Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş değiştirdim. Yeni rapor almam istendi. Rapor oranım düşerse kazandığım haklar..?

zafersonmez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iş değiştirmem sebebiyle tam teşekküllü hastaneden rapor istiyorlar. Benim 2003 yılından mevcut engelli raporum var. Yeni alacağım raporda engelli olduğum durum % olarak mı belirtilecek veya engelli olarak devlet tarafından kazandığım hakkı kaybetme gibi bir durumum var mı?

vergi indirim hakkınız varmı.daha önce vergi indirimden faydalanıyorsan senden tekrar rapor istemezler

Evet vergi indiriminden faydalanıyorum ve %45 raporum var. Yeni iş yerim benden "tam teşekküllü hastaneden kurul sağlık belgesi" istiyor. Bu alacağım raporun bu engel oranına bir etksi olur mu ? Ne yapmam gerekli ?

Kardeşim saçmalamışlar vergi indirimin sürekli ise senden yeni başladığın işyeri neden rapor istiyor manyak mı bunlar sakın yeni rapor alma oranın düşerse ne yapacaksın işyerindeki ik ile konuş vergi indirimim sürekli de heryerde geçerli bu raporun yeniş rapor almana gerek yok

İlk önce iş yeri sizden nasıl bir rapor istedi,önemli olan bu..."Tamam yazmışsınız tam teşekküllü hastane raporu" diye.
İş yerleri her yeni başlayan kişiden hastaneden rapor ister bu gayet normaldir,burada önemli olan iş yerinin çalışabilir rapor istemesi mi yoksa engelli raporunuzun tekrar yenilenmesini istemesi mi? İş yeri normal çalışabilir raporu istemişse dediğim gibi bu gayet normal (önceden bunu sağlık ocakları bile veriyordu,şimdi sanırım sadece hastaneler veriyor) bunu almanızla engelli raporunuz zaten bir bağlamı yok.Amaaaa eğer sizden engelli raporunuzun yenilenmesini ve yeni bir engelli raporu almanızı istiyorsa bu çok saçma,çünkü raporunuz zaten devamlı geçerlidir-süresizdir (eğer süreli raporunuz varsa da,o süre bitiş tarihine kadar o rapor zaten geçerlidir)
Siz iş yerinizle bir görüşün,istedikleri rapor çalışabilir raporu mu yoksa engelli raporunun yenilenmesi mi? ona göre tekrar konuşuruz

Tamam arkadaşlar tam sizin dediğiniz gibiymiş. Ben yanlış anlamışım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Kanunlar geriye doğru ancak kişilerin menfaatlerineyse işler.Yeni kanunla yeni bir hak elde edilmişse de yine menfaatine olan yeni uygulama geçerlidir.
Örnek olarak idamdan hüküm giymiş bir kişinin yeni yasayla cezası ömür boyu hapse çevrilebilir.Diyelim ikinci bir kanunla idam tekrar geri geldi bu defa kanunun geriye işleyebilmesi için o kişinin menfaatine olması gereklidir. Yeni kanun aynı fiil dolayısıyla ömürboyu hapis cezasından daha düşük bir ceza vermişse mahkum yine menfaatine olan o haktan yararlanır.
Bu hukukun temel prensibidir.

Üst Alt