Interton cihazı hakkında bende tecrübemi yazmak istiyorum.
Bende bundan yaklaşık iki sene önce İzmir'de Duymer firmasından interton cihaz aldım. Kulak kalıbımı aldılar bir kaç gün sonra cihazınız hazır deyip gittim.
Orda ki personel cihazı kulağıma taktı hiç ses gelmiyordu. Biraz uğraştıktan sonra bu cihazda sorun var dedi, orda başka bir cihaz çıkarıp bilgisayarda onun ayarlarını yaptı. Cihazı kulağıma taktım nasıl duyuyorsunuz dedi, dedim duyuyorum fakat konuşulanları anlamıyorum.
Bana da aynı şekilde 20 gün boyunca hiç kulağınızdan çıkarmayacaksınız, biraz sabır göstereceksiniz kulağınız alışacak dendi.
bende 20 gün boyunca hayatım zindan olsa da sabırla cihazı kullandım. Bu arada benim sol kulağımdaki işitme kaybı 97db ben sağ kulağım için cihaz aldım.
20 gün sonra gittim, bana nasıl dedi dedim hiç bir değişiklik yok hatta cihazsız daha iyi duyuyorum dedim, sonra bana şimdi yine ayarlayacağız o zaman duyacaksınız. Yine ayarlama yaptı, dedim yine değişen birşey yok bu sefer bana yeni ayarlara alışmanız zaman alacak, bir hafta sonra olmazsa tekrar gelin dedi.
Ben yine sabırla 1 hafta daha kullandım fakat şunu farkettim, yaptığı ayarlama bir kaç saat kadar sürüyordu, akşam pil bitmesin diye pili çıkarıp sabah taktığımda cihaz tamamen farklı davranış gösteriyordu.
Bir hafta sonra tekrar gittim, dedim ben duymuyorum ses gittikçe azalıyor, hatta pil olayını söyledim. Sonra bana biz bilgisayarda cihazın sesini yükseltelim dedi, Personel bilgisayarda cihazın ayarlarını yaptığında hiç bir değişiklik yok dedim. Sonra kendisi kulağına takıp bilgisayarda ayarlama yaptığında kendi ağzıyla evet doğru söylüyorsunuz. Yaptığım ayarlamaları algılamıyor deyip cihazı teknik servise götürdü. Neyse çok uzatmayacağım, böyle git geller çok oldu. Ve en sonunda cihazı kullanamayacağımı anladım, satıcı personelde artık yapacak birşeyimiz yok cihazınız normal ölçümler normal deyip durdu.
Şimdi ben yine başka bir cihaz denemek istiyorum. Fakat şunu farkettim her doktorun yada odyometris'tin bir anlaştığı firma mı ne var. Hangi doktora gittiysem bana farklı markalar önerdiler, ve her doktorda diğer markaları kötüleyip durdu, buna odyometrislerde dahil.
Bana doktor ve odyocuların önerdiği markalar maxton, sister ve oticon. Valla hangisine güveneceğimi bende şaşırdım.
Birşey daha ilave etmek istiyorum. Bir gün Duymer'e gitmiştim, orda bekleme salonunda otururken içerden yaşlı bir teyze çıktı. Yüzünde müthiş bir memnuniyetsizlik ve hafif sinirle, bu nasıl birşey hiç birşey anlaşılmıyor demişti. Satıcı personelde aynı şeyi o teyzeyede söylemişti. Biraz kendinize süre verin, 20 gün kullanın kulağınız alışacak demişti.
Demek hep aynı taktik. 20 gün deyip gönderiyorlar, sonra yine bir ayar yapıp bir 10 gün daha yeni ayara ilave ediyorlar. yani bir ay geçmiş oluyor. Böylelikle tüketici haklarınca bir ürünü 30 gün içerisinde iade etme hakkınızda olmuyor.