Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş arkadaşımla tartışma gibi bişey oldu…?

dustypages

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
93
iğne günüme yaklaştıkça (yaklaşık 3 hafta kala)paranoyalarım artıyor ve delüzyonel düşüncelerim açığa çıkıyor.ekstradan 3 mg invega vermişti doktor kullanıyorum düzelme oluyor fakat zamanın basıl geçtiğini anlamadığım için 3mg vaktinin geldiğini anlamıyorum 2 ay sonunda.bugün o günlerden biriydi.iş arkadaşımla paranoyalarım yüzünden tartıştık ben yer değişikliği istedim fakat kimse kabul etmedi.yoğun insanlararası iletişim engelim var aslında bir avukat tutsam bana ait bir oda yapmak zorundalar ama zorlamak istemiyorum.1 ayım kaldı tercihlerim bittikten sonra ayrılacağım oradan

@Şamil676767,
teşekkürler şamil bey.aslında tartıştığım kişide normal değil psikolojisi bozuk fakat onun hakkında paranoya yapmıyorum normalde.iğneme 3 hafta kala sıkıntılar oluyor işte böyle

@OturanBoğa,
cevabınız için teşekkürler.çok büyük bir tartışma olmadı ama stresli bir durumdu.türkiyede ne yazık ki çok küçük bir tartışmanın etkisi çok büyük oluyor.insanlar bazen aylarca bazen yıllarca küs kalabiliyor ufak birşey için .özür dilemeyi deneyeceğim.umarım herşey yoluna girer.🤲🏻

@Şamil676767,
evet hocam

sanırım prosedür şu şekilde olacak.sorunum yoğun iletişim kurulması.insanların kendisi değil o yüzden benimle iletişim kuracak insanlara “ şizofreni hastası olduğumu yoğun kişilerarası iletişim engelim” olduğunu söyleyeceğim.ayrı bir oda çok abes olur zaten karşılayacaklarını zannetmiyorum.benim isteğimde sorun olmak değil hiçbir şekilde sadece engelimin artmasını önlemek o yüzden en makul şey insanların benimle olan iletişimilerini sınırlı tutması konusunda uyarmak

Moderatör tarafında düzenlendi:
@faux Tartışma yaşadığın kurumdan yakın zamanda ayrılacaksan sıkıntı yok. O takıştığın kişi , sen gidene kadar, sorunu alevlendirmek için atarlı davranışlarda bulunabilir. Yanına da bazı kişileri alarak sana karşı yüklenmeye çalışabilir. Hiç muhattap olma ; mecbur kalırsan sakin davranıp kısa cümlelerle geçiştir.

@faux,

Makul. Bazen ben de gergin oluyorum ve insanlara katlanamıyorum. Bunu fark ettiğimde, uzak durduğumda sorun olmuyor. Ne zaman ki sakinleşiyorum, o zaman yeniden iletişime geçiyorum.

işimden oldum, son dönemde bu tarz tartışmalar yaşamıştım ama bana yapılan mobingde etkisi vardı. Stresli bir zamandı ve stresten hastalığım nüx etmiş.(bence)

Bende sizin dediğiniz gibi belirtiler öyle hemen çıkmıyor. Aylık vuruluyorum. Pozitif belirti ve dediğiniz gibi durumlar tamamen ortadan kalktı.

Hastalık alevlenip atak durumu oluşuyor. İlaçlarla pozitif belirtiler alevlenme bitiyor ve uzun süre ilaç kullanmasam bile tekrar belirtiler çıkmıyor. Stresli bir döneme girene kadar belirti yaşamıyorum.

Stressiz bir iş olsa belki hiç hastalık nüx etmeyecek.

Yani ilaçları aylık vurulsan daha iyi olabilir gibi geldi.

Bende 3 aylık iğneye geçmeyi düşünüyorum.

Üst Alt