Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş Güvenliği Tehlike Sınıfı kime göre nasıl belirleniyor?

ALDIRMAZ

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamayan kişiler Çok tehlikeli,Tehlikeli,Az tehlikeli işlerde çalışa bilir mi?. Veya hangi sınıf ta çalışa bilir.Çok tehlikeli işlerde çalışması için nasıl bir yol izlemeli.Bu konu ile ilgili bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

İş güvenliği kursu bittiğinde aldığınız sertifika ya göre çalışırsınız. A Sınıfı çok tehlikeli , B sınıfı Orta Tehlikeli , C Sınıfı da az tehlikeli sınıf ta çalışır. Herkes sınıfına göre çalışır.

Arkadaşımın raporunda Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazıyor...Bu hangi sınıfa giriyor..

Tabi ki az tehlikeli C sınıfı alabilir sertifika yı ilerleyen dönemlerde sınavla yükselme var. Ben şantiye de görev yaptığım için burda ki iş güvenliği uzmanı arkadaşlar dan biliyorum . Belli bir ücret vererek sınava giriyor kazanırsa bir sınıf üste çıkıyor .

Ancak raporunda öyle bir yazı varsa muhtemelen hep C sınıfı kalır B ve A sınıfları uygun olmuyor çünkü rapora göre
ALDIRMAZ Hanımefendi sorunuz tam olarak ne acaba ? Arkadaşınız iş güvenliği uzmanı mı olacak yoksa raporda ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazdığı için nasıl bir işte mi çalışır ? Eğer iş güvenliği uzmanı olacak ise dediğim gibi oluyor. Diğer türlü ise hafif işlerde çalışır ağır iş vermezler. Raporda yazılmış çünkü bende mesela işitme ve konuşmayı çok gerektiren işlerde çalışamıyorum çünkü raporumda yazıyor.

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazıyor.Arkadaşımın merak ettiği ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği 2013 de kaldırılmış.Şimdi ağır ve tehlikeli işlerde çalışamayanlar 2 yıllık meslek yüksek okulu yapı tesisat bölümü okuya bilir mi? Bunu araştırmış,kimi okur demiş kimi okuyamaz demiş.Oda bana açtı konuyu.Bende anlamadığım için bu sitede paylaştım. Bilen biri vardır.

Anladım. Bu çok farklı konuya giriyor muhtemelen Bülent abi yardımcı olur size

ALDIRMAZ Ben tam net bir bilgiye sahip değilim ancak bildiğim kadarıyla yorumumu yapmak istedim. Firmalarda teklikeli, çok tehlikeli ve tehlikesiz sınıf olarak kullandıkları kimyasallar ile bir ayrım yapılmaktadır. Yani şöyle söyleyeyim insanlara ve çevreye olan etkilerine göre sınıflandırılmaktadır. Örneğin madencilik ve kimya sanayi çok tehlikeli sınıfta yer alırken, gıda sebze imalatı yapan işler gibi zararsız işlerde tehlikesiz (az tehlikeli) sınıfta yer alıyor. Ağır ve tehlikelide kasıt, ağır yük kaldırmamalı vücut fonksiyonlarını zorlamayacak işler olmalı dediği için ismine bakıldığında zor gibi görünsede, sonuçta o bölümden mezun olduğunda yapı tesisat teknikeri olarak ünvanı olmuş olacak. Yapı teknikeri olarak yapı tesisat grubunda proje ve taahhüt aşamalarında çalışırsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta tekniker olarak görev yapıcak çalıştığı firmada ve proje kısımlarında çalışacağı için ağır olmadığını düşünüyorum. Yinede ayrıntılı bir şekilde araştırmakta fayda var. Ben sadece bildiğim kadarıyla yorum yapmak istedim.

Merhabalar, sol gözüm protez ve bir işe başvurdum o işte de tehlikeli işlerde çalışabilme şartı arıyor acaba o işte çalışabilir miyim öyle rapor verebilirler mi bana

Üst Alt