Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnvega kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Şamil67

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Invega ya geçmeyi düşünüyorum.tecrubeleriniz nelerdir?

invega bir kutu içtim doktor kesti onun yerine xeplion verdi

Ben iğne kullanmak istemiyorum

Şuanda ketya 300 mg XR kullaniyorum baş ağrısı yaptığını düşünüyorum

@Şamil67,

Başkalarının tecrübesi size yaramaya bilir. Kullanacağınız ilaçlara da siz değil, tedavinize göre doktorun karar vermesi daha uygun olur.

Hoca teçrevictadan ince gaya geçirdi invega 6 mg sizce yan etkiler azalır mı hani trevicra üç aylık ilaç tek seferde beyne giriyor belki rahat bırakır invega hap yandı etki açısından sizce nasıl olur

@-ARAGORN-,

Ben kullandım.12 mg kadar invegayi aşırı kaygı yaptı bende doktorum bıraktırdı.sizde nasıl bir etki yapacağıni bilemiyorum ama bir okb ve atipik psikoz hastası olarak aşırı kaygı yaptı bende bir daha ilacı içmeye yeltenmedim.suan Abizol 20 mg ve seroquel 100 mg kullaniyorum gayet iyiyim Dr kontrolündeyim sorunum yok.insallah size iyi gelir..

Sabah ve akşam 6mg invega alıyorum. Ve çok iyi geliyor.

@dreamfail,

Ne güzel iyi gelmesi demekki sizofreni hastalarına bu ilac iyi geliyor.benim işime pek yaramadı bende abizol ile stabilim.sana iyi gelmesine vücuduna adapte sağlaması iyi...

@Psikoterapi, Atipik psikoz hastası oğlum kullandı çok iyi geldi ama 9 ve 12 mg da sizde olan gibi anksiyete benzeri yan etki yaptı (karar verememe) mecbur ilaç kesildi.

İlacın yan etkilerinde yüksek dozlarda okb benzeri etkiler yapabilir diyor doktorda doğruladı bunu.

Eyvallah yorumlar için invega da kalmıyacam fazla geçiş için doktor yazdı amaç başka ilaca geçebilmek ben trevicra -xeplion belasından kurtulmaya çalışıyorum evet invega 6 mg içicem yakında ama ön ön beş gün sonra değişim için müracaat edecem doktora çok zor arkadaşlar yan etkiler aynen kaygı yapıyor bendede isteksizlik ve aşırı uyku yapıyor trevicta hoca invega verdi inşallah yarar işime

Xeplion size yan etki yaptımı hele trevicta yan etki yaptımı tam bir yılda değişe biliyorsunuz ona göre bu lanet ilaca geçince aklınızda olsun aylık olmasınyararına bakmayın hergün ilaç almak o yan etkilere bin çeker

İnvega xeplionun hap versiyonu

Bir okb hastasina invega veya risperdal ilacını kullandırmak akıl karı degil.. güya psikoza iyi geliyormuş.

Ben Abizol ile mutluyum uzak kalsın invega,xeplion,risperdal...vd

@osmangazi,
Şimdi hangi ilaçlari kullanıyorsunuz durumunuz nasıl şimdi.

@Şamil67,
Seroquel candır.(Ketiapin) İyidir şamil kardeşim ben uzun salınımlı içmiyorum.düzünü içiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Psikoterapi,

Doktoruna güven kardeşim.ben 10 gunce referans hezeyani geçiriyordum Dr um selectrayi kesti durumum düzeldi doktorunuza güvenin.psikoz hastaları antidepresani tolere edemeyebilir dedi doktor.simdi Abizol 20 mg ve seroquel 100 mg ile stabilim.

İnvega'ya çok haksızlık etmişim. Sonuçta hastayken invega'nın başka bir versiyonu olan risperdal'i kullanıyordum. Belki de belirtileri hafifleştiren oydu, kim bilir.
Ben sadece gereksiz yere fazla ilaç kullanmak istemiyorum. Doktor rexapin'in yanına hasta olmadığım halde invega ekledi. Sadece rexapin içtiğimi söylicem mart ayında.
Doktor rexapin'i bırak invega'ya geç dese altını dolduracak bir ret sebebim yok. Hatta xeplion iğneyi bile düşünebilirim. Demişti zaten birkaç yıl sonra iğneye geçebiliriz diye.
Özetle, rexapin de invega da candır. İnvega, eski dostumun kardeşi 😜

İnvega iyidir demeniz içime şu serpti çünkü yan etkiler kesilirse benim için yeni bir çağ olur 7yıldır hayatım felç xeplionla inşalllah düzelir @Pickle, xeplion kolay bir ilaç değil aniden yaşam sevincini kesebilir daha nice yan etkiler ama kişiden kişiye değişiyorsa bilemem

@Psikoterapi, Benzer durumu bizde yaşadık 6 mg invega ile 8 yıllık tedavi sürecinde işitsel halisinasyonlar 4 ay boyunca tamamen kesen tek ilaç invega oldu.

