Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş girdiğim için kesilen malulen emekli maaşımın yeniden bağlanması için..?

bbcan35

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba böbrek nakli oldum % 70 raporum var 2014 yılından beri malul maaşı alıyorum, sigortalı bir işe part time başladım ertesi ay maaşım kesildi neler yapmam lazım bir bilen varmı ? teşekkürler.

bbcan35

İşten çıkışınızı yaptırıp yeniden malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurmalısınız.

İlgine teşekkür ederim ,fakat işverenin sigortalı işe giriş bildirgesini 2- sosyal güvenlik destekleme pirimine tabi çalışanlar olarak değiştirmesi durumu düzeltirmi .

Hayır. Malulen emekli olanlar çalışamaz. SGDP size geçerli değil. Normal yada vergi indirimi ile erken yaşlılık aylığından yararlananların maaşı kesilmez ve çalışabilir.

Teşekkür ederim ,Benim geçtiğimiz mayıs ayında yenilediğim bir raporum var 2 yıl süreli onunla devam edebilirmiyim yoksa yenimi cıkartmam gerekir.

bbcan35

Malulen emeklilikte eldeki rapor bir işe yaramaz. Kurum sevki ile gidip yeni rapor almak lazım

Teşekkür ederim beyefendi .size iki sorum daha olacak
- peki müracatımdan sonra %70 alabilirim neticede organ nakli oldum ,aylık hemen bağlanırmı ? Bakmakta olduğum bir ailem var .
- Başladığım işe devam etsem 69 doğumlu 87 ssk girişliyim 47 yaşımdayım 51-52 yaşında emekli olacağım herhalde ,7550 günüm vardı normal emekli olabilirmiyim , günlerim yeterli ise prim ödemeden normal emekliyi bekleyebilirmiyim . bu durum da iş yerim beni hangi statüde belirtmeli şu anda işyerim beni engelli statüsünde gösteriyor, sorularım bu kadar.İlgi alakanıza çok teşekkür ederim Allah razı olsun .Bilmeden araştırmadan bi halt ettik şimdide sıyırmaya çalışıyoruz işte .

bbcan35

Evet, hastaneden rapor çıkartmakta hiç bir sorun yaşamazsınız.

Ama zaten malulen emekli olmanıza gerek yokmuş ki! Siz malulen emekli olduğunuzdan emin misiniz? Vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği değil, değil mi? Emekli olmadan önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmiş miydiniz?

İyi akşamlar eve yeni geldim o yüzden cevap yazamadım.Evet malul maaşı alıyordum dükkan işletirken birden bire hasta olup diyalizlik olunca işyerimi ve para mı kaybettim alel acele bu malulluk olayını biliyorduk hemen maaşa bağlanabilmek için müracaat ettik ve bağlandı.Allah sizlerden ve tüm emeği geçenlerden razı olsun sizleri daha önce tanımış olsaydım daha bilinçli hareket edebilirdim nasip böyle imiş

neyse yazdığınız cevapda Vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği , veya bir başka emeklilik türüne müracaat edebilirmiyim şartlarım müsait mi alacağım maaş malüllük maaşımdan az olurmu son zamla 1250 tl almıştım ilk maaşım 2014 de 850 tl idi 7500 günüme o maaşı yakıştıramamış çok üzülmüştüm .şu anda çalıştığım şirket beni vergi indirimi için müraacaat ettirdi vergi indirimi çıktı şimdi bu yoldan yürersek en avantajlı seçimim ne olabilir .Teşekkür ederim.

Evet vergi indirimi ile emeklikten gidin. En doğrusu bu. Zaten başka seçenekte yok. Maaşınız da aynı olur inşallah. Hem böyle SGDP ile tekrar çalışırsınız.

Çok teşekkür ederim ilginize iyi akşamlar.

Arkadaşlar merhaba ,

Bu arada ben sgk ile görüştüm 1988 girişim var 2200 ssk günüm ardından 15 yıl bağkur günüm 5000 küsur yani ardından da b1r ylıdan az ssk günüm var.
Daha önce malulen emekli olduğumda bu şartlarda beni ssk emeklisi ettiler yani malul maaşımı ssk emeklisi diye alıyordum . Şimdi bu olyların ardından vergi indiriminden emekli olmak için ssk da bir ön görüşme yaptım ve dedikleri sizin bağkur gününüz fazla ve 2200 ssk gününüz bağkur günlerinden önce olduğu için yani son 3,5 yıl ssk ödemediğim için bağkurdan emekli olabilirsin dediler .

kafama takılan mevzu daha önce neden malül emeklisi ni ssk dan yaptılar da şimdi neden olmuyor , bağkur emklisi ssk dan daha az mı mmaaş alıyor ,
birde emeklilik müracatımı ne zaman yapmalıyım

şu anda bir firmada ssk lı çalışıyorum işden ayrılmam emeklilik ,işlemleri geçen süre beni maddi açıdan sarsacak çünki başka gelirim yok.Emekli olduktan sonra aynı işyerinde sgdp ile çalışmaya devam edeceğim, iş den çıkışım olunca iş yeri beni 1- 1,5 ay yeni işe giren birisi ststüsünde ssk sız çalıştırabilirmi

çok uzun oldu kusuruma bakmayın iyi akşamlar.

