Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İrritabl bağırsak sendromu (IBS), hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon

i_brahi_m

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığı gibi ibs olan veya atlatmış olan varsa deneyimlerini yazabilir mi. Bilen bilir şuan bi tedavisi yok ve 3 4 aydır bununla boğuşuyorum bağırsaklarımda sürekli kıpırdama ağrı gaz kramp sürekli lavabo ihtiyacı varmış gibi olması ne yapacağımı sapıttım çok kötü bişey Allah düşmanıma bile vermesin. Benin gibi böyle olan var mı deneyimlerini yazabilir mi neler yapıyor hangi ilaçları kullanıyor.

Arkadaşım yıllarca çektim bir ilacı da yok ama ben kurtuldum, nasıl dersen, limon ile; limonun dışını güzelce yıkayıp kabuklu biçimde çayın içine attım, 2 bardak çaydan sonra olduğu gibi yedim, yaklaşık 1 senedir dediğim şekilde uyguluyorum ve çok rahatım, bu arada kızartma baharatlı ekşi turşu acı yememeye dikkat et çok geçmiş olsun.

Çok sevindim geçtiğine bende çok dikkat ediyorum dokümanlara falan da ne yaparsam o kıpırdamalara engel olamıyorum ilaçta alıyorum. 2 3 gündür çayı limonla içiyorum bi faydası yok şuan inşallah geçer evden çıkamaz oldum altıma edecem korkusuyla.

Gittim hocam ilaç verdi oda çok felaket kabız yapıyor 3 4 gün lavaboya çıkartmıyor ama kıpırdamalar yine devam ediyor.

Yok gastroentroloji ye gittim ilaçları orası verdi.

Yıllardır çektim çekiyorum. İlacı yok fakat etkisini azaltmaya yönelik her zaman elimde ishal ilaçları bulunur. Bittiğinde yine gider yazdırırım.

dreamfail
hocam sizde isal ağırlıklı mi seyrediyor ben de isal di ilaçlar kapız yapıyor 2 3 gün lavaboya çıkartmıyor ama kıpırdamalar yine devam ediyor.

i_brahi_m evet ağrılı ve sancılı. Tuvaletten çıkamıyordum. İlaçlar kabız yapmıyor. Normale az döndürüyor. Stres en büyük tetikçisi. Ondan stres seviyemi yükseltmiyorum.

Yok hocam doktor olmana gerek yok dedi ama tekrar gidecektim bu arada bu virüs işleri çıktı tehlikeli olur diye gidemedim gerçi randevu da vermiyorlar artık.

Tamam da nereden belli ibs
Olduğun belki çatlak olabilir

Yok hocam belirtiler ibs yi gösteriyor dedi daha öncede aynı şikayetler olmuştu isal karında ağrı sanki sürekli lavabo ihtiyacı varmış gibi olması işte tekrar gidecektim virüs olayları olunca kaldı.

Bende de var ama bende ishal değil, daha çok kabızlık var. Bu rahatsızlık bazılarında ishal, bazılarında kabızlık yapıyor. Gaz, şişkinlik, kramp gibi problemler oluyor. Az yeyip, ara ara yemek ve stresten uzak durmak gerekiyor. Bana antidepresan yazmıştı doktorum. İyi geldi

Bende de aynı şeyler oldu yara çıktı o sebepten dolayı sordum

grkn 89
Hocam bende de basür olmaya başlamıştı ilaçları azalttım düzeldi yine eskisi gibi her gün lavaboya oturamıyorum o biraz korkutuyor sanki ansızın gelecekmiş gibi geliyor.

*Sevgili*
şuan devam ediyor mu bende de isal le başladı şuan kabız oluyorum ağrı gaz kramp da var tekrar gidecektim doktora virüs olayları olunca kaldı.

Tamam işte aynı mevzu bence sen bir genel cerrahiye göster ama İşinin ehli olsun yoksa maf ediyorlar

@i_brahi_m Fazla yersem ve aşırı stres yaparsam tekrarlıyor. Bir de bu rahatsızlığın en iyi ilacı su'dur arkadaşlar. Mide-bağırsağın ilacı su'dur. Bolca su tüketin

*Sevgili*
Aynen stresten uzak durmak ve az yemek baya rahat tutuyor insanı birde bol su için deniyor. Ben bu arada kefir ev yoğurdu ev turşusu tüketiyorum iyi geliyor tavsiye ederim. Peki kaç senedir var hatırlıyor musunuz.
grkn 89
Şuan öyle bir şey yok lavaboda kendimi zorlarsam oluyor bende fazla beklemeden çıkıyorum.

Eskiden beri vardı ama son birkaç yıldır yaşadığım bazı sorunlardan dolayı arttı. Kendinize dikkat edin. i_brahi_m

*Sevgili*
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim de ne kadar dikkat etsem iş yine olacağına varıyor dediğiniz gibi morali iyi tutmak önemli bu hastalıkta. Diyet yapıyorum dokunanları yemiyorum falan

Üst Alt