Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası geçirdim ve malulen emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl işliyor?

burakygt01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
https://www.hizliresim.com/dplpg94

sgk takip süreci ve burdan belli olur mu

21.05.2021 tarihinde iş kazası geçirdim. sol kolda kalıcı sinir hasarı ve parmaklarımda tendon kesisi+kopması mevcut heyete girip çıktım dosyamı ankaraya gönderilmiş ayrıca malulen emekliliğe başvurdum bunu sonucu ortalama kaç ay içerisinde belli olur şimdiden teşekkür ediyorum.

burakygt01

Dikkat! İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri bağlanması ayrıdır, oluşan kayıptan dolayı erken veya malulen emeklilik bağlanması ayrıdır. Her ikisi için de başvurduğunuzdan emin olun mutlaka.
%10 ve üzeri işgücü kaybı sürekli iş göremezlik geliri bağlanmasını sağlar
%40 ve üzeri işgücü kaybı -sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tamamsa- erken Yaşlılık emekliliği bağlanmasını sağlar
%60 ve üzeri işgücü kaybı (aslında SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak) ise -10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 gün prim artı tamamsa) malulen emeklilik sağlar.

Hem sürekli iş göremezlik geliri hem de emeklilik aynı anda olduğunda, iki aylığın çok olanının tamamı az olanının ise yarısı ödenir.

malulen emeklilik yazıyordu heyet için poliklinik gezerken

burakygt01

Yalnız SGK evrak takibinde meslekte kazanma gücü kayıp oranı yazıyor.malullen emeklilik te maluliyet yazar

ortalama kaç ayda belli olur şuan ankarada dosya

61978244 17/01/2023 BURAK YİĞİT ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SEYHAN SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 17/01/2023 4:49 PM
61978244 17/01/2023 BURAK YİĞİT ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SEYHAN SGM KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİ-2 (İŞ KAZASI) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 19/01/2023 3:19 PM BURAK YİĞİT.SKR
62305438 20/01/2023 MKGKO Tespit (İŞ KAZASI) - ( Burak YİĞİT ) ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SEYHAN SGM KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİ-2 (İŞ KAZASI) Giden Evrak Kayıtlı 20/01/2023 1:48 PM BURAK YİĞİT.KOCATEPE SGM YE İŞ KAZASI DOSYASININ GÖNDERİMİ
62305438 20/01/2023 MKGKO Tespit (İŞ KAZASI) - ( Burak YİĞİT ) ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCATEPE SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 20/01/2023 1:56 PM BURAK YİĞİT.KOCATEPE SGM YE İŞ KAZASI DOSYASININ GÖNDERİMİ
62305438 20/01/2023 MKGKO Tespit (İŞ KAZASI) - ( Burak YİĞİT ) ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI (NİLGÜN YILDIZ) Gelen Evrak Kayıtlı 20/01/2023 3:19 PM
62305438 20/01/2023 MKGKO Tespit (İŞ KAZASI) - ( Burak YİĞİT ) ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ *SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 25/01/2023 11:19 AM DOSYA İŞLEMDE

burakygt01

Mart ayında ilk maaşı alırsınız

Şu anda sizin için yürüyen süreç İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik aylığı. Bu süreç tamamlanınca, yukarıdaki mesajımda yazdığım şartlara göre emeklilik için de başvurma hakkınız olur (şartlar uygunsa tabii)

Ankara sosyal güvenlik il müdürlüğü

nasıl ulaşabilirim telefonlar hep meşgül 1 ay oldu nerdeyse hala sonuç yok yol gösteren de yok 2 kere ara karar verildi dosyama tekrardan gitti şuan hiç ses seda yok ?

burakygt01

Ankara da heyet dosyana % oranı verecek. Örnek %30 iş gücü kaybı çıkarsa bu orandan maaşın bağlanır. Kaza geçirdiğin zaman maaşın asgâri ücretin üzerinde ve heyetin rapor oranı yüksek olursa daha yüksek maaş bağlanır. Sürekli iş göremezlik geliri için kontrol muayenesi verirlerse kötü buna dikkat et.

EMEKLİLİK 1 SERVİSİNE DOSYA GÖNDERİMİ ne demek oluyor dys evrak takipte bu şekilde yazıyor

arkadaşlar nerdeyse 2.5 senedir bekliyorum ben bu 1 ayda hareketlilik var dosyam gezip duruyor en son da ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇUKUROVA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ 1 ( 4/A TAHSİS) avukatımla görüştüm bilgi vermiyor sizin yorumuzun ve görüşünüz nedir ?

Üst Alt