Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik gelirinin yanı sıra bir de malulen emekli olacak mıyım? O süreç..?

mbozbas

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
bu gün bana muğla sgk dan aşağıdaki gibi bir yazı geldi, iş kazasından dolayı sürekli işgöremezlik gelirim bağlanmış: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...ecirdim-bu-kazasi-statusunde-sayilmaz-mi.html

ben 1995 8 nci ay da emekli sandığı girişim, emekli sandığımdan 12 yıl 6 ay 15 gün hizmetim var

2007 birinci ay ssk girişim var. ssk lı olarak 441 günüm var

Bu gelirin yanı sıra bir de malulen emekli olacak mıyım? O süreç nasıl işleyecek?

herkese şimdiden teşekkürler.

Mustafa bey;
Sürekli iş görmelik geliri alacaksınız ve bu maaşı ömür boyunca alacak ve geride kalan hak sahipleri de almaya devam edecektir..Maaşınız ise yatırılan aylık prim tutarına göre belirlenir..
Şimdi sgk ya gidip net bilgi alabilirsiniz...

emekli sandığındaki biirikimim ne olacak? oradan ayrı sgk dan ayrımı maaş alacam?Asgari ne kadar dır.

Hayırlı olsun.

Şimdi bir de malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Yeniden rapor almanıza gerek olmayacak (http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html).

Malulen emekiliği de hak ettiğinizde, malulen emeklilikte bağlanacak maaş ile iş kazası sonucu bağlanacak sürekli iş göremezlik geliri içinden fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda alacaksınız...

bende 2007 de iş kazası geçirdim. yüzde 27 özür oranıyla maaş baglandı. iş kazasından sonra psikolojik tedavi görmeye başladım. ciddi bir hastalıktan dolayı tedavi görüyorum. iş kazasından dolayı başladı gını hastanede doktora söyledim. ilerde benimde malülen emekli olma ihtimalim var mı ?

Eğer maluliyeti gerektirecek bir durum olursa tabii ki neoplis.

malulen emekliliği ne zaman hak edecem? yani ne kadar sürer. birde emekli sandığımda birikmişim ne olacak?

Eee tabi bunlar bir süreç içerisinde olacak. Sonucu muamma, ben istemiyorum arkadaş. İş ver bana....

Mustafa, malulen emekli olmak için kuruma başvuru yapacaksın. Kurum kayıtlarında iş kazasından dolayı rapor olduğu için yeni rapora gerek olmaksızın malulen emekliliğin onaylanacak. Bu süreç çok kısa süreer; en çok 1,5 ay.

Emekli sandığı'ndaki birikmişlerini emekli sandığı'ndan ayrılırken neden almadın ki?

Üst Alt