Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş hayatına nasıl başladınız? Ne önerirsiniz?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selamunaleyküm kardeşlerim ben nereye başvuru yapsam olmuyor.. siz nasıl başladınız iş arayışına nasıl çalışma hayatınız ?

Henüz bekliyoruz atılmayı/atanmayı..

ah ah iş arıyosan deki biz iki kisiyiz sen girdikten sonra inş benide cagırmayı unutma :(

ben meb sınavıyla girdim ama ondan önce bi 5 sene neredeyse başvurmadığım yer yoktu :)

yani iş bulmak zor nereye gidip başvuru yaptıysam geri dönmüyorlar..

bir kamu kurumunun,kurum dışından özürlü personel alımı için yaptığı sınava girip,sınavı kazanarak işe başladım.1996 yılında.

o zamanlarda kpss ve ömms gibi sınavlar yoktu.

1-devletin yaptığı tüm sınavlara gir(kpss,ömms).gir.
2-çevrendekilere ,iş sınavı ve işe girmek için,herhangi bir bilgileri olursa sana haber vermelerini sağla.
3-işkura başvuru yap.
4-bazı yerlerde bankalar yeni şube açar,yeni marketler açılır.yeni banka şubeleri ve marketler işçi alımı yapar.açılışları takip et.onları değerlendir.

çok şubeli büyük bir alışveriş merkezinde işe kasiyer olarak başladım çalıştım her ayrıntısını öğrendim aynı iş yeinde 15.yılımı dolduruyorum ve yönetim kadrosundayım şuan seneyede nasipse emekliyim ...
illa kamu diye ısrarınız olmasın arkadaşlar özel sektördede kendinizi yetiştirebileceğiniz imkanlar oluşabiliyor ...

1992 yılında Turk Sıemens de (Sımko Tic.) stajla iş hayatına atıldım...o dönemler Koç grubu iştirakiydi firma yüksek maaşlar aldım...o yıl bu yıl kendi paramı kazanır kimseye muhtac olmam...92 de ilk maaşımla Küçükyalı Beko bayisi sega master system 2 almıştım..2.maşımla rap dans kursuna yazılmıştım...:p

engelli olmak şu memlekette nefes almak çok ..Allah guç kuvvet biraz da şans versin sizlere...

Çevrem ailem geniş olmasına rağmen çok yere başvurdum raporum peşindeydi bazı büyük firmalar çalışıyor gösterip çalıştırmayacaklardı,bi dersanede dayım yönetici kurucu ona söyledim aynı şekilde o bile raporumu istedi iş ver çalışayım asgari ücrete dedim kıvırdı.Yurt dışına gittim bazı nedenlerden dolayı 3 ay durdum geri döndüm 2 3 ay boş gezdim kafayı yemek üzereydim,bi aile dostumuz ve babamın asker emeklisi olan bi arkadaşı bi şirkete üst yönetici olmuştu zaten ailecek görüşüyorduk oturmaya gittik sırf iş görüşmek için o akşam sözünü aldık.Aradan yine aşağı yukarı 1 ay felan geçti aynı şirketin başka biyerde olan fabrikasına gönderdi görüştüm tamam 2009 Ocak 1 de başlatacaz dedi,Ocak 1 oldu çağıran yok 5 oldu yok 10 oldu yok 11 Ocak kahvaltı yapıyorken aradı çağırdı yanına gittim ogün işe başladım çok zor şartlarda çalıştım sırf ona laf gitmesin yüzünü kara çıkartıp mahçup olmasın diye seslenmedim,ama çok seviliyor sözüm geçiyordu maaşımda yükselmişti rahatlamıştım birazki eski mahallemde benim çocukluğumu bilen bir abim bir kurumda yönetici sıfatında çalışıyorken tesadüf onların oraya engelli alınacağı zaman hazır olsun bi cv hazırla ver dedi gerisini ben takip eder haber veririm demişti.Bazı şeyler ters gidiyordu çalışıyordum ama sıkıntılarım vardı bigün şuan amirim olan mahalleden abim telefon etti çağıracaklar seni görüşmeye gelirken kravat tak takım giy gel diye :)
Dünyalar benim oldu görüşmeye gittim,tamam haber veririz denildi ayrıldım bu işten hayır çıkmaz dedim.Nöbetten çıktım yatıyordum telefonumu açtım arayan olmuş aradım numarayı şuanki çalıştığım yerden aranmışım tekrar görüşmeye çağardılar gittim şu evrakları şu zamana kadar hazırla dediler,hazırladım hepsini işe başlattılar ya durun ben çalışıyorum daha istifa etmedim şöyle böyle dedim geri ssk felan iptal ettirdim.2 gün daha süre aldım çalıştığım işten anlaşmalı istifa ettim pazartesi yeni işime başladım.1 hafta evrak kayıtta çalıştım bunu buradan almamız lazım dedi direktörümüz depoya gönderdi evime yakın servisi vardı direktör yardımcımız göndermem diyor gittim 1 hafta depoda çalıştım çalıştığım kişiyi sevmedim amirime beni buradan al dedim santrale aldırdı 1 ay çalıştım direktörümüz bunu buradan almamız lazım dedi ihale bölümüne geçtim,sağa bakıyom yönetici sola bakıyom yönetici sıkıntılarım var (özel ) işe konsantre olamıyorum amirime dedim beni buradan kurtar :)
Geri santrele geçtim şuan işimin 5.ayındayım geçen gün iftar yemeğinde direktör yardımcımız beni sormuş amirime geri alacam onu diye busefer kurtuluş yok gibi...

Ben ilk olarak 97 yılında İşkur aracalığı ile gönderildiğim bir özel şirkette başladım.Mülakata büro memuru olarak girdim fakat şirketin müdürü bana bu kadroda açık olmadığını ve çay ocağında çalışabileceğimi söyledi.Ayağımda engel olduğu için ilk başta bana zor gibi geldi ama kabul ettim.İşe bir yerden başlamam gerekirdi.Daha sonra kurslara gittim ve beni muhasebe departmanına aldılar.Hayatın bize sunduğu fırsatları kaçırmamak gerekir çünkü 2. bir şans verilmez...

Ve eğer o işi kabul etmeseydim belkide 3 sene sonra emekli olacağımın hayalini kuramıyor olacaktım.

2 senelik bankacılık mezunuyum. yenibiris.com sitesinde cv doldurdum. bankacı olmak istediğimi de büyük büyük harflerle yazdım. 6 ay sonra aradılar.. mülakata girdim, kazandım. şimdi 8 senelik bankacıyım. ara sıra işimden yana dert yandığım da oluyor ama sonra düşününce şükrediyorum. engellilere verilen maaş az oluyor ama çok şükür aç kalmıyorum. hem dünyada yerimde olmak isteyen milyonlarca insan var diyorum. Rabbim olmayanlara versin..

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar ben halen iş arıyorum tam 10 ay oldu bakalım hayırlısı :)

Aziz sen öncelikle kariyer net ve yeni bir iş com`a üye ol ve cv doldur. Sonra yapabileceğin engelli kadrosu iş ilanlarına başvur. Bağlı bulunduğun İşkurada engelli statüsünde iş arıyorum diye baş vur. Ben 26 yaşımda trafik kazası geçirdim ve sonrasında engelli kadrosunda hastanede memur stasünde başladım . 1.5 yıl çalıştım ve maaş düşük diye özel sektöre geçtim ve şuan kurumsal bir firmada çok iyi şartlarda çalışıyorum ama sürekli kendimi geliştiryorum. İngilizce eğitimi al kurslara git ve sürekli kendini geliştir yoksa çok zor çünkü artık herkes üniversite mezunu bu ülkede ve asgari ücretle çalışıyor yeni mezunlar tecrübe deneyim yok diye. Ayrıca özel sektör engelli çalıştırmama cezası olarak 2.000Tl devlete ceza ödüyor bu parayı her ay ceza olarak ödeyeceğine senden yararlansın ve sana versin. Devlet kurumlarında böle bir ceza uygulaması yok ve sınavlar 2 senede bir yapılıyor sanırım ayrıca birde atanma bekle yaş gider.

İron;

bu mesajını şimdi görüyorum özür dilerim.. ben bu ara iş buldum 2 haftadır çalışıyorum Allaha şükürler olsun :) ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum

Üst Alt