Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik maaşı alıyorum. Evde Bakım maaşı alabilir miyim?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar..
% 59 ağır özürlü raporum var arkadaşlar..
aile içerisinde sadece ben iş göremezlik maaşı alıyorum 410tl..
evde bakım aylığını verirlerse bu iş göremezlık maaşım kesilir mi?

forumu gezdim ama böyle bir konu bulamadım, konuyla alakalı bilgi verebilirmisiniz?

Ağır özürlü raporla nasıl olurda 410 tl maas alıyorsunuz.Çok az değilmi bu miktar yeni rapor düzenlemesine göre en fazla ` rapor veriyorlarmış bu durumda senin baya bi maaş alman gerekiyor.Yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen.

Ayrıca sorunada cevap veriyim ben iş göremezlik maası alıyor ayrıyetten evde bakım maaşıda alıyorum ikisinide alıyorum yani.Evde bakım maası kriterlerine uydugun taktirde sende alırsın merak etme.

iş göremezlik maaşı nasıl alırım. Hangi evraklar gerekiyor?

lovest42;
siz ne kadar alıyorsunuz iş göremezlik maaşı? evde bakım maaşı için kriterler de uygun o zaman hiç bir sorun olmaz dimi?
benim aldığım iş görmezlik parası az mı :(( ne yapabilirim bunun için ?

ozkanfb1987;
benide çok uğraştırdılar, bu konuda bağkurdan bilgi alabilirsin arkadaşım.
süreci ben de bilmiyorum açıkcası..

geçmiş olsun aldığın geçici iş göremezlik ödeneğimi sürekli iş göremezlik maaşımı

arkadaşım senin maaşına bakılırsa senin bakıma muhtaç diye raporun yok galiba çünki sana verilen maaş GÜNLÜK KAZANÇ x 30 x % 59 olarak hesaplanmış eğer bakıma muhtaç raporun olsa maaşının GÜNLÜK KAZANÇ x 30 x % 100 olarak hesaplanması gerekirdi bakıma muhtaç raporun varsa maaşına itiraz et yoksa zaten bakım parası alamazsın

http://www.muhasebenet.net/2009-1405-surekli%20is%20gormezlik%20gelirlerinden%20kimler%20yararlanabilir.html ozkanfb1987 bu linkte gerekli evraklar yazıyor

arkadaşım evde bakım maaşı almak için bakıma muhtaç olduğunu belirten rapor alman lazım o raporu alabilirsen maaşına itiraz et yukarda belirttiğim gibi maaş çarpanın değişir haliyle maaşında artar

Evde bakım maaşı alman için bakıma muhtaç ibaresi olması gerekir.Ben agır özürlü raporun var diye öyle demiştim agır özürlü kişiler genelde bakıma muhtaç olurlar.Bide bagkurluymussun kendin yatırırkenmi kaza yaptın normalde bi işyerinde çalısırken ssk olur.Bagkur olayını da yazarsan daha net bilgiler alabilirsin.Nasıl bi kaza geçirdin nasıl bi işte çalısıyordun bunları yazarsan daha iyi olur.

iş kazası geçirdimn ben bağkurluyum evet (tarım bağkuru) kendi işim sayılırdı ..
her şey için ayrı ayrı rapor almam gerek sanırım..
evde bakım için de bir rapor almam gerek dimi?
% 59 özürlü raporum var ağır özürlü diyor raporda..
% 88 iş göremezlik raporum var..
not;bir(sağ)bacağım kalçadan itibaren kaybettim,

Tek bacagın yok sanırım ama diğer bacagın var yürüyüp hareket edebiliyorsun değilmi.Kişisel bakımını felan yapabiliyormusun bide bakıma muhtaçmısın diye sorulmus onu cevaplamamıssın.Ama ben kendimce söyleyim sanırım bu şekilde evde bakım maaşı baglamazlar eğer bastonla falan yürüyebiliyorsan baglamazlar.

Kendi işinmiş bide bagkurluymussun bu yüzden ssk ile aynı olmaz sanırım senin maasın maaşının düşük olması buna baglıdır.

Kaderimseçekerim,
evde bakım aylığı için yüzde elli ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu gerekiyor. Bu açıdan eger raporunuzu Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den almışsanız ve raporunuz ilgili Yönetmelik esaslarına uygun olarak düzenlenmişse evde bakım aylıgı için de aynı raporu kullanabilirsiniz.
fakat agır özürlü uygun raporunuzun olması evde bakım aylıgının baglanması için kafi değil. Diğer iki şartın da uygun olması gerekir.
Gelirinizin uygun olması gerekir:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Kişi başına düşen aylık gelirin 400 TL'yi geçmiyor olması lazım.
Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız gerekir. Eğer bakıma muhtaçlık kriterlerine uymuyorsanız diğer iki şart uygun olsa bile evde bakım aylıgı baglanmaz. O yüzden bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz.
Özetle bahsettiğim bu şartlardan biri uygun bulunmasın, evde bakım aylıgı baglanmaz.
Şayet evde bakım aylıgı baglandı diyelim. Bu durumda iş göremezlik aylıgınız kesilmez.
İş göremezlik aylıgı için sorularınız varsa şu formu inceleyin ya da sorularınız varsa sorun:İş Kazası ve Meslek Hastalıkları
Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Demirc,
evde bakım aylıgı için gerekli rapor, şu Yönetmelik esas alınarak düzenlenir:http://www.engelliler.biz/forum/sag...ari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html
SGK açısından bir başkasının bakımına muhtaçlık hali şu Yönetmelik esaslarına göre belirlenir:Mevzuat Bilgi Sistemi
Kısacası, SGK'nın mevzuatında geçen bir başkasının bakımına möuhtaçlık hali ile evde bakım aylıgında bahsettiğimiz bakıma muhtaçlık farklı şeylerdir.
SGK mevzuatı açısından bir başkasının bakımına muhtaçlık hali için şuraya bakınız:http://www.engelliler.biz/forum/eme...nin-surekli-bakimina-muhtac-olma-halleri.html

