Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İntihar ve yeni bir yaşam... İlaçların etkisi ne zaman artar?

• Konbuyu başlatan geçmişim bedeli
  • Başlangıç tarihi
G

geçmişim bedeli

Öncelikle s.a..
8 gün öncesi artık yaşamıma son verme kararı aldım ve şehre uzak bağlık bir alanda plastik cırtcırt kelepçeyi boynuma geçirip bi cesaret sıktım. Ben 5dk ya ölmeyi planlıyorken dk lar geçti boynum şişti ama ölmedim sadece ara ara nefes alabiliyordum. Sonra telefonun yanımda olması şansıyla ambulansı aradım ortak bir yerde zorda olsa buluştuk bikaç dk lık uğraş sonucu kelepçeyi boynumdan kestiler. Hastaneye gittim 1 gün yatış yaptım ve ilaç yazdılar. Daha önce ilaç kullandım ama çok düzenli değildi. Ve cinlere karşı ilaçlar pek bir fayda vermez diye düşünürdüm hep. Ancak öyle değilmiş. 20 mg rexapin ve 2.5m ativan kullanıyorum 1 haftadır ve acayip iyi geldiğini gerçekleri daha net görebildiğimi söyleyebilirim. Arada bir kafam karışıyor sadece .. ilaçlar yetersiz mi sizce? yoksa uzun süreli kullanımda daha mı etkili olur.
Benim sorum bu arkadaşlar cevaplayandan Allah razı olsun.
Psikiyatri ilaçları esas etkiyi ne zaman yapar ?

geçmişim bedeli
Psikiyatri ilaçları ağrı kesiciler gibi hemen etki etmez.
Düzenli ve kontrollere gitmek şartıyla en az 21 gün kademeli şekllde 1 ay.3 ay en etkli sonuç 6 ay ve bazı durumlarda yani ağır vakalarda 1 yıla yayılabilir.
İlaclarınızı düzenli alın kontrollere mutlaka gidin.Suisid girişiminiz olmuş hastaneye yatırılıp yakın takip edilmeniz lazım./Geçmiş olsun...

Kullandıgınız ilaclar sizi rahatlatacak agır ilaclar aynılarını bende kullandım durumunuz sabit ve iyi olacak gün gectikce merak etmeyin

Tşk ederim bu kadar kısa sürede cevap verdiğiniz için.. Şuan hastalıgım paranoid şizofreniden paranoyaya döndü kısmen.. yani şüphelerim var artık emin değilim hiçbirşeyden. . bakalım dediğiniz gibi uzun sürede daha etkiliyse inş iyi olurum..

geçmişim bedeli
Tedaviye devam etmek önemli.
Bir diğer önemli konu kontrollere gitmek.
Çünki şikayatlerinize göre bazen doz ayarlaması yapılıyor, yeterli değilse artırılıyor veya doz düşürülüyor bazen ilaç değişimi de gerekebiliyor.
Buna sizi takip eden hekim karar verecektir...

Kağan55

arkadaş, intihar et demiyor, et de gör diyor. söylediğini doğru anlarsak, birbirimizi de yanlış anlamamış oluruz.

bu tarz intihar girişimleri, dikkat çekmek, sos vermek ve bir yardım çağrısıdır aslında. içsel bir durumdur ve dönem dönem birçok kişi düşünmüştür. yeni bir yaşam demesi de, yeni bir başlangıç yapmaya çalışmasından dolayıdır. bu durumlara en iyi örnek ''bilek kesmektir'' ve oldukça acılı, uzun birkaç saat sürer. ölüm de kesin değildir. yöntemini söylemeyeceğim şimdi ama en çok acı veren eylemlerden birisidir.
acısız intihar yok mu? var ama bunu da söylemek doğru değil.

arkadaşın çelişkisi, yazdıklarından da okunuyor. bu kadar dine bağlı olup, s.a. ile giriş yapıp, inşallahlar falan, allah razı olsunlar gibi söylemlerden, muhafazakar birisi olduğu izlenimi çıkıyor ama aynı dinde intihar, sonsuz bir ceza ile ödüllendiriliyor ve haram kılınmıştır kesin olarak.

Ve cinlere karşı ilaçlar pek bir fayda vermez...

bildiğim kadarıyla cinlere karşı bir ilaç yok. cinler olmadığı için olabilir. :)
kafanı dağıtmanı tavsiye ederim. maddi gücün el veriyorsa, bir tatil gibi ya da hobi edinmeni (fotoğrafçılık, el işleri vs.) ve kitap okumanı tavsiye ederim. böyle böyle uzaklaşacaksın kötü düşüncelerden. böylesine ağır ilaçlar, günü kurtarmaktan öteye gitmeyecektir.

Şahsına yazacaksanız özelden yazın derim
Burada durumu gerçekten kötü olan insanlar olduğunu da düşünüyorum yol gösterir gibi olmamak adına
Ona istinaden yazdım o şekil.
Her intihar hastanede mutlu son ile sonlanmıyor maalesef
Demek istediğim anlaşılıyor sanırım.

Gülümse hadi gülümse
Bulutlar gitsin
Yoksa ben nasıl yenilenirim
Hadi gülümse

Belki şehre bir film gelir
Bir güzel orman olur yazılarda
İklim değişir akdeniz olur
Gülümse

Mükremin çok fazla tespit yapmışsın. Tespitine değil de sorduğum ilaç mevzusuna cevap vermeni beklerim. Kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez. Her intihar eden inançsız dır diye bişey söz konusu değil. Ben Allahı varlığıına inananıyor ve ona kızgın olabilirim. Çünkü Allah istemezse yaprak kıpırdamaz Allah istemezse cinleri var etmezdi.. Çünkü cinler yok diyorsun ama insanların okuyabilceği bir kitapta cinlerden bahsediliyorsa birilerine gözükmesi lazım bu şeylerin. Aksi halde bahsetmez mantıksız olurdu..
Denizde boğularak ölmeye gelince. Zahmetli iş taş fln bulmak oraya getirmek. Komandolar elleri ayakları bağlı yüzüyor.