SSK dan emekli olabilmem için bir yol var mı acaba .

bbcan35

Malulen emeklilikte son sigorta priminin statüsü neyse, emeklilik de o statüde olur.

Erken Yaşlılık emekliliğinde ise son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleştirilir.

%40 ve üzeri rapor alıp Bağkur statüsünde erken Yaşlılık emekliliği de mümkündür (5510 sayılı yasanın 28. maddesi)

bagkur.PNG

Merhabalar , ben bugün kayıtlı olduğum SGK' ya gittim şartlarımı gösterdim 2, dereceden vergi indirimi aldığımı söyleyip bu hallerden emekli edilmemi istedim. Görevli bana son ödenen pirimim SSK , bağkur günlerimden az ve 1260 günden de az olduğu için ssk dan emekli olamayacağımı söyledi , bende bağkurdan olma imkanım varmı diye sordum vergi indiriminden emeklilik bağkurda geçerli değil dedi yıkıldım doğrusu , şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz morallenndim fakat bu detaylara vereceğiniz cevabı daha çok merak ediyorum , Bağkurda vergi indirimi emekliliği varmı ? , Yarın ben bu görevliye gidip tekrar nasıl ve ne diyerek başvuru yapayım .Teşekkürler.

Bülent bey paylaştığınız tabloyu detaylı inceleyip e devletten de hesaplayınca 14 yıl 2 ay ve 5040 gün bağkurum var ,yukarıdaki tabloda 15 yıl 3960 gün ibaresi var günüm kurtarıyor , fakat yıldan 8 ay eksik bu iki kriterden ikisi de olması gereken şart mı yılı 8 ay daha tamamlamam gerekir mi ?

bbcan35

Vergi indirimi ile işiniz olmaz Bağkur'dan emeklilik için. Yukarıda da yazdığım şartlar tamamsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Orada alacağınız rapor temelinde emekliliğiniz onaylanacak

OturanBoğa Hocam merhaba. bbcan35 arkadaşımız malulen emeklilikten sonra BAĞKUR dan erken yaşlılık emekliliğine geçerse maaşı değişikliğe uğrarmı. bbcan35 mahsuru yoksa maaşınız ne kadardı.

Malul maaşı 2014 de başlamıştı 850 TL ile hükümetin 1000 TL eşitledi verilen 100 TL seyyanen zM ve normal artışla 1250 olmuştu malesef tam bilgi sahibi olmadan yaptığım bir hata kesilmesine sebep oldu.

Aynı durum yaşlı bir amcamızın başına geldi . Malulen emekli iken bilmediğinden dolayı tekrar işe girmiş, işverende sigortasını yapmış. Fakat sgk hem ceza kesmiş hemde maaşını kesmiş . Yaklaşık 7 ayı aşkın bir süre sonunda maaşı tekrar bağlatabilmişti . Ama neler yaptığından bilgm yok .

bbcan35 Hocam hepimiz hata yapabiliriz önemli olan o hatayı düzeltebilmek. Erken yaşlılıktan bağkur olarak emekli olmakta maaaş biraz düşebilir diye düşünüyorum ama çalışma imkanınız olur tabi bu biraz zaman alır. OturanBoğa hocamın dediği gibi İşten çıkışınızı yaptırıp yeniden malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurursanız bir bilemedin iki ayda sorun çözülür ama Malulen emeklilikte malesef resmi olarak çalışma imkanı yok.

Bülent bey merhaba , bu kadar yazışmadan sonra bile bir çıkar yol bulamadım .Galiba tek çıkar yol yine malullen emeklilik bunu da istemiyorum çünkü kurumsal bir şirket de çalışıyorum .Şimdi size sosyal geçmişimi detaylandırsam yaşlılık emekliliği veya vergi indiriminden emeklilik için yol varmı bir bakabilir misiniz.

1969 doğuluyyum,
ilk 1988 SSk girişim ile 2200 ssk günüm var,
ardından 1999 yılında bağkur girişim oldu 2013 yılı mart ayına kadar 14 yıl 2 ay ,5040 gün bağkurum var,
Ardından 230 gün kadar da tekrar sigorta girişim oldu .

%70 hastane raporum var , %70 vergi indirimim var.

