Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası mahiyetinde trafik kazası geçirdim. Tazminat vb. haklarım için yardım..?

Hasbet42

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
08.12.2015 tarihinde trafik iş kazası geçirdim. sabah işe giderken personel servisine kavsakta baska bir arac çarptı.
Kolumda Humerus Kırıgı Platin takıldı, Gozumde Kornea kesigi ve diyaframımda 12 cm oluşan patlak nedeniyle 3 ameliyat geçirdim. araç sigortalarına dava açtım.Kaza yaptığımız araç çalıştığımız şirketin çalıştığı anlaşmalı şirket servisi.Sigorta şirketleri mahkemeye gitmeden anlaşma yapabiliriz dedi. Adli tıptan şu an ki durumumun raporunu aldım.Size sorun aşağıda ki bilgiler dogrultusunda ortalama ne kadar bir tazminatı kabul ediyim.

Olay Trafik İş kazası ve kusur oranım %0

1986 dogumluyum
Brüt Maasım 2570.00 TL
Evli ve bir Çocuk sahibiyim
su an adli tıptan aldığım rapor oranı %41

Ayrıca bu oranda ne kadar engelli maasıı veya vergi indirimi baglanır ve de rapor oranım düşmez ise %41 raporumla ne gibi haklara sahip olabilirim.

Öncelikle geçmiş olsun.

Sigorta şirketleri tarafından önerilen tazminatı, miktarı ne olursa olsun kabul edebilir; bakiye kısmı için bilahare dava ya da sigorta tahkim yoluna gidebilirsiniz. Sigorta şirketleri tarafından kullanılan hