Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İntihar denedim, psikiyatri yatış verdi, hava değişimi aldım. Askerliğim ne olur?

eyuboo

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben Hakkari'de askerlik yapıyorum. 1 eylül'de izne geldim psikolojik nedenlerimden dolayı psikiyatriye çıktım. psikiyatri f43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu beni yatarak psikolojik tedavi görmemi istedi. bende o akşam kendimi astım. ailem kurtardı. beni bakırköy ruh hastalıkları hastanesine yatırdılar. 1 gün kaldım hastanede delilerin arasında ertesi gün çıktım. tekrar psikiyatriye çıktım. bana hastanede yattığıma dair epikriz raporu istedi. ve heyete sevk edeceğini söyledi. bende gittim raporu aldım. pazartesi psikiyatriye gittim tekrar kıta anket formu ve askeri işlevsellik formunu ve epikriz raporunu verdim. bana 1 ay hava değişimi verdiler. benim psikolojim aşırı bozuk ben kendimi astım. elime silah verseler kafama sıkarım o derece ailemde gitmemi istemiyorlar askere kendime zarar veririm diye korkuyorlar. eğer ben çürük alamayıp firar edersem. mahkemeden çürük alma ihtimalim var mı durumumu anlatsam ? bu psikolojiyle askere geri dönersem gerçekten kendimi öldürürüm. Askerde arkadaşlarım kirpi ile mayına basıp araçla takla attılar. bu olaydan sonra psikolojim aşırı bozuldu sürekli halüsinasyon görüyorum. bunları psikiyatriye anlattım hatta komutanlarım kıta anket formuna falan askerlik vazifesini yerine getiremez yazmış. ama gene de hava değişimi verdi. bir daha kontrole aynı hastaneye gidebiliyor muyum ? ben askere geri dönmek istemiyorum. artık çaresizlikten sürekli kafamda intihar düşünceleri var. bundan kurtulmanın yolu yok mu ? 2 jilet atana direkt çürük veriyorlar. ben intihar ettim hastanede yatmama rağmen hava değişimi veriyorlar tam bir saçmalık. eğer tekrar hastaneye yatarsam askerlikten kurtulur muyum ? yardım edin
OturanBoğa

dostum öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin ...
bende angara gatada 20 gün yattım çürük verdiler ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle çürük almazdım almamak için yalvarırdım doktorlara askerden kaçmak yada çürük almak inan marifet değil zaten hepi topu 5 ay askerlik yapıyon keşke şimdi beni askere alsalar orda teknik eleman olarak kalırım dışar da sivil hayatta ne olacak sanıyon herşey süt liman mı olacak sanıyon işsizlik parasızlık insanlar sana ne gözle bakacak düşündün mü ?? biir kere iş vermezler bizde geçtik aynı yollardan bence efendi efendi askerliğini bitir gell benimde psikolojim bozul ben 15 - 16 senedir ilaç kullanıyorum...

Hocam ben Hakkari'de yaşadığım olaylardan dolayı psikolojik travmalar geçirdim. 80 kilo gidip 50 kilo döndüm düşün yemeden içmeden kesildim. kaç kez alışmaya çalıştım askerliğe ama olmuyor işte yapamıyorum.

eyuboo

valla senide pek kibar yetiştirmişler bizde neler neler yaşadık bizimde psikolojim bzuldu ama hiç senin gibi olmadık bilmiyorum doktorun kararı ne olacak ???

Prosedür gereği hava değişimi veriliyor,
Hava değişimi sonrsı tekrar hastaneye gidin.
Muaf olacaksınız,biraz sakin olun. İntihar felan bunları aklından çıkar, gerekirse tekrar hastaneye yatırsınlar sizi,
eyuboo

Yapacağın 6 ay askerlik.. Bizde yaptık bu askerliği hemde Şırnak/Gabar dağında. Hemde 15 ay + 4 ay ceza aldım 19 ay yaptım.. Bence de sana çürük versinler en azından yemek az gider. Sana verilen yemeği diğer aslanlara versinler kardeş

OğuzHan112

Abi hastaneye tekrar yatarsam muaf olma ihtimalim var mı ? veya 2. kontrole gittiğimde ailem doktorla falan konuşsa ?

