Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik maaşı oran düştüğü için kesilir mi?

Betkem

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam iyi akşamlar
kusura bakmayın benim sorun daha doğrusu benim konum şu
2016 yılında iş kazası geçirdim iş göremezlik maaşı alıyorum 2019 yılında %22 raporumu aldım SGK müfettişi %80 patronuma %20 agir kusuru bana verdiğinden %20 e düşürdüler şu an 1665 TL maaş alıyorum.

20.12.2023 tarihinde % 22 ortopedi verdi %30 kulak verdi %10'da cildiye verdi ama daha sonra heyete girdikten sonra ortapedi 9 kulak 31 cildiye 10 toplam %43 engelli raporu aldım. iş kazasından dolayı aldığım oran %9'a düşmüş iş göremezlik maaşım kesilir mi
SGK müfettişi sonrası patronuma rücu davası açmış patronun avukatı itiraz etmiş şimdi bu oranlar benim maasa etki edermi veya mahkemede bana sıkıntı çıkartır mı
Teşekkürler

2023 te alınan rapor engelli raporu ise yani kendin başvurarak aldıysan iş kazası raporu ile alakası yok. İş kazasında sgk sağlık kurulu (çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı) kendi başvurduğun engelli raporunda devlet hastaneleri ( sağlık bakanlığı) heyetleri oluşturuyor. Yani temelde alakaları yok. Baktıkları rahatsızlıklardaki oranlar bile farklı sadece iş kazalarında sgk devlet hastanesi tetkiklerine güveniyor yoksa değerlendiren heyet sgk heyeti oda ankara kocatepede sağlık bakanlığı heyetleri hastanedekiler. İçini ferah tut

Teşekkürler cevabın için
Rücu davası için etki edermi size zahmet
Mahkeme de sıkıntı olurmu

Iş göremezlik raporu ayrı hastaneye kendiniz başvurarak vergi indiriminden faydalanmak için aldığınız engelilik raporu farklı şeyler.

Üst Alt