İşsizlik ödeneği alan biri öz ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa Evde bakım aylığı ..?

arkadaşlar merhaba...
sağ bacağımı kalçadan kaybettim arkadaşlar protezde kullanamıyorum, ayrıca sürekli kolostomi ile yaşayacam.
sadece benim iş göremezlik maaşım var,başka hiç bir gelirimiz yok.

kendi işlerimi kendim yapamıyorum yemeğimdi,çamaşırlarımdı,sobaydı,yani anlıcanız sadece koltuk değnekleriyle yürüyorum başka hiç bir işimi yapamıyorum.

sizce bu durum da evde bakım aylığı alabilirmiyiz?

illede yatalak mı olmak gerek?

şu raporla evde bakım aylığı alabilirmiyim..?

mrh arkadaşlar..

öncelikle bakıma muhtaç raporu almak için devlet hastanesine başvurdum ancak ordaki görevli arkadaşlara özürlü sağlık kurulu raporumu gösterdim,bu raporla evde bakım aylığına müracaat edebilirsin dediler..

özürlü sağlık kurulu raporum.

ÖZRE İLİŞKİN KLİNİK BULGULAR,RADYOLOJİK VE LABARATUVAR TETKİKLERİ

SİSTEMLER

zihinsel,ruhsal,davranış bozuklukları: DEPRESİF BOZUKLUK %25(GENEL TIBBİ DURUMA BAĞLI)

sindirim sisitemi : 1 yıl önce iş kazası sonrası anüsde kalıcı zedelenme sonrası makat kapanmış.kolostomi ve müköz fistül şeklinde
kaşında 2 adet ostomi mevcut.karın önduvarında üzeri sade ciltle kapalı 20x10cm de fekt mevcut. %10
ürogenital sistem : tedavi ile düzelebilen fonksiyonkaybı %10

kas iskelet sistemi-fizik
tedavi : sağ kalçadan dezartıkulasyon altekitremite özürlülük oranı %40 , tüm vücut fonksiyon kaybı %16 ,
sağ el 1. parmak interphalazel eklemden amputasyon tüm vücut fonksiyon kaybı %11 olup,
tüm vucut kaybı %20 dir.

III.ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU kişinin özür oranı:%59,17
özür durum bildirir rapor

teşhis/teşhisler
F32.8-depresif epizodlar
N35.8-üretral darlıklar
T13.6-alt ekstremitenin travmatik amputasyonu

AĞIR ÖZÜRLÜ: evet ÇALIŞTIRILAMAYACAĞI İŞLERİN NİTELİĞİ:
zihinsel+bedensel

SÜREKLİ:X RAPORUN GEÇERLİLİK SÜRESİ :hayatı boyunca (sürekli)

RAPORUMUN ARKA YÜZÜ

IV. KİŞİNİN ÖZÜR GRUBU:

ORTABEDİK:X ZİHİNSEL:X

SÜREĞEN(KRONİK):X

V.RAPORUN KULLANIM AMACI:

SOSYAL YARDIM:X

AYLIK GELİRİMİZ: BENİM İŞGÖREMEZLİK MAAŞIM 460 TL,BABMIN 15 DÖNÜMTARLASI VAR BAŞKA HİÇ BİŞEYİMİZ YOK.

bu şartlarda evde bakım aylığı alabilirmiyim arkadaşlar..?

rapora göre alırsınız il sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurun...

arkadaşlar gerekli evrakları yaptırdım. abim için 222 tl, babam için 123 tl aylık gelirimiz var.evrakları il sosyal hizmetlere teslim ettik bugün.ordaki bayan görevli evde bulunsun müfettişler gelecek demiş.bu heyet ne zaman gelir arkadaşlar gelince bana ne sorarlar? anneme (bakıcım) ne sorarlar?sorun çıkartırlar mı acaba???

evde bakım aylığı ile ilgili bir soru?

arkadaşlar merhaba..

evde bakım aylığına müracaat ettim.herşey yolunda heyeti bekliyoruz. fakat başvuru yapaken evde yaşayan kişiler içinde yeni doğann yeğenimi göstermemişler.normalde 6 kişiyiz ama 5 gösterdiler evrakta..
gerekçede;o daha küçük demişler :(2 aylık) bu sorun çıkartır mı bize? bu bizim yaptığımız bir hata mı ? ordaki görevlinin hatası mı?

birde evde bakım aylığı müracaatında engellilerin mağdur edilmemesi için en geç başvurudan 1 sonra sonuçlandırlması için aile ve sosyal politikalar bakanlığı valiliklere yazı göndermişti..
şu durumda müracaat edeli 21 gün oldu son haftaya girdim acaba bu hafta içinde gelirler mi?

arkadaşlar bugün heyet geldi evime ilaçlarımı sordu? ne yapıyosun dedi bana bende internette oynuyorum dedim. aksi bişey demediler gittiler? sonuç ne zaman belli olur?

heyet geldikten sonra ki süreci nasıl takip edebiliri,m arkadaşlar? maaşı ne zaman vermeye başlıyoalr?

Üst Alt