fener7
Merhaba,bende bir arkadaşımın yaşadığı benimde sonradan dahil olduğum bir örneği paylaştım.İşveren engelli sağlık raporunu nasıl öğrendi bende tam olarak bilgi sahibi değilim ne yazık ki.
Saygılar.
umut62
Merhaba,
Kod 42 'yi benim
GaribanÖğretmen arkadaşımızla paylaşatığım arkadaşımın deneyiminde arabulucuya yani bir avukata sorduk ve kullanabilir dedi.
Tarafımca SGK işten çıkartma kodunun nasıl kullanacağının, hukuki bacağında sizin iddaa ettiğiniz hukuksuz olup olmadığını bir avukat veya hukukçu olmadığım için karşı çıkma şansına sahip değilim.
Ancak arabulucu bize konu hakkında paylaşım yaptığında işçinin
"gerçeğe uygun olmayan bilgi " başlığında sağlıklıyım, hiç bir rahatsızlık geçirmedim veya ameliyat olmadım beyanınız var ise işverene gerçeğe uygun olmayan bir bilgi vermeniz nedeni ile Kod 42 kullanma hakkı doğar dedi.
Ancak söylediğim gibi sonucu işveren ile konuşarak kapattık.
Burada işçinin belirtmediği olay; mevcut halinde bulunduğu halde paylaşmadığı durumunun geleceğini etkileyecek veya değiştirebilecek her bilginin işverene söylememiz,paylaşmamız gerektiğinin altını çizdi arabulucu.
Bende naçizane bir hukukçudan soru sorarak öğrendiğim bilgiyi paylaşarak iletmek istedim.
Saygılar.
Not:
umut62 ,
Sizin yazmış olduğunuz metinde "
Hiçbir firma size daha önce geçirdiğiniz hastalıkları soramaz, bunun üzerine araştırma yapamaz, sizi bu sebeple reddedemez. Aksi belirttiğim gibi açık bir suçtur." şeklinde bir paylaşımda bulunmuşsunuz.
Son 6 iş başvurumda hastalığımı kendim isteyerek söyledim ve yüzüme hastalığım sebebiyle işe alamayacaklarını ilettiler.Bende bunu İşkur ile konuştum.İşkur danışmanı bana hastalıklarımın işi gerçekleştirmeme engeli teşkil edebileceğini işveren düşünürse beni işe kabul etmeyebileceği şeklinde bilgi verdi.
Başvurduğum tüm işler Büro Memuru ünvanı ile açılmış ilanlardı.İş için gerekli bilgisayar,ofis gereçleri v.b. tüm bilgi ve deneyime sahip olduğum halde işlere kabul edilmedim.20 yıldan fazladır bilgisayar başında evrak ,müşteri hizmetleri ve ilişki yönetimi birimlerinde çalıştım.
Bu örneği de sizin yazınızın ne yazık ki tarafımca şahsen yaşanmışlıklara istinaden doğru olamayacağını belirtmek için paylaşıyorum.
Saygılar.