Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş değişikliklerinde vergi muafiyetim için yeniden rapor almama gerek var mı?

mindar

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
2
merhabalar

yaklaşık 1 sene önce bir hastaneden ortapedik olarak yüzde 60 olarak engelli raporu aldım geçen bir rahatsızlık deil sag kolda kas güçsüzlügü kısalık vb sormak istedigim bir soru bir işyerinde çalışırken vergi indirimi başvurusu yaptım işten ayrıldım kagıdı aldım

şimdi 1 ay oldu yeni işe girdim işe ne yapmam gerekir

ek olarak sorum 2300günüm var 3840 güne kısmetse 4 sene kadar var raporum sürekli kimlik kartımda sürekli şimdi bu günü doldurdugum zaman direk emeklilik başvurusu yapaibliyormuyum yoksa tekrardan hastaneyemi gönderiyorlar bilgi bilgi verirmisiniz lütfen yaklaşık 4 5 sene zaman zarfı var

shuul111

Süre kısıtlaması bulunmayan vergi indirim hakkı çalışma yaşamı boyunca geçerlidir. Yeni işe başladığınızda defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkınız olduğuna dair bir yazı alarak işyerinize vermeniz yeterli. Ona istinaden vergi indirimi uygularlar.

Emeklilikte de yeni rapor almanıza gerek yok. Elde ettiğiniz sakatlık indirimi size emeklilik hakkı da tanır.

@OturanBoğa

sevgili abicim sa öncelikle aynı işyerine yeniden başladım vergi indirimi için 2 adet form felan dolduruyor biri işyeri digeri benim bunları doldurup tekrar aksarayda büyük vergi dairesi var oraya gitmemmi gerekiyor bilgi verebilirmisiniz daha önceden bu işyerine kagıt gelmişti kagıt kaybettim nasıl oluyor detaylı bilgi vermeniz mümkünmü

aynı işyerine yeniden başladım vergi indirimi için 2 adet form felan dolduruyor biri işyeri digeri benim bunları doldurup tekrar aksarayda büyük vergi dairesi var oraya gitmemmi gerekiyor bilgi verebilirmisiniz daha önceden bu işyerine kagıt gelmişti kagıt kaybettim nasıl oluyor detaylı bilgi vermeniz mümkünm

shuul111

işyeri değişikliği halinde:

"İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?
Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir."

Üst Alt