Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş arkadaşımla tartıştım, savunmamız alındı. İşten çıkarmak istiyorlar!?

ibrahim29

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar ben İbrahim engelli olarak 4,5 yıldır bir firmada çalışıyorum.
bugün iş arkadaşımla bi tartışma yüzünden savunmamızı aldılar çok geçmeden de avkata verdik dediler.
şurda bi kaç ay sonra 5 yılım dolacak ve çıkarılmak isteniyorum galiba,ne yapmam lazım
herşey çok çabuk gelişiyor yeni gelen müdür daha adımı bile bilmiyordur kesin

LÜTFEN YARDIMCI `
İyi Akşamlar

toplam prim gün sayınız ve sigorta başlangıç tarihiniz nedir bilgi verirmisiniz? eğer vergi indiriminden yararlanıp erken emeklilik şartlarınız dolmuşmmu bakalım

Çıkarırlarsa işe iade davası açabilirsiniz :rolleyes:

ibrahim29
sigorta süreniz ve prim sayınız yeterli değil. arkadaşın dediği gibi işe iade davası açabilirsiniz. kazanırsınız mutlaka

Mutlaka kazanırsınız diye bir olay yok yanlış yönlendirmeyin. Arkadaşıyla kavga etmiş kim haklı kim haksız biz bilemeyiz. İş yerinde kavga etmemeliydi.

İşten çıkarıldıktan sonra 20 gün içerisinde işe iade davası açmalısın

Ha pardon kavga olayını es geçmişiz. Fiziki kavga ise suçlu olsun olmasın işveren çıkarır.

Kavga değil tartışma diyor ama burada mühim olan görgü tanıkları ne diyecek onların yazılı beyanı alınır tartışmayı kim başlattı hakeret, küfür varmı kim kime etti bunlar haklı nedenle fesih sebebi mahkeme işçinin yanında genelde işçi kazanır bu düşünce yanlış ha avukata girseniz belki kazanırız ver der dediğim gibi durumu iyi değerlendirin, ibrahim29

savunma alabilirler gayet normal okudum anladım kabul etmiyorum DE İMZALA.Tartışma kavga olabilir heryerde bu gayet doğaldır.Bu sebeple işten çıkarılmazsınız.Ama patronun şeref haysiyetine küfür ettiyseniz şahitte varsa çıkarma olur..Bugün milletvekilleri birbirine giriyor kimsenin vekillikleri düşmüyor..Çıkartacaklarını sanmıyorum ama olursa işe iade davası açarsın 4+4 maaş alırsın rahat ol çıkarma olmaz.170 İ ARA

KORKMAZ4423

Tebrik ederim , çok güzel ve de faydalı bir yorum yapmışsınız .

Özellikle de okudum ,anladım kabul etmiyorum kısmını çok beğendim

Tartışmanız kişisel ise tutanak tutulması, savunma alınması gibi durumlar normal işveren tarafı olarak.
burada herhangi bir hakta vs. bulunamazsınız.
Eğer tartışmanız işle ilgili ise bunu da üst birimden birine iletebilir diniz. çünkü iş etiği olarak kavga, tartışma iş yeri ortamına uygun değil.
iş yerinin belli bir kuralı ve düzeni vardır. buna uymak zorundasınız.
iş verenin sizi bu durumda çıkarma yetkisi var insaflı biri ise aynı hatanın 2. ve 3. olmasının ardından işinize de son verebilir.
tartışma yaşadığınız arkadaşınızla konuşup yetkililerden özür dileyebilirsiniz.

İşyerinde kaç kişi çalıştığı ve işyerinde görevinizin ne olduğunu bilmeden işe iade davası açabilirsiniz yazanlara güvenme. Her işten çıkan işe iade davası açamaz. İş sözleşmesinin niteliği ve türüne göre değişir.

Üst Alt