Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik maaşı alan kişi babasının emekli maaşını da alabilir mi?

1974ahmet

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ssk li iş kazası geçirip işgöremezlik maaşı alıp bundan çok olanın tamamını az olanın yarısını alan ve emekli olan kişi babası bagkur dan emekli ve vefat etmiş bobasının maaşını sgk sevki ile sgk na % 60 rapor verirse babasının maşınıda alabilir mi
+ (iş kazası olan çalışabiliyor ve de yetim maaşı alabiliyor ve de maaşi kesilmiyor ) bu olaydan yola çikarak yaralana bilirmi acaba bület bey bizi aydınlatırmısınız bu konuda

[FONT=tahoma]Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların [/FONT]
% 60 gerekli ayrıca bende sürekli işgörememezlik almaktayım ve bu gelirim olduğu için vefat eden babamın emekli aylığından hak alamadım sgk müdürlüğü bu yönde cevap verdi...

emekli maaşı + sürekli iş göremezlik geliri alıyor. Bir de babadan yetim maaşı alabilir mi diye soruluyor. Doğru mu anladım?

emekli maaşı ne zaman bağlandı ve hangi krurumdan?

sürekli iş göremezlik geliri ne zaman bağlandı ve hangi kurumdan

slm ben 1989 da iş kazası geçirdim ssk dan sürekli iş görememezlik maaşı alıyorum 1898 den beri benim bobam ve annem vevat etti 10/26/2011 de ikiside ben bobamın bağkur maaşını alabilirmiyim %60 malül olarak rapor aldım hastaneden 2.çalışabilirmiyim vede emekli olunca bobamdan kalacak yetim maaşı kesilirmi

sürekli iş görememezlik maaşi 1/1/1989 da bağlandı emekli olmak için yeni 2013 de baş vuraçağım bobam ve annem2011 de vefat etti bobam bağkur emeklisi idi şu an maaşı devlete kaldı %60 malul olarak rapor aldım hastaneden ben böbamın maaşini da ben yetim olarak alabilirmiyim

ssk dan sürekli iş görememezlik maaşi alıyorum bobam bağkurlu onunda maaşını alabilirmiyim

selam oturan boğa

ben iş kazası sonucu malülen emekli oldum.sürekli iş görmezlik maaşı da alabilirmiyim.aynı anda 2 maaşda bağlanırmı.abi yardımcı olursan sevinirim.şimdiden teşekkürler.

o konuyu sgk sor iş kazaları bölümüne arkadaşım benim bidiğim kadarı ile iş kazası geçirince sana rapor veriyorlar o raporda %60 dan yukarısı malül sayılıyor emekli ediyorlar hemen %59 alsaydın sen seni emekli etmezlerdi sürekli iş görememezlik geliri verirlerdi sana çalışabilirsin derlerdi ve gününü dolduruncaya kadar sana iş göremezlik maaşı alırdın emekli oluncada bir maaş daha alırdın çok olanın tamamı az olanın yarısını banada demişlerdi kaza geçirdiğimde %60 alırsan emekli olursun dediler bana %48 verdiler sürekli iş görememezlik maaşı alıyorum şimdi 15 seneyi doldurmaya 11 günüm kaldı emekli olmaya ben şimdi yaşlılık maaşı alacağım bu 2 maaşdan çok olanının tamamını az olanının yarısını birlikte alacağım yani birbuçuk maaş alacağım sanada %60 dan verselerdi daha iyi olurdu %92 olduğu için alamazsın diye biliyorum ben sen yinede bir ssk ya sor iş kazaları bölümüne birde e devlet şifresi al ordan bak sana verilen maaş sürekli iş görememezlik maaşı olmasın orda yazar sana bağlanan maaş ın ne olduğunu emeklilik kayıtı olan yeri tıkla karşına çıkar ne maaşı aldığın

Üst Alt