Bulunduğum şehri terketsemnolucak cinlerin olmadığı giremiyceği bir yer yok. Oy üzden en iyisi en göz önünde olan yerde olmak..

geçmişim bedeli

çok fazla özelinden bahsedince, haliyle yorum alırsın. rahatsız oluyorsan madem, neden özelini, bu kadar detay verip paylaştın?

spoiler
Ben Allahı varlığıına inananıyor ve ona kızgın olabilirim.
spoiler

islam inancına göre, allah'a kızamazsın ha kızarsan da dinden çıkmış olursun.

hazmedemiyorsan, yoruma açık şeyler yazmamalısın.

cinlere inanıyorsan, cinleri gördüğünü sanarsın. inanmıyorsan da, cinlerin olmadığını ve bu dünyada kimsenin görmediğini anlarsın. cinler olmadığı için, ilaç tavsiyesinden bulunamam.

3 defa intihar girişimim oldu ilkinde askerde istinat duvarından atladım kasiklarim patladı sol elimde patladı parmaktan ve Askeriye 3 ay hava değişimi verdi askerlik öyle bitti beynimdeki sesler emir verici idi tereddütsüz atladım 2.sinde yine beynimin karışık bir şekilde seslerden eşimin yanında arabanın önüne atladım viraj olduğu için tampon vurdu ve ayağım catladi 3.ise başarısız bir deneme izmir asansör denilen yerde sabahtı sarkıldım derken birileri çekti beni polise haber vermişler kaçtım ordan yani hayat acayip bir şey 2000 yılından beri major dendi unipolar dendi sizoafektif dendi o gün bugün uğraşıyorum bende sabit 2 kişi var halisilasyonlarim son 3 senede başladı kullandığım ilaçlar beni 1 ay iyi 3 ay kötü yapıyor artık calisamiyorum da evden çok nadir Dr için çıkıyorum günde 15 saat uyuyorum hala bu dünya için planlarım yok ilerisi için bugünlerde iyi dönemdeyim galiba yoksa telefona aylar var elimi sürmuyorum zaten 1 hafta sonra hastaneye yatircaklar beni bilmiyorum benim için hayat her gün tekrarlayan amaçsız gerceksiz bir gün doldurma gibi teshisim bile belli değil bilmiyorum kafam karışık bilmiyorum belki hayat benimle iyi değil arası soyliceklerim bu kadar herkese iyi gunler

mukremin...hocam o verilen örnek normal bir insan a verilse haklısın ''intihar et bakalım ne oluyor'diye..o kişi o an ayakta durabilen sağlam kişidir ve onu etkilemez konuyu sağlıklı bir şekilde değerlendirir..ama bahsi geçen arkadaş zaten bazı durumların son haddinde anladığım kadarı ile ve bir kişinin püff demesi ile bile yıkılabilecek durumda(psikolojik olarak yanlış anlaşılmasın)...bence bu tür durumlarda lafları gereğinden çok tartmak çok ama çok önemli..

Geçmişim Bedeli arkadaşım
Ben de şizofreni hastasıyım.Hastalığımın ilk yıllarında,hatta uzunca bir süre ilaç tedavisi pek işe yaramadı.
Birgün ağır bir sinir krizi geçirdim ve beni hastaneye götürdüler.O gün bana kokteyl adı verilen,3 ilacın karışımından oluşan bir iğne vurdular.Daha sonra 2 gün boyunca uyumuşum.
O günden sonra ilaçlar tesir etmeye başladı ve günbegün daha iyi hissettim.
Bir de biildiğim kadarıyla hastalığı dirençli olan kişilere leponex diye bir ilaç veriyorlar.
Bahsettiğim iğne herkeste aynı tesiri göstermiyormuş ama belki faydası olur diye paylaşmak istedim.Geçmişolsun.

Üç ay önce ben de intiharı denedim, maalesef olmadı. Bu dördüncü kez olmayışı. Herkes dinden uzaklaştığın için bu haldesin diyor. Oysa ben buna inanmıyorum. Kötü biriyim, kötü bir eş, kötü bir anne, kötü bir insan. Zaten dünya da kötü. Bir kaç iyi insanı biz kötüler mutsuz ederek onların da hayatlarını çekilmez hale getiriyoruz.
İntihar mı...Cesaret değil, tam bir korkağa yaraşır biçimde gitmektir. Zor olan kalıp mücadele etmek. Ama o cesaret bizim gibilerde yok. Benciliz ayrıca. geride kalanlar ne olacak diye düşünemiyoruz. Eğer ben ölseydim, birincisi cesedimi çocuklarım bulacaktı. İkincisi onları böyle trajik bir şekilde bırakıp gittiğim için ömürleri boyunca acı çekecekler ve beni affetmeyeceklerdi. Eşime yaşatacağım acı, anne yaşatacağım evlat acısı vs. cabası. Ama insan o an bunların hesabını yapamıyor. hiç yapmaması gereken şeyi yapıp içindeki sese kulak veriyor. O an zerre korku yok. Çünkü düşünme kapasiten sıfır. Emin olun kimse aklı başında intihar etmiyordur.
Şiir okuyun, doğayı izleyin...

Cin dediğin şey. Şizofreni aslında.

Psikiyatri ilaçları öldürür

Bu konuyla ilgili youtube'tan Bülent SEVİNÇ 'in videolarını izleyiniz .

Üst Alt