Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası geçirdim. %63 oranında rapor verdiler. Maaşım ne olur?

bekir_61

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iş kazası geçirdim yüzde 63 verdiler maaşım ne olur teşekkürler

hangi maaş benim iş kazası iş kazası maaşım şu an 786 tl bunun yarısını alıyorum benimde raporum yüzde 64

bekir61 geçmiş olsun bilgilerini açık yaz ltf pirim günün nedir yaşın raporun nasıl kaza geçirdin anlat ltf

profesyonel futbolcuyum idamanda onirilikdfen sakatlık geçirdim ve futbol hayatım bitti bende iş kazasına başvuru yaptım kabul edildi bunun sonunda yüzde 63 lük gibi bir rapor verdiler sonra sgk maaşın bağlanması için maaş bağlanma birimine evrakları yolladılar hem malüliyetlik hemde iş kazası oluyormuş ama 1000 iş günüm var yaşım 33 maaş nasıl olur bilgi istiyorum teşekkürler.

Bekir, iş kazası sonucu bağlanacak sürekli iş göremezlik gelirinin hesabında en önemli kriter çalışırken elde ettiğin günlük kazanç miktarı:

Sürekli İş Göremezlik Gelirinin Hesaplanması
Gelir sigortalının;

Tam iş göremezliği halinde; Günlük kazanç x 30 x % 70 veya kısaca GK x 21,

Kısmi iş göremezliği halinde ise; Günlük kazanç x 30 x % 70 x Sürekli İş Göremezlik Derecesi (SİD) veya kısaca GK x 21 x SİD, formüllerine göre hesaplanacaktır.
Sigortalının başkasının bakımına muhtaç olması durumunda % 70 olan gelir bağlama oranı % 100 olarak dikkate alınacak ve Gelir = GK x 30 x % 100 x SİD formülüne göre hesaplanacaktır.

Alt Sınır Geliri: Asgari Aylık Kazanç x %85

Not: Sürekli iş göremezlik geliri alırken, sigortalılık süresi ve primi tamamlayıp aynı zamanda malulen emekli de olabilirsin. Omurilik felçli isen, prim gününü 1800'e tamamladığında malulen emekli olabilirsin. Askerlik yapmışsan, bunu borçlanışp prim gününe ekletebilirsin...

iş kazası

soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler ben futbolcuydum ozaman aldığım parayamı göre hesap yapılcak ve benim aldığım miktar ozamanlar değişiyordu nasıl hesaplanır ve ortalama ne olur yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

O tarihte resmi olarak aldığın aylık (yıllık alıyorsan onun aylığa dönüştürülmüş miktarı) baz alınır herhalde.

iş kazası

2005 de iş kazsı geçirdim 2009 da sgk bildirdim 2011 de iş kazsı sonuçlandı malülen ve iş göremezlik maaşı bağlanacak geriye dönük birikmiş maaşlarımı alabilirmiyim sgk ye sorduğumda 2010dan önce dilekçe verdiyseniz alabilirsinz dediler tam bilgi verirmisiniz teşekkürler

2010'da dilekçe vermenin mantığını bilemiyorum. Size bu yanıtı veren kişiye dayandığı mevzuat maddwsini sorar mısınız lütfen.

Benim bildiğim şudur:

Gelirin başlangıcı
- Geçici iş göremezlik ödeneğinin sona erdiği tarihi,
- Geçici iş göremezlik tespit edilemeden sürekli iş göremezlik durumuna girilmişse, buna ait Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporun tarihini,
takip eden ay başından başlatılacaktır.

Not: Bu gelir mahkeme kararıyla bağlanmadı değil mi?

hayır ankaranın direk verdiği karar mahkeme kararı yok sgk birikmiş maaşlarını alırsın dedi geriye dönük

Bence yazılı olarak itiraz etmelisin. İşlem doğruysa bile dayandığı mevzuata dair net bir yanıt vermeliler...

Üst Alt