Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş değişikliği sebebi ile SSK'dan Bağkur'a geçersem erken emeklilik hakkım yanar mı?

mceyhan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar ben özel bir şirkette engelli kadrosunda çalışmaktayım eylül ayından işi kendi isteğim ile bırakarak okul servis şöförlüğü yapacagım.kendime minibüs alacağım fakat ticari olduğu için kendi adıma alırsam aracı otomatik bağkurlu olacağım engellilerin erken emekklilik hakkından faydalanamıyacağım diye korkuyorum birde eşimin adına alsam ben kendimi şöför olarak göstersem şirkette ssk lı olarak (engelli kadrosunda) çalışabilirmiyim.

Engelli kadrosunda kendimi göstermek için vergi dairesinede tekrar bildirip sağlık raporu almama gerek var mı vergi indirim oranım değişecek mi ?

Engelli kadrosunda çalışmak ssk ödemek için sirketin belli bir kişi çalıştırma şartı varmı yoksa farketmeden 2 kişi bile olsa engelli ssk lı başvurulabilirmi ?

Son olarak engelli sigortalılar ssk ya ne kadar prim ödüyorlar tl olarak . Teşekkürler..

Mehmet bey,
Siz işitme engellisiniz nasıl servis ii yapmak istiyorsunuz imkansız bir şey isetediğiniz.

1 ekim 2008 sonrası 3,5 seneyi geçmeyen bagkurlu çalışma ssk dan emekli olmaya engel degildir.

ilker bey ben %43 engelliyim işitme cihazım ile satış yapabiliyorsam servis işi de yapabilirim benim size sormak istediğim şu şöför olarak değilde başka bir iş yerinde çaışıyor gözüksem engellilerin erken emekliliğinden yaralanabilirmiyim birde benim durduğum yer çok küçük ilker bey en uzak mesafa 9 km merak etmeyen bide serviste bayan personel var siz bana bi yol gösteririseniz sevineceğim şöför olarak sigortamı yatırmıyayım o zaman başka bi iş kolundan yatırsam ssk mı olur mu mesela otodöşöme dükkanımız var orada çalışıyor gözükebilirmiyim

Dilediğiniz yerde dilediğiniz şekilde sigortalı olabilirsiniz. Döşeme dükkanında sigortalı olabilirsiniz...

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emekliliğiniz o statüde gerçekleşir.

Üst Alt