Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası geçirdiğimde sigortam olmadığı gerekçesiyle malulen emeklilik..?

talip_bayraktar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar... adım talip sizlerden bir konuda yardım istiyorum

Ben 2005 yilinin mayis ayinda istanbulda bir ise girdim. Bir pazar gunu is kazasi gecirdim

Omurilik felci oldum 8 bucuk yil bana sigorta odedi
Ve suan surekli iş gorememezlik maasi aliyorum

8 bucuk yil sonunda 2013 un kasim sonunda. Malulen emeklilil icin başvurdum ve bugun bir yazi geldi, Is kazasi gecirdigimde sigortam yokmus o yüzden Emekli olamazmisim

bu durum da ne yapmam gerekiyo
Ve bu surum iş gorememezlik maasimi etkiler mi

Bu işyerine başlamadan önce herhangi bir yerde sigortalı çalıştın mı? Evetse sorunun yanıtı, zaten malulen emekli olursun... Hayır ise, o zaman yapman gereken şey o zamanki çalışmışlığın ile ilgili olarak sigortalılığının tespiti için işverene dava açmak. Çalışma sürene dair sigorta girişin yapılır ve sonrasında malulen emeklilik başvurusu yapabilirsin.

Not: Bu süreç halen almaya devam ettiğin sürekli iş göremezlik gelirini etkilemez. İş kazası olduğuna dair müfettiş raporları vs. her şey tamam olmuş ki bu geliri bağlamışlar. Olsa olsa işveren hakkında dava açarlar ve senin için SGK'nın yaptığı masrafları onlardan talep ederler o kadar. Seni bağlayan bir şey olmaz.

Daha once hic sigortam yoktu. sanıyorum kazadan 1 gun sonra sigortami yaptilar

Ankaraya itiraz dilekcesi gondermem gerekir mi

Ben olsam iyi bir avukata danışırdım.

Şu anda sgk kayıtlarında ilk sigortalılık tarihi olarak hangi tarih görünüyor? Sigorta müdürlüğüne gidip bunu sorar mısın

Ssk hizmet dokumume baktim
İşe giris tarihi 14 agustos 2005 pazar yaziyo
Kazayida ayni gun yaptim
Pazar gunu giris nasil yapildi anlamadim

İşte, iş kazası statüsü verildiğine göre o tarihte sigortalı sayılmış olmalısınız.

Yarın sigorta müdürlüğüne gidip sigorta başlangıç. tarihinizi teyit edin. Ona göre itiraz dilekçesi yazarız burada

Cok sagolun allah razi olsun sizlerden

Ssk ya ilk girisim 14 agustos pazar 2005
İş kazasi gecirdigim tarih de 14 ağustos pazar 2005
Ama malulen emeklilik icin
Muracaat ettiğimde
Kazadan sonra sigortan yapıldı
Emekli olamazsin diye yazi geldi

talip kardeş burada bir tezat var. sen eğer sürekli iş göremezlik alıyorsan ki alıyorsun, kaza sırasında sigortalı olduğunu kanıtlar. buna istinaden malulen emeklilik dilekçene verilen cevabı kurumda yetkili birilerine tekrar danışman gerekecek. bu yazıya istinaden olumsuz bir yanıt alırsan Bülent Bey'in de söylediği gibi avukata gitmelisin bence de.
sen sürekli iş göremezlik alırken hiç maaş almadın sanırım sadece sigorta ödediler sana. peki bakıma muhtaç mı raporun. birde vergi indirimine başvurdun mu? iş göremezlik ne kadar alıyorsun?

En kötü olasılıkla sigortalılık tespit davası açıp -işgöremezlik geliri bağlanmasını da delil olarak gösterip- ilk sigortalı olduğunuz tarihte malul durumda olmadığınızı kabul ettirmeniz ve malulen emekliliğe hak kazanmanız lazım. Bence bir avukata danışın.

Evet, bir itiraz dilekçesi göndermek lazım aslında. "İlk sigortalı olduğum tarihten sonra malul hale geldim. Yeniden incelenerek malulen emekliliğimin onanmasını arz ve talep ederim" diye bir itiraz dilekçesi verebilirsiniz.

Malülen emeklilik icin itiraz dilekcesi

Slm herkese..ben 30 kasım 2013 de 2.880 gün ile malulen emeklilik icin bağlı oldugum ssk müdürlüğüne müracaat ettim
yaklaşık 3 ay sonra bana işe ilk girişte sigortamın olmadıgı icin emekli olamazsın diye yazı geldi
ben kazayı 14 ağustos 2005 de yaptım ssk hizmet dökümüne girdiğimde işe giriş tarihim 14 ağustos 2005 diye görünüyo
yani kaza yaptığım gün girişim yapılmış ... Bu arada sürekli iş görememezlik geliri alıyorum
nisan 17 de ankaraya itiraz dilekcesi yolladık ve ssk evrak takibine girdiğimde şöyle bişey cıkıyor bu ne anlama geliyor

1 17.04.2014 istanbul sgim bağcılar sgm malullük servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
2 29.04.2014 istanbul sgim bağcılar sgm malullük servisine zimmetten çıkarıldı
3 30.04.2014 istanbul sgim bağcılar sgm destek hizmetleri (giden evrak) servisi-3 elden sevk edilmek üzere işlendi
4 30.04.2014 istanbul sgim bağcılar sgm destek hizmetleri (giden evrak) servisi-3 zimmetten çıkarıldı
5 02.05.2014 genel sağlık sigortası genel müdürlüğü gelen evrak servisine taahhütsüz gön. üzere işlendi
6 02.05.2014 genel sağlık sigortası genel müdürlüğü gelen evrak servisine zimmetten çıkarıldı
7 12.05.2014 maluliyet ve sağlık kurulları d.b. Evrak servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
8 12.05.2014 maluliyet ve sağlık kurulları d.b. Evrak servisine zimmetten çıkarıldı
9 12.05.2014 yüksek sağlık kurulu şb. Md. özet karar servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
10 12.05.2014 yüksek sağlık kurulu şb. Md. özet karar servisine zimmetten çıkarıldı

İş kazasından sonra aynı gün sigortanın yapılması şüpheli bir sigorta girişi olarak kabul edilir ve malulen emekliliğe temel olacak sigorta girişi olarak tescil edilmez. SGK genelde bu şekilde uygulama yapar. Dahası, bir de sahte sigortalılık nedeniyle işyerine müfettiş gönderir vs.

Yani, gerçekten o işyerinde çalıştığın ve orada iş kazası geçirdiğin konusunda sgk'yı net olarak ikna etmen lazım...

Not: Yukarıdaki işlem bildirimlerinden bir sonuç anlaşılmıyor. Herhalde bugünlerde eve bir evrak gelir.

emekli maaşım cok az geldi

slm arkadaşlar ben yeni malülen emekli oldum
sürekli iş görememezlik geliri alıyorum ve malülen emekli maaşımın yarısını alıyorum
ama malülen emekli maaşım cok düşük geldi bana
buna itiraz edebilirmiyim
veya bu durum normal mi?

2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
0.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı
0.00
2000 öncesi Gün
0
2000 – 2008/10 arası Gün
1020
2008/10 sonrası Gün
1860
Toplam Gün
2880
Göstergesi
0
Hisse Oranı
1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör
Özel
Aylık Tutarı
310.85

2000 öncesi primi olmayanlarda artık emekli maaşları çok çok düşük! İtiraz edin yine de, bir zararı olmaz. Bunun için sigorta müdürlüğüne bir dilekçe vermeniz yeterli

Üst Alt