Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş değiştirince vergi indirimi raporunu yenilemek gerekiyor mu?

Pozitif+

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar ,

Daha önceden almış olduğum vergi indirim yazısı (2002 yılında) o zaman çalışmış olduğum iş yerine ait çıkartılmıştı (O zaman ki Çalıştığım şirket adı yazıyor)
  • Şu an başka bir şirkette çalışmaktayım vergi indirimi yazımı bu durumda yenilemem gerekli mi?
  • Emekli olacağım zaman vergi indirim raporu tekrar isteniyor mu?
  • 1999 Yılında çıkartmış olduğum özürlü olarak çalışabilir raporum emekli olarak geçerli olacak mı? Tekrar rapor isterler mi?
  • 10.10.2000 ssk girişliyim, %45 raporum var ne zaman emekli olabilirim?
Teşekkür ederim:)

Almış oldugunuz vergi indirim belgesi emekli olana kadar gecerlidir....Tekrar rapor ve vergi ind. belgesi almanıza gerek yoktur.. Tek yapmanız gereken iş yeri değiştirdiğinizde yeni iş yerinize vergi indiriminden yararlandığınızı beyan etmektir.

Emeklilik için şartlar ise 19 yıl 4240 gün olarak hesaplanacak
10.10.2000+19 yıl :10.10.2019 yılında prim ödemeniz 4240 gün ise emekli olabilirsiniz.. %45 vergi ind. hakkınıuza göre hesaplanmıştır...

Ek olarak, sadece başka bir şehirde çalışmaya başlarsanız o zaman defterdarlığa gidip vergi indirim hakkınızın olduğunu gösterir bir yazı alıp, gideceğiniz şehrin defterdarlığına vermeniz gerek. Aynı şehirde kalındığı sürece işyeri değişikliklerinde vergi indirimi açısından yapılması gereken hiç bir şey yok.

OturanBoğa;

Bülent Bey
İlk işimde almış olduğum Vergi indirim yazısını diğer şirketlerde de kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.Şuana kadar bir problem olmadı ancak emeklilik durumunda sorun yaşayabilir miyim?

Olası bir durum söz konusu ise tekrar rapor almam ve heyete girmem söz konusu mu?
Yoksa bir dilekçe ile kabul oluyor mu?
Paylaşımınızı rica ederim
Teşekkürler

Bülent Bey - İlker Bey ,

Bilgilendirme için Teşekkür ederim..

2010 yılında İl değiştirdim özelden kamuya geçtim yinede hiç bir işlem yapmadan vergi indirimimi kabul ettiler defterdarlığa gidip yazı bile almadım Bülent Bey yani il değişikliğinde bile bir işlem yapmasına gerek yok

Fatih;
il değişiminde Bülent'in bahsettiği işlemin yapılması gereksiz değil,mevzuat o yönde.
Ben daha yeni yaptırdım.
Vergi indirimim İstanbul vergi dairesinde ve ben şu an İzmir'de çalışıyorum.İşveren doğal olarak kendi bağlı olduğu vergi dairesini muhatap alıyor.
İzmir Vergi dairesi de kendilerinde herhangi bir kayıt olmadığı için vergi indirim yazısı veremiyor.
Benim izlediğim yol şu:
İstanbul'a gidemediğim için İzmir vergi dairesi kanalıyla İstanbul vergi dairesine durumu açıklayan bir dilekçe ve ekinde çalıştığıma dair belge gönderdim.
İstanbul vergi dairesi bu talebim üzerine kendilerindeki belge ve bilgileri İzmir vergi dairesine gönderdi.
İzmir vergi dairesi de bana bir dosya açarak vergi indirimi yazısını işverene gönderdi.
Bu işlemler 2 ay gibi sürdü ve önceki hafta işyerime geldi.

Üst Alt