor.

gercek kulak olcumu yani remle yapilirsa ilk ayarda ses yuksekligi baya tutuyo ama twilight:eek: otomatik sorunuda minimum oluyor. mesela benim chiliye birdaha pes sesleri az daha yukselt diye gittim odyocuma ellemedi bile sen o kalin sesleri duymuyorsun diye:mad: peki duymuyorum diyeyim ama isitme cihazindaki volum kontrol dugmesiyle nasil duyuyormusum:confused:buna bi aciklama yapmayida es gecebiliyorlar. varsin olsun 1bucukla 2 bucuk ayar arasinda degistire degistire is gorebiliyorumya daha ne istiyim.
ama bu rem cihazini kullanmaya bilmiyorlar bakin bunu diyim cogu odyocu. hic unutmayacam docent doktor bi odyolog beceremedi mesela bu remle ayari:eek:

Arkadaşlar mrb bence mesele interton yada başka marka değil evet bir alışkanlık söz konusu ama bu alışkanlık fazla uzatılmaya çalışıyorsa bu bir sıkıntı. Ayrıca hergün ayar yaptırmakta doğru değil ve
rem ile yapılan gerçek kulak ölçümü doçet doktor beceremez çünkü bu cihazlar işitme cihazları satış ve uygulama merkezlerine zorunlu kılındı. Hastanedeki doktor bunu yapamaz isterse prof. olsun
SAYGILAR.

egitimin basindaki mollar fasist:p biz sagirlara calismak istedigimiz halde is bulmak zor:mad:isi buluncada bu sagir diye para az:mad:su halde egitim verilmeden piyasaya surulen garip yeni odyometrist namzedi parasini vererek bu rem cihaziyle egitimi ozelden alacak. boyle doktoru docenti bu isi yasaklayip ogretmedigi icin.
bide burdan para kazanacak fasizanlar:mad:allam yarabbim.bu sagir kuluna hem az para kazandiran hemde isitme cihazini ulkenin bircok insanlari icin gecim, para kazanma makinesi yapan iktidardan bizim hakkimizi sorarsin insallah ote dunyada.

tabi işin birde bu tarafı var şhukufe hnm

İNTERTON Avıo benim ilk kullandığım cihaz ...ben çok memnun kaldım ...
maalesef 1 sene kullandıktan sonra kaybettim...
dijital kulak arkası modeli idi...üzerinde sesi manuel olarak azaltıp artırabileceğiniz bir tuşu vardı ..
hortumu kalındı ...silikon kalıp da malum o eski model şahsa özel kocaman kalıplı
cihazı Rize'den bir işitme merkezinden 1000 TL'ye almıştım..
bunun dışında ben çok memnundum ..
ondan sonra otıcon acto kulak içi aldım...
fakat ses artırma kısma özelliği olmaması bir cihaz için dezavantaj bence

kulak ici cihazlarda bu dediginiz volum kontrol olmazki. kulak arkasi cihazlarda olur desemde otomatikli:pdeyip ovdukleri cihazlarda olmuyor. buda biz gibi cok ileri isitme kayiplilarda hayal kirikliligi yaratiyor.

Ben 2016 senesi Mayıs Ayında DUYMER ISITME CIHAZLARI IZMIR ALSANCAK 'tan INTERTON MARKA Danimarka malı Kulaç içi işitme cihazı aldım. 22 senedir %60 -70 Arası işitme engelleyim denemediğim marka kalmamış işitme cihazı satıcılarına güvenimi kaybetmişken bu cihazın güçlü ses ve kalitesi beni o kadar memnum ettiki anlatamam ayrıca diğer cihazlara göre fiyat olarakta çok uygun fiyatta. Cihaza olan memnuniyetle 22.06.2020 Tarihinde yedek bir adet aynı marka işitme cihazı aldim O kadar güçlü bir hoparlörü varki bu gün sesini kıstırmak zorunda kaldım.Deneyerek satış yapıyorlar uğrayın deneyin derim

fiyatı çok uygun demişsiniz? fiyatından bahsedermisiniz?

hakan06
interton denedigimde resond, oticon markalarina benzetmistim ben hakan:) fiati uygun, kullananlarin soyledikleri genelde memnuniyet ifade ediyorlar.
interton koklu markalardan. tabi cihazdaki teferruat arttikca fiyat yukseliyor. senin isitme kaybin az olduguna telden faydalanabildigine teferruatli cihazlardan parani kitmasan daha kaliteli yasarsin.
yerinde olsam resoundu denerdim.

Üst Alt