Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş görememezlik ödeneği alıyorum. Sigortalı bir işe girersem maaşım kesilir mi?

zafer2541

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%52 sürekli işgörememezlik raporum var dosyam hala sgk maluliyette bekliyor size 2 adet sorum var mümkün ise

1) asgari ücret üzerinden maaşım gösterilmiş 2006 yılı sonu itibari ile acaba bana ne kadar gelir bağlanır?

2) bir memuriyetliğe girebilirsem yani emekli sandığına geçersem bu sürekli işgöremezlik geliri kesilir mi? veya sigortalı olarak iş başı yaparsam bu gelir kesilir mi?

şimdiden teşekkür ederim

Tahmin ediyorum 450-500 tl sürekli işgöremezlik geliri bağlanır size.

Sürekli işgöremezlik geliri almanız hiç bir şekilde çalışmanıza engel değil.

Genel yayın yönetmeni bülent bey

ben 14 mayıs 2007 de iş kazası sonucu sağ elim pres altında kaldı. 4 parmağım çeşitli yerlerinden koptu. ssk ya yaptığımız başvuru sonucu iş görmezlik parası 140 tl bağlandı (bu arada oran %16)
bana çok düşük geldi. bunun hesaplamasını bir de siz yapabilir misiniz ? bir yanlışlık var mı acaba

kolay gelsin

[FONT=TimesNewRomanPSMT]Sürekli kısmi iş göremezlik geliriniz: Günlük Kazancınız x 21 x %16[/FONT]​

[FONT=TimesNewRomanPSMT]Tam iş göremezliği halinde;[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Günlük kazanç x 30 x % 70 [/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]veya kısaca [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]GK x 21,[/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT]Kısmi iş göremezliği halinde ise [/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Günlük kazanç x 30 x % 70 x Sürekli İş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Göremezlik Derecesi (SİD) [/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT]veya kısaca [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]GK x 21 x SİD, [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]formüllerine göre hesaplanacaktır.[/FONT]​
[FONT=TimesNewRomanPSMT]Sigortalının başkasının bakımına muhtaç olması durumunda % 70 olan gelir bağlama [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]oranı % 100 olarak dikkate alınacak ve [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Gelir = GK x 30 x % 100 x SİD [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]formülüne göre [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]hesaplanacaktır.[/FONT]

bu açıklamalar için teşekkür ederim ama inanın ben bişey anlamadım acaba hesaplamayı tam olarak yapabilirmisiniz sevinirim ben nasıl oluyoda 140 tl para alıyorum hala çözemedim
acaba birde siz hesaplayabilir misiniz

----------

sizin burdaki hesaplamalrınıza göre 650 tl den fazla para almam gerekiyor ama ben çözemedim inanınki

İş kazası geçirdiğinizde aldığınız net maaş ne kadardı?

Ben bu hesaplardan hiiiç anlamıyorum. Tabii ki 650 değildir :) Anlayan bir arkadaş varsa yardımcı olur diye umuyorum...

Bülent bey ben 14 mayıs 2007 de kaza geçirdim o gün kü saat ücretim 2.78 tl net ücrette 630 tl bana bağlanan geçici iş görmezlik ödeneği ise 138 tl gibi çok düşük bir rakam acaba burdaki rakamlara göre bir hesaplama yapabilirmisiniz bu konuda yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin

sayın ahmt1979 siz yüzde 16 tı sürekli iş görememizlik çıkmış öncelikle geçmiş olsun ben şunu öğrenmek istiyorum birincisi iş kazası olduktan sonraki şimdiye geçen parayı toplu halde verdilermi. ikincisi sana hastane heyetinin verdiği sakatlık raporu oranı kaçtı yani yüzde olarak yine 16 tımı teşekkür..

Üst Alt