Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş değiştirmede işverene haber verme süresi ne kadardır?

mavimsiyesil

Yasaklı Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben beş senedir taşeron bir firma elemanı olarak bir devlet hastanesinde çalışıyorum ve engelli memur sınavını kazandım Allah'a şükür
. Benim firmaya en geç ne zaman haber vermem gerekir çıkacağımı ?

Atamalar kesinleşmediği için söylemedim. Aslında biz daha çok hastane yönetimiyle (idari kısım) yüz göz oluyoruz , memur şefim de biliyor çıkacağımı ama neticede firmaya bağlıyım. Habersiz çıkarsam başım derde girer mi? En geç ne zaman şirketle ilişiğimi kestirmem gerekir?

Şimdiden teşekkürler.

İş akdinin tek taraflı feshinde iş ilişkisi sürelerine göre belirlenmiş farklı ihbar süreleri vardır.
Sizin o işyerinde çalışma süreniz 3 yıldan fazla olduğundan dolayı ihbar süreniz de 8 haftadır.
Muhatabınız hastane yönetimi olmayıp taşeron firmadır.
Haber vermeden çıkma durumunda yaptırım uygulama ise tamamen firmanın insiyatifindedir.
Birçok firma bu yaptırımı uygulamayabilmektedir.Habersiz çıkma değil de işvereninizle konuşarak anlaşma yolunu tercih ediniz bence ki zaten sorun çıkaracaklarını sanmam.
Nihayetinde iş akdini tek taraflı olarak siz feshedeceğinize göre 5 yıllık tazminatınızdan feragat etmiş olacaksnız,bu da işverenin işine gelecektir.

Bilgi için sağol ufuk. İnşallah sorun çıkmadan hallolur. Pazartesi konuşurum bir hafta sonra da çıkarım eğer atamalar belli olursa.

Üst Alt