Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

iPhone’un % 1’i kadar bile özelliği olmayan işitme cihazları neden onun 3-4 katına?

ottoman

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bu fiyatları kim belirliyor? Her yeni özelliğe bakın. Cep telefonlarında, pc’de olsa fiyatını 50 lira etkilemeyecek gelişmeler son teknoloji vb. söylemlerle bir cihaza 8000-9000 fiyat çekiliyor. İşitme kaybı yüksek olan biri iyi işitme cihazı almak zorunda, ama sırf tel ile bağlı diye bir cihaz nasıl bu fiyatlara satılabiliyor. Dijital işitme cihazları tel ile bağlantı, fazla kanal sayısı vb. piyasada rekabet yok mu? Ben açıkçası bu piyasanın kar marjını çok merak ediyorum. Cep telefonuyla yapılamayan birşey yok ama gel gör tek işi esasında ses toplamak olan cihazlar bunların 3-4 katına satılıyor? Amerika’da Avrupa’daki fiyatlar neyse burda da o ama alım gücü farklı. Bu fiyat politikası normal mi arkadaşlar?

vallaha cok begendım yazdıklarını. hemde sonuna kadar hak verdım. bızım engelımızden kım nemalanacak:mad:akıllı telefonu neyım herkes kullanıyor sagırdan baska:(garıbım bızler accuk ses duyalım dıye az kazanabıldıgımız butun paramızı bu meretlere yatırıyoruz:(her kose basında, yol ustunde cıhaz satıcısı. eger fahıs karları olmasaydı herhalde bu kadar populer olmazdı ısıtme cıhazı satmak degılmı:mad:

barı cok ıyı duyursa:mad:
ama ne onlarsız oluyor nede onlarla oluyor dıyelım:(

ne yazık ki sağlık sektörü rant sektörü halinde. Koltuk değnekleri bile maliyetinin en az 5-6 katına satılıyor. yine diğer sağlık ürünleri öyle.

Görüşlerinizi sonuna kadar destekliyorum...bende aynı durumdan çok muzdaribim ....Ülkemizde ithal işitme cihazı fiyatları 20.000 TL sınırlarına dayandı.Piyasada fiyatlar işitme kaybının derecesine ve cihaz özelliklerine göre artış gösteriyor.Ortalama rakamlar 3.000-10.000 TL arasında .Bu bir soygundur.Teknolojisine göre bu cihazlar fahiş fiyatla satılıyor.Bakım , tamir , pil , aksesuar fiyatları da buna paralel artış gösteriyor.Birçok işitme kayıplının bütçesini ciddi anlamda zorluyor.Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu konuya el atmalı ve sesimizi duymalı .

Bu firmaların kar akışı çok bir arkadaşım işitme cihaz satan yerde çalışıyordu bana söyledi hesablar liste elimdeydi bir cihaz 600 Tl en fazla bizim satışımız şehirdeki işitme merkezlerine göre piyasa altına düşmemek için kendi kafalarınca fiyat belirlerdiler 600 TL den gelen cihazı 3400 Tl fiyat verirdik 800 900 TL den gelen cihazlar 4000 Tl den fiyatlandırırdık bütün bayiler böyle kendilerince rekabeti üst seviyede tutmuşlar

karı çok arkadaş diyordu ayda belki bir cihaz satardık yine kirayı kurtarırdı. Ne diyelim bunlara vicdan yok hiç unutmam pil alacak kadar parasızdım hiçbir gelirim yoktu duymuyordum bana 2007 yılında eski model kulak arkası cihazı 2600 e vermişti babamın emekli aylığı 600 Tl di bununla taksit taksit ödemişiz.

Akülü sandalye aküleri de otomobil akülerinden pahalı. Bir diğer örnek, aktif sandalyeler akülü sandalye ile fiyatta yarışıyor.

Tüm medikal sektörü böyle maalesef.

bu sağlık sektöründe dönen para hiç biryerde yoktur....

En önemlisi de pek işe yaramadıkları halde (bana göre hiç) çok pahalılar..

Habire kanal sayısı artırıp fiyata zam yapıyorlar..64 kanal 32 bantmış.Yok devenin bale pabucu..

Arastırmalar diyor ki 4-5 kanaldan sonrası gereksiz ve ayrımı farkedemezsiniz.

Üst Alt