Şimdi , SGK yetkilisi son ödediğim pirim ssk ama 1260 günden az olduğu için ssk dan vergi indirimi ile emekli olamazsın ,ayrıca bağkur günün ssk dan çok olduğu için bağkurdan emekli olabilirsin fakat bağkurluya vergi indiriminden emeklilik yok malesef dedi ,
yaşlılık emekliliği için ise benim 14 yıl 2 ay ve 5040 günüm var yani 15 yılı doldurmuyor bu saatten sonra dükkan açıp vergiye bağlanıp bağkur günümü tamamlayamayacağıma göre ben ne yapayım varmı bir yol .
14 yıl 2 ay dan 8 ayım eksik ama gün olarak tablodaki günden fazlayım yardımlarınızı rica ediyorum.

bbcan35

Tüm şartlarınız emekli olmaya uygun. Vergi indirimi ile değil, daha önce de defalarca yazdığım gibi, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecek sigorta müdürlüğü...

Bunun aksini söylüyorsa oradaki memur, bilgisizliğindendir. Müdürüne çıkın. Bilmiyorlarsa Ankara'ya sorsunlar ve sizi emekli etsinler.

Merhaba arkadaşlar,şu andan itibaren önümde 3 seçenek var bana en avantajlı gördüğünüzü söylermisiniz.
1.)son çalışma ssk 196 günümü 1260 güne çalışarak tamamlamak yani 2 yıl 9 ay daha pirim ödeyip ssk dan emekli olmak .
(şu an çalışıyorum)
2.)malulen emekliye tekrar müracaat etmek ,beni ssk dan emekli edecekleri için maaş biraz daha yüksek olabilir, fakat başka bir işte çalışamayacağım.(ama çalışmak istiyorum)
3.)5510/28 bağkur erken yaşlılık emekliliğin den hastaneye sevk aldım ama daha müracaat etmedim,maaş düşük olur dediler. gelecek cevaplara göre hareket edeceğim.
(bu şık da, maaşın aşağı yukarı ne kadar bağlanacağını bilsem daha sağlılklı hareket edeceğim.)Teşekkür edrim ,Saygılar.

bbcan35 çalışmayı düşünüyorsanız eğer bağkurdan emekli olup +çalışabilirsiniz

bbcan35
Tek bir hastalıktan mı yüzde 70 rapor. Eğer öyleyse ssk'dan malüliyete başvurun son 7 yıla malüliyette bakılmaz, son çalışılan kuruma bakılır ve sskdan malülen emekli olursunuz. Bağkurdan değil. Bana bu mantıklı geldi. Erken yaşlılıktan bağkur emekliliği denildiği gibi düşük olur. son 1260 gün ssklı olarak çalışıp normal emekli olacagınızda alacagınız maaş ne olur bir uzmana danışın. Malüliyet ile karsılastırın ve duruma göre tercih yapın. Ama benim bildiğim malüliyet aylıkları 7200 gün varmış gibi hesaplanıyor daha avantajlı da olabilir.

bbcan35 Malulen istemediğinize göre yani çalışmak istediğinize göre en erken nasıl emekli olabiliyorsanız öyle olmaya bakın. Buda 3. şık demek oluyor. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğine başvurmalısınız bence. Maaşdan ziyade çalışabileceksiniz ve + maaş alacaksınız. Oda kötüsünü düşünsek bile 900 - 1000 TL gibi maaş bağlanır diye düşünüyorum.

Cevaplar için Teşekkür ederim Aslında öğrenmek istediğim Yaşlılık emekliliğinde maaş 1000 tl nin altında olurmu , benim daha önce yani çalışmaya başladığm için kesilen malüllük maaşım 1300 tl civarıydı çok kaybım olurmu malülen emekli son 196 günüm ssk olduğu için ssk emeklisiydim şimdi bağkur erken yaşlılık emeklisi olursam maaş ne kadar düşer onu merak ettim Bunu + , - şu rakamla çıkabilir diye hesap yapabilen bir arkadaşım varmı .teşekkürler.

bbcan35
ssk malülen 1300 tl ise bağkur yaşlılık daha düşük olacaktır. alo 170 e sor bence. onlar bilmiyorsa 100 tl ye alitezel.com sitesi bir ara hesaplıyordu. bu hesabı tam yapacak kişi burda yoktur. tahmin et dersen 875 tl olur derim ama 1000 de cıkar 750 de cıkar magdur etmek istemem. Bence once alo 170 e sor. sonra olmadı 100 tl ver kafan rahat olsun. sonucta bagkurdan erken emekli olunca dediğin gibi çalışma imkanın olacak. Ordan 1000 tl alısan sonra çalışıp 2000 yada 1500 kazansan ne mutlu..

Turbo ,Yazdıkların faydalı olacaktır bi sorayım Teşekkür ederim .

Üst Alt