Daha önce ozaprin, abizol, solian kullanıldı bu ilaçlar sesleri azaltsada tam olarak kesmedi ama invega bunu başardı ama doktor büyük bir hata yaptı depresif belirtiler için kullandığı 25 mg selactrayı 50 mg yükseltti ve bu kaybolan sesleri geri getirdi invega bu sebeble önce 9 sonra 12 mg yükseltildi selectra da kesildi ama sesler kesilmediği gibi şiddetli anksiyete gelişti ve invega kesildi ve doktoru antidepresanların daha öncede bu tür şeyler yaptığını söyleme rağmen 50 mg dozda yapmaz dedi sonra özür diledi hata ettim diye.

Yani antidepresanlar psikoz hastaları için çok riskli bizim için her şeyi batırdı.

@kara duman,

Aynen invega belki görsel ve işitsel halisunasyonlari kesebilir.ama yan etkilerine katlanabilene can simidi olabilir.Buna diyecek birşey yok...ama dediğim yan etkileri kaygı,korku halı vs katlanabilene....

@Psikoterapi, Bu yan etkiler yüksek dozlarda olabiliyormuş ama herkestete olacak diye bir şey yok ama oluncada zor oluyor.

Katlanılacak gibi değildi bir şey soruyorduk veya bir iş yapacak 5 dk karar verip yapamıyor ve cevap veremiyordu donup kalıyordu.

@kara duman,

Yani dedigin 3 mg gibi düşük dozda mi yapmiyor...bence yapar vücut o ilacı belli bire süre sonra mesela uzun zaman geçince dozu kaldırmaz tekrar aynı sorunlar devam eder.Ama bu herkeste olacak birşey değil.

6 yıldır psikiyatrik sorunlarla boğusuyorum. Zamanında hezeyan ve korkularım oldu.Ama pes etmedim hiçbir zaman zor gunler geçirdim.kullanmadigim ilaç kalmadım.farmakolojik ilaç bilgisine sahip oldum.suan iyiyim.cok şükür korkuların mi? Var üzerine üzerine gidecen bunu yapamazsan iyilik hali beklemezsin hiçbir zaman yasantinda terapi ve ilaç tek başına boş kalır fasafiso kalır...

@Psikoterapi, Benim tecrübe ve okuduklarıma göre 3 veya en fazla 6 mg da bu yan etkilerin olma riskinin çok düşük olduğu yönünde tabi 12 mg kullanıpta okb yan etkisi görmeyen çok kişide var.

Haklısınız ilaç, terapi tek başına yeterli değil kişininde mücadele etmesi kendisinin doktoru olması gerek.

Ama şunuda es geçmemek lazım invega(paliperidon) alınganlık ve hezeyan,gibi psikozun negatif belirtilerine yanıt verir.zamaninda bunu deneyimledim ama gel gör ki yan etkileri benim açımdan katlanmaz oldu...

@Psikoterapi, Karıştırdınız sanırım hezeyan ve alınganlık negatif değil pozitif belirtiler ve evet bu şikayetlere faydası olur amacı o zaten.

Psikozda

Pozitif belirtiler : Olmaması gerektiği halde olanlar. (Halisinasyon, hezeyan gibi)

Negatif belirtiler : Olması gerektiği halde olmayanlar. (İnsanlarla ilişki kurma sosyalleşme, kişisel temizlik gibi)

Aynen pozitif belirti olacaktı?

İşte bu yüzden invega negatif belirtileri azaltmiyor daha da artırıyor değil mi Karaduman güzel aciklamissiniz.

@Psikoterapi, Ne yazıkki sadece invega değil bütün antipsikotikler negatif belirtilerde fazla etkili olamıyor hatta yan etiklerinden dolayı düşünce akışında yavaşlama, duygularda körelme, odaklanma zorluğu vb şeyler yapıyorlar onların esas etkisi pozitif belirtiler ama birgün negatif belirtilerdede başarılı antipsikotikler bulunulacaktır negatif belirtiler için başka ilaçlar ekliyor doktorlar.

Ama bunlara bakıpta antipsikotiklere kesinlikle karşı olunmamalı çünkü halisinasyon ve hezeyanlar çok ciddi sorunlardır tedavi edilmezse kişiyi gerçeklikten koparır bu olabilecek en kötü şeydir.

Negatif belirtilerle zorda olsa belki baş edilir ama pozitif belirtilerle kişi tek başına mücadele edemez.

@Üzümlükekim,

Evet hezeyan ve halisunasyonlarimi kesti.Yalniz kaygılarımi artırarak sosyalleşmemi engelledi.

@kara duman,

Tamam doğruda mesala abizol(Aripiprazol) da antipsikotik ve şuan invega dan kat kat daha iyi üstelik takıntılara iyi geliyor psikoz belirtilerini azaltıyor.5ht 1a yi serotonin ve dopamin agonistidir.

Son düzenleme:
@Psikoterapi, abizol kısmi dopamin agonisti olduğu halde antipsikotik etki gösteriyor. Negatif belirtilere karşı etkisi nasıl bu ilacın?

Üst Alt