Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Irritable bağırsak sendromu için yüzde kaç oran verirler?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben de
prostat var,
Irritable bağırsak sendromu var,
kalp ritim bozukluğu var,
Rapor alırken bunları söylemedim. Mesela günde 20 defa büyük tuvalete çıkıyorum. Bir o kadar da küçük tuvalete çıkıyorum. Bunlardan ne oran alabilirim ben.
Günde 16 saat solunum cihazına bağlı yaşıyorum.
Ağır Osas var
Hele sık sık tuvalete çıkmam benim sosyal hayatımı alt üst ediyor.

Özel hastaneden alacağım kolonoskobi raporu devlet hastenesinde geçerli olur mu?

Arkadaşlar ben de günde 15 defa büyük tuvalete çıkma hastalığı var. Bundan 5 yıl önce devlet hastanesinde kolonoskobi yaptırdım. Irritabl Bağırsak Sendromu teşhisi koydular. Rapor alırken rahatsızlığımı söyledim. Kolonoskobi yaptırmam gerektiği söylendi. Ben de anestezi yapmadan kolonoskobi yaptıkları için korktum ve reddettim. Özel hastanede kolonoskobi yaptırsam, orada alacağım rapor devlet hastanesinde geçerli olur mu acaba.

@ackurt19

İlinizdeki devlet hastanelerine bakın, sorun, son 5 yılda uygulama değişmiş olabilir.

Ben hayatımda ilk ve tek kolonoskopiyi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptırdım. İnanın ne olduğunu bile anlamadım.

Bir rahatsızlıktan dolayı genel cerrahiye yatmıştım. Kolonoskopiye karar verdiler, 4 gün sonra genel cerrahi servisinin günüydü ve o gün yapılacaktı. O kadar korkuyordum ki tahmin edemezsiniz, neler duymuştum neler. O 4 gün ne uyuyabildim ne gülebildim. Korkma anestezi yapılıyor deseler de korkumu yenemedim.

O gün geldi, aldı götürdüler. Damar yolundan ilaç verildi. Sanki üç dört dakika geçti geçmedi tamam bitti dediler.

Allah Allaaahhh... İnanamadım. Neredeyse sarılacaktım görevli bayanlara :))

Nasıl bir anestezi uygulanıyor bilmiyorum ama, tam bayılmıyorsun, ama inan olan bitenin pek farkında da olmuyorsun, hele ağrı, sızı his asla yok.

Bir sor araştır, belki anestezili yapılmaya başlanmıştır.

Devlet hastanesinde kolonoskobi için anastezi yapılmıyormuş. Daha önce yaptırmıştım. Çok eziyet ediyorlar.

Vallahi anlamıyorum ben bunu.
Anlamaya çalışıyorum, ya belki anestezi bu tür tetkiklerde mümkün olmuyordur, ya da o acıya değecek yan etkileri vardır diyorum. Ama yok, yapan yapıyor, çok da güzel oluyor.
Peki bu mümkün iken insanları bağırta bağırta arkalarından bir bir buçuk metre hortumu sallamalarının mantığı nedir ?
Neden bu tür tetkiklerde anestezi standart hale getirilmez ?
İzmir Bozyaka da devlet, ama hem kolonoskopi, hem de endoskopik tetkikler anestezi ile uygulanıyor.

Üst Alt