Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş görmezlik maaşı alan biri 1800 pirim günü ile emekli olabilir mi?

ahmetulug

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Çalıştığım iş yerinde benim gibi engelli kadrosundan çalışan başka bir arkadaşım var. Bana bir soru sordu bende bilgim olmadığı için formua yazayım dedim , bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

01.01.1994 Sigorta girişli , 1994 tarihili iş kazası sonucu %42 oranlı sürekli raporu var. Rapor 1994 tarihli. İlgili tarihten itibaren işgörmezlik maaşı almakta ve şuan da 2000 TL İş görmezlik maaşı alıyor. Soru şu. Bu kişi 1800 gün SGK pirimi dolunca emekli olabiliyor mu . Emekli olursa aynı zamanda işgörmezlik maaşını da almaya devam edebiliyor mu yada iş görmezlik maaşı kesilir mi.

Birde 1800 gün SGK sı dolunca emekli olmak zorunda mı. Emekli olursa çalışmaya devam edebilir mi.
OturanBoğa , Ufukalp abi bu konuda bilginiz var mı acaba. Teşekkür ederim.

ahmetulug
Arkadaşınız sigorta başlangıç tarihinden sonra engelli hale gelmiş, bu yönden uygun, ancak malulen emeklilik şartlarından biri de çalışma gücünü en az %60 oranında kaybetmiş olmaktır. Bu yüzden oran malulen emeklilik için yetersiz kalıyor.
Ancak arkadaşınız primlerini 3760 güne tamamlar ve mevcut bu oranla 3.derece vergi indirimi alırsa malulen değil ama vergi indirimi ile erken emekli olabilir.
Emekli maaşı ile sürekli işgöremezlik maaşı birlikte alınabilir, ancak yüksek olanın tamamı, düşük olanın ise yarısı ödenir.

Üst Alt