Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası için rapor aldığım hastaneden yeniden rapor almak..?

ra198606

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben geçen sene bir iş kazasından dolayı geçen hafta Ankara numune hastahanesinde sağlık kuruluna çıktım ve genel olarak % 45 lik rapor verdiler... ben SGK dan yazı ile gittiğim için verilen rapor sadece SGK da kalıyormuş ve elime fotokopisini, dahi vermiyormuş SGK... şimdi ben tekrar hastaneye gitsem Engelli kartı için acaba yine aynı oranı verirler mi ? varsayalım düşük çıktı bi şekilde SGK ya giden raporu elime geçirsem onunla itiraz etme hakkım olur mu ?

sgk kendisi değerlendiriyor raporları.. heyete tekrar girip yeni bir rapor almanız gerekiyor.. uzun süre gecmediyse sgk için aldıgınız rapor, doktorlar sizi hatırlayacagından daha rahat ilerler işlemler ve aynı oranı ya da yakın bir oranı alırsınız.. ama uzun süre gecerse ve hastalıklarınızda değişim olursa oran çok oranda değişebilir. sgk'dan raporu alamazsınız alsanız bile onların değerlndirmesi farklı oldugu için bu işe yaramayacaktır..

Yeni aldığım raporda haklarım değerlendirilmemiş. İleride sorun olur mu?

arkadaşlar bne 2 hafta önce sağlık kurulu raporu aldım yalnız bir detayı yeni farkettim gibi bir şey oldu ... ben dilekçe ile engel durumumun tespiti için diye başvurdum raporumda ömür boyu %45 yazıyıor lakin engelli kimlik kartı istihdim vs. hep karşılarında değerlendirilmedi yazıyor ama ben bu raporla işe başvurdum hatta işkurda kayıdımı bile engelli olarak yaptırdım ayrıca işyerimden yine bu raporla vergi dairesine gidip engelli indiriminden faydalanmak için başvurdum bir diğer hususta Aile ve sosyal politikalar bakanlığınada engelli kimlik kartına başvurdum (perşembe gel al dediler) bu şimdi ilerde sıkıntı yaratırmı raporun geçmez felan derler mi ?

Üst Alt