DijitalPortakal POWER_ güzel insanlar olayın kibarlıktan ziyade psikolojik olduğu kanaatindeyim, bu şekilde yargılamak biraz yanlış değil mi?

Yalnız anlamadığım, intihar etmiş bir insanı hastane nasıl salıyor?

Aileme yalvardım beni buradan çıkarın diye çünkü hastanede daha çok delirdim. doktorla konuşup çıkardılar. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yattım 1 gün
GaribanÖğretmen

Anlattıklarınız doğru ise, yani hastalık boyutu.
Askerlik zaten yaptırmazlar, suisid girişiminiz olmuş. Keşke yatışı uzatıp tedavinizi olsaydınız,önce sağlık.

Diğer konu. Muaf olacaksınız, tedaviye devam. Hava değişimi sonrası tekrar aynı hastaneye gidin. Ama hastaneden erken çıktığın için bu eksi puan .

Hekim neyi uygun görmüşse ona uymalısın, yatış vermişse yatacaktın. Muaf olman için bu önemli.

Her neyse.muaf olacaksınız stres yapmayın...
eyuboo

DijitalPortakal
kesilikle katılıyorum bizim sülalede en zor askerlği benim babam yapmış tam 18 ay güneydoğuda terörün ilk patlak verdiği yıllarda bitler pireler elimizde yüzümüzde gezerdi diyor babam benide almadılar askere çürük verdiler şimdiki aklım olsaydı giderdim askere askerlik yapmayana dışard iyi gözle bakmyor kimse ne iş veriyorlar nede eş yarım adamsın bu kadar net söylim....

Yatıp 1 gün sonra çıkarsan elbet söyler, taburcu ederken bunu yazmak zorunda, zoraki taburculuk istemişsiniz, yatsaydın tedavini olsaydın.

Bence şu intihar çümlesini konuşmayalım artı düşünmeyelim,

Muaf olacaksınız dedim, hava değişimleri mecburen veriliyor, bitişte tekrar heyet sonrası muafiyet. Takmayın kafaya fazla...
eyuboo

OğuzHan112

İNŞALLAH abi. bu arada ben şuan izindeyim ve bana ilk defa hava değişimi verdiler izndeyken. tekrar kontrol için aynı hastaneye gidebiliyor muyum ? birliğime dönmeden işimi halletmek istiyorum

Askerlik yapma çürük verirler parasi olan yapmiyor olan garibana oluyor avrupada zaten zorunlu askerlik yok prefosyonel ordu

Mashar osman hastanesi çok berbat allah düşürmesin akilli giren zir deli olur çikar bakirköyden

Abi heyete girdim bugün 1 ay hava değişimi verdiler tekrar kontrole gelecek miyim diye sorduğumda hayır birliğine teslim olacaksın dediler. ben bu psikoloji ile askere geri dönmek istemiyorum hava değişimi kağıdı ile askerlik şubesine gidip başka hastaneye gidemez miyim ? veya gidip tekrar hastaneye yatış yaparsam ne olur ?

OğuzHan112

Hayır karar verilmiş,
Hava değişimi sonrası birliğine gidiyorsun, orda birlik amirleri görüşü ile birlikte hastaneye sevk alırsın, artık oradan devam edeceksin ,

Muaf olma işlemleri birliğinden daha kolay olur,prosedür gereği hekimler bunu uygun görüyor, yani birliğine yönlendiriyorlar.sivilden muafiyet biraz zor...

2 kez hava değişimi sonrası 3. de muaf tutuluyor, sabırlı ol eyuboo

Sağlıcakla...

OğuzHan112

Abi ben tekrar hastaneye yatmayı düşünüyorum. peki hastaneye yatarsam durumum ne olur ?

Artık yorum yapamam, bu kadar yeterli.

Forum kurallarını ihlal edemem,siz nasıl isterseniz öyle yapın. Ben yorum yapamam daha,sıkıntıya girerim...

Askerden Firar Edersem ne Olur ?

Ben 1 Eylül'de rahatsızlığım nedeniyle izne geldim. sırtımda doğuştan kanat skapula hastalığı var. ortopedi ve psikiyatriye sevk aldım. ortopedi beni nörolojiye sevk etti. nöroloji de başka bir hastaneye sevk etti zamanım olmadığı için gitmedim. sonra psikiyatriye çıktım psikiyatri bana 1 ay hava değişimi verdi. bende hazır elimde zaman varken ortopediye tekrar kayıt açtırdım. bugün hastaneye gittim. ortopedi doktoru beni fizik tedaviye sevk etti. fizik tedavi doktoru da seni bu halde askere almamaları lazımdı deyip nörolojiye sevk etti. nöroloji doktoru bugün yoktu. bende hazır hastaneye gelmişken heyete uğradım. orada bir yetkiliye durumu anlattım. yetkili bana sen neden kafana göre iş yapıyorsun biz sana hava değişimi verdik. sen daha önce ortopedi işlemin bitti. niye tekrar muayene oluyorsun dedi. bende durumu anlattım. boşuna muayene oluyorsun biz seni bir daha heyete sokmayız dedi. bende geçen hava değişimi kağıdımla askerlik şubesine gittim tekrar sevk almak için şube hava değişimi bitimine kala gel biz seni hastaneye sevk edeceğiz dedi. bu durumu da anlattım. bana öyle şey olmaz dedi. biz hava değişimi kararına " birliğine teslim olabilir " kararı verdik dedi. şubeyi arayıp konuşacağız dedi. eğer ararlarsa şube tekrar hastaneye sevk vermekten vazgeçer mi ? ve yarın nörolojiye çıkacağım. nöroloji elverişli değildir verirse ne olacak ? durumum çok kötü lütfen yardım edin eğer firar edersem mahkemeye çıkıp mahkeme kararıyla hastaneye sevk alamaz mıyım ? veya gidip psikiyatri kliniğinde yatış yaparsam muaf ederler mi ?

Askere Geri Dönmekten Korkuyorum

1 Eylül'de izine geldim Hakkaride askerim psikolojik travmalar geçirdim. arkadaşlarım Faaliyetle karakola giden araçla mayına bastılar takla attılar. ben o sıra hastanedeydim. hastane de olmasam bende o aracın içinde olacaktım. bir kaç gün sonra da dağlıcaya giden bi arkadaşımın araçlarına saldırı oldu. her gün bizim karakola saldırı oluyor. her gün bir olay oluyor. Korkuyorum artık öleceğim diye helikopter geçtiği zaman felan psikolojim bozuluyor. sürekli halüsinasyon görüyorum geceleri bağırarak uyanıyorum başımda annem bekliyor bazen. artık sokakta yürürken bile korkuyorum her an bir şey olacakmış gibi hissediyorum. geçen günde birlikten bir arkadaşım intihar etti kafasına sıktı. eğer ben bir daha oraya dönersem kafama sıkarım. Bu yaşananları psikiyatriye anlatmadım 1 ay hava degişimi almıştım tekrar sevk aldım bu sefer her seyi anlatacağım.
OğuzHan112 OturanBoğa

Oğuzhan abi merhaba ben şuan da askerim izindeyim sürgün yerin de askerlik yapıyorum orda devrecilik hat safa da herkes rdm genel olarak manyak kaynıyor ben ordaki baskıyı stresi kaldıramadım, babamı aradım babam da durumumu anlayıp tanıdığı yarbayı aramış yer değişmesi için bizim bölük assubayı buna izin vermedi daha sonra üzerimdeki stres ve baskı çok daha fazla arttı bir haft sonra babam rahatsızlandı izine çıkmak istedim bölük assubayıyla aramız da hem fiziki hem pisikolajik olarak şiddet yaşandı. İzine geldim hiç değişiklik olmadı ailem rapor aldı hala aynıydım uyku uyuyamıyor yemek yiyemiyor durduğum yer de canım yanıyordu burnum kanamaya başladı durduk yere artık dayanayıp kendimi astım babam kurtardı sonra beni acilden eskişehir pisikiyatri servisine gönderdiler 10 gün yattım ama hala aynıyım doktorum yardımcı olucağını yapamıyorsam yapamıyorum olmuyorsa olmuyordur diyip usulüne uyucağını söyleyip 30 gün hava değişimine çıkardı ayın 18 inde tekrar gidicem muaf olurmuyum heri dönemem hala aynıyım kafamda saplandı kaldı. Koyduğu tanı karışık anksiyete depresif bozukluk kendisi heyet doktoru, ve 16 c ye girer dedi sizce ne olur ? OğuzHan112

Prosedür gereği tekrar hava değişimi verecektir...3. gitmende muaf tutacaktır.

