Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnvegaya 3 mg ilaca alternatif olabilecek bir ilaç var mı?

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben çocukluğumdan beri bipolarım. Ben yaklaşık 6 sene önce İnvega 6 mg kullanmaya başladım. Sonra doktor dozajı düşürdü. Yaklaşık 2 senedir İnvega 3 mg kullanıyorum. Hatta bunu da iki günde bir atıyorum. Doktorum kırıp atmamı söyledi hergün ama sabah işe giderken kırmaya çalışmak zor oluyor ve kırılan parça bir tarafa uçuyor. Ben de böyle kullanmaya kara verdim. İki günde bir atıyorum bir süredir daha önce de yapmıştım bunu. Bir sorun çıkmıyor. Doktorum daha önce İnvega 3 mg 'ın da altında bir dozajda olan ilaç yazacağını söylemişti. 1mg'lık gibi mesela. Günlük atmak için. Buna denk gelecek bir ilaç var mı bildiğiniz? Teşekkürler.

E.HİLAL
İnvega'ya en yakın risperdal dır.risperdal 2 mg 1x1 olarak kullanabilirsiniz, ancak bunu hekim uygun görüp reçete etmesi gerekir.ezbere ilaç alıp kullanmak doğru olmaz.bipolar bozuklukta abilify ve lithuril de etkili bir seçenektir .
Ayrıca ilacınızı nasıl kullanmanız gerekiyorsa o şekilde kullanmalısınız.gün aşırı kullanmanız tedavinizi aksatır, hekim nasıl demişse öyle kullanın/Geçmiş olsun...

Üst Alt