Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İntibak zammı eksik ödenen babam için SGK'ya dilekçe örneği..?

erolbahar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar babam ssk emeklisi. intibak zammı aldı ama eksik aldı. bu durumu düzeltmek için ne yapmamız lazım? e mail olarak dilekçe göndermek istedim ama sgk.gov sitesinde bulamadım. bana ulaşabilip email atacağım mail adresi veya linkini yazarmısınız?

bülent abi babamın primi 3900 gün gözüküyo. ama 5050 günden emekli oldu. aynı günden emekli olanlar daha fazzla zam aldı. bimerdenmi başvuru yapsam?

ilgin için teşekkürler. linke girip başvuruyu yaptım. babamın göstergesi 10000. normalde 62 tl alması lazım ama 25 tl alıyo.

sgk sitesine bilgi edinme bölümüne başvuruda bulundum. başvuru takip linkini tıkladığımda başvurunuz emeklilik daire başkanlığına gönderildi. 15 gün içinde bilgilendiriliceksiniz yazıyodu. sonucu e sgk sitesindenmi takip etmem gerekir?

18 yıl 6850 gün prim 9475 göstergem 2008 yılında vergi indiriminden emekli oldum intibak zammı 66 lira sonuçta bende sizin gibi sgk kurumuna gittim itiraz etmemim boşuna olacağını göstergem düşük olduğu için bu kadar intibak bağlanmış benden daha az prim günü ödeyenler benden daha fazla aldı göstergeleri fazla olduğu için bunada şükür diyelim

babamın göstergesi 10000 prim günü 5050 gün. aldığı intibak 25 tl. az değilmi? e sgk ya başvurdum bakalım sonucunu beklicez. başvuru sonucunu öğrenmek için aynı yeremi bakmam lazım? yoksa telefonla ulaşırlarmı bize?

Bilgeadam;
2008 yılında emekli olduğunuzu ve 66 tl intibak zammı aldığınızı,hatta itiraz için sgk ya gittiğinizi belirtmişsiniz.
İntibak zammı denilen şey; 2000 yılı öncesinde emekli olanların maaşlarının belirli kriterlerle yeniden hesaplanarak iyileştirilmesi amacı taşıyan intibak yasasının uygulanmasıyla ortaya çıkan farktır.
Yukarıda da yazdığım gibi intibak yasası sadece 2000 yılından önce emekli olmuş olanları kapsamakta olup siz bu kapsama dahil değilsiniz,intibak zammı almanız da mümkün değil.

Bilgi edinmede başvurumun cevabı geldi. resmini yüklüyorum. adresimize yazılı olarak müracat etmeniz gerekir diye bir email geldi. mektupla yenidenmi dilekçe yazmam gerekiyor? gerekliyse dilekçem nasıl olmalı?

Söyledikleri yeree basit bir dilekçe ile başvuru yapmanız gerekliymiş.

bülent abi dilekçeyi ankaraya posta yoluylamı göndermemiz lazım? yoksa bizzat babamın ankarayamı gitmesi lazım?

PTT'den İadeli taahütlü olarak gönderebilirsiniz.

teşekkürler bülent abi. dilekçe yazıp gönderirim. sonucunuda yazarım. saygılar..

Üst Alt