Uygun görürse hava değişimi vermeden direkt muaf edebilir, bu hekimin elinde olan bir şey.

Yani sonuç olarak elverişsiz raporu vereceklerdir içini rahatlat stres yapma.

Sakın bir daha o tarz girişimlerde bulunma, her şeyin bir çözümü var sıkma canını.
Atabey23

Teşekkür ederim abi sadece ya muaf alamazsam korkusu var içim de biraz araştırdım koyduğu tanı heyette zor oluyormuş o yüzden, birde doktorum bana rapor verirken durmaksızın hava değişimi vermek olmaz gelirsin aynıysan yine veririm dedi o yüzden tedirginim abi OğuzHan112

Yaşadığın korku anksiyete den dolayı.

Önemli olan tanı değil hekimin kararı, anksiyete bozukluktan muaf olan çok kişi var merak etme.
Atabey23

Ordu, sıkıntılı askerle çalışmak istemiyor. Laf lafı açınca bu konuyu bizim evlatla geçmişte konuşmuştum da öyle söyledi. Sivil hayatta durumu sıkıntılı olanlar doğu ve güneydoğu gibi bölgelerde zorlu şartlarda görev yaptıklarında ekseriyetle sıkıntıları coşuyormuş. Ve özellikle bu bölgelerde bu arkadaşları amirleri istenmiyormuş zira zaten o bölgelerde görev yapmak çok zor olduğu için hem oranın zor şartları hem de sıkıntı asker ile uğraşmayı subaylar da astsubaylar da istemiyorlarmış. Batıda da anlayış pek farklı değilmiş.

Benim bir memurum vardı. İleri derecede şizofrendi kendisi. Müdürün bir tanıdığının çocuğu olduğu için işe aldılar. Çok akıllı ve çok zeki ve son derece de saygılı biri idi. Bir dediğimizi iki etmezdi. Arkadaşlarla konuşup onu idare etmeye karar verdik ve hakikaten de idare ettik. Hiçbir serviste bir iki aydan fazla duramazken bizde sanırım iki yıla kadar durdu. Sonra haksız yere birisi ile kavga edince atıldı. Bu çocuk mesela askerliğini yaptı. “Kalmama müsaade etselerdi askerde kalmak isterdim” derdi. Anlata anlata bitiremezdi askerlik hatıralarını. O da öyle birisi idi işte.

Bence yapabilirseniz yapın askerliğinizi. Askerlik kutsaldır. Sivil hayatta iş müracaatı yaptığınızda “hangi sebepten” ötürü askerden muaf olduğunuzu sorduklarında, elde veya ayakta vs gibi fiziki bir rahatsızlıktan değil de başka nedenden askerden muaf olduğunuz takdirde bu soru aleyhinize etki edebiliyor.

Ben ayaktan ötürü muaf oldum.
Yaş 66. Bana bugün “gel” deseler ben koşa koşa giderim, bir an bile düşünmem.

Allah kolaylık versin, yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim abi son bir şey sormak istiyorum sonra rahat bırakıcam, şuan ben sivilim ve hava değişimindeyim bana bir defa daha hava değişimi verip birliğime gönderebilir mi ? Yada heyetten birliğine katıl kararı çıkar mı? Yoksa ikinci hava değişiminden sonra direk muaf olabilirmiyim ? Açıkcası dönmek istemiyorum, hastane de yattım ne derlerse yaptım oraya geri gönderme ihtimalleri var mı ? OğuzHan112

Kesin ve net cevaplar istiyorsun,kesin ve net konuşursam olası aksilikler sonrasında mahcup oluruz.

Benim görüşüm muaf olursunuz, biraz sabırlı olun.
Atabey23

OğuzHan112 Abi selamun aleyküm daha önce konuştuk durumu izah ettim sana şimdi ben hava değişimi bittiğin de tekrar gidicem şuan sivilim biliyorsun benim yanım da kıta anket formu yada komutanın yapamaz dediği bir evrak yok bana tekrar hava değişimi verilir sonra heyetten muaf olmam için bunlara gerek var mı ? Kıta anket formu yada komutanın yapamaz dediği evrak olmadan muaf olabilirmiyim ?

Üst Alt