Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası mahiyetinde trafik kazası geçirdim. Haklarımı öğrenmek istiyorum..?

efe4326

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamin aleykum arkadaslar 10 şubat 2014 ta yaralanmali bir kaza gecirdim karsimdan gelen çekici (tir) in hizli olmasıyla birlikte dorsesinin yanlayip bana solumdan çarparak sikismali bir kaza geçirdim hastanede sol bacak femur kirigindan ameliyat oldum ve bacagima platin taklidi su an ise istirahatteyim ve simdilik 14 nisan a kadar raporluyum kaza trafik ve is kazasidir jandarmanın tutmuş olduğu raporda 8/8 karsi taraf suçlu görülmüştür su anda maasim kesildi SGK dan alicam ayağa kalkmam yasak her gecen gün madur oluyorum evim kira kredi ödemem var isler öyle bir karisti ki sormayin sağ olsun arkadaşlar yanimdalar benim size sorum benim haklarim nelerdir tedavim bitince karsi aracin sigortasindan tazminat alabilirmiyim veya karsi araç saacmaliyim ? Tazminat davasi acmaliyim vereceğiniz bilgiler için şimdiden tesekkur eder engelsiz günler dilerim Allah razi olsun

merhaba efe bey,
öncelikle geçmiş olsun.benimde geçen sene buna benzer bir olay geldi başıma ve bende buradan izlemem gereken yollarla ilgili bilgi alıyorum.özellikle kazazede kullanıcısını takip etmeni öneririm.haklarını alabilmek için öncelikle tedavin bittikten sonra bir heyet raporu alman gerekmekte ve devlet hastnesinden alman gerek.bende yarın heyete giricem ve raporumu alıcam.dediğim gibi kazazede kullanıcısının paylaşımlarını takip et.o daha detaylı bilgi verir.

kardeşim jandarmanın tutmuş olduğu rapora özelle dikkat et. belki karşı taraf derken sizide kasdetmiş olabilir. iş kazasında iş yeriniz size tazminatı ödemek zorunda. tabi iş yeriniz sizi iş için gideceğiniz yere yolladıysa kendi isteğiniz ile gittiyseniz o iş kazası değildir. ve iş yeri tazminaatı o zaman ödemez. iş yeri gönderdi ise ödemek zorunda...

geçmiş olsun kardeşim... Allah c.c. şifa versin...

Çok tesekkur ederim Sevda hanim dediğin gibi bende kazazede nin bilgilerinden faydalaniyorum fakat senden bir ricam olucak demissinki bende gecen yil senin gibi bir kaza geçirdim eğer ki senin için bir sakincasi yok ise heyet rapor sonucunu benimle paylasirmisin tesekkur ederim hayirli günler dilerim

Son düzenleme:
Mrh sedat gedik bey beni bir konuda aydinlatirmisin ben şirketimden de tazminat alabilirmiyim ama sunu unutmayalım ben halen is yerimin elemaniyim cikis felan yok Allah ima şükür vereceğim bilgiler için tesekkur ederim

efe4326;

Çalışmaya devam ediyor isen tazminat alamazsınız. ama şirket sizin sigorta masraflarınıda karşılamak zorunda. örneği: ameniyat+ilaç+oda+yemek ikinci örnek: bacağınız koptuysa ayaklık+tekernekli sandalye gibi masraflarını karşılamak zorunda. aksi halde tazminat davasına heyete başvurabilme hakkınız var...

Mrb sevda hanim heyet raporuna gidecektiniz nazil geçti gununuz

efe4326 heyet raporunu aldıktan sonra dilersen karşı aracın sigortasından tazminat alabilirsin. İş kazası da olması sebebiyle ayrıca işverenden talep edebileceğin hakların saklıdır elbette.

Slm sinan bey tesekkur ederim verdiğin bilgi için is kazasi nedeniyle is verenimden ne gibi bir haklarim var acaba bilgilendirirseniz sevinirim

İş kazası nedeniyle işverene maddi manevi tazminat davası açabilirsin

merhaba efe426,
heyet raporu almak o kadar kolay değilmiş:)birde devlet hastanesi olunca işlemler brz uzun sürüyor.doktorun istediği filmleri çektirdim pazartesi günü film snuçlarını alıp tekrar doktora görünücem bakalım ondan sonrasında ne işlemler gerekecek bende bilemiyorum.bir sonuç aldığım zaman bende buradan paylaşıcam ki bilgi almak isteyenlere bir fikir olsun

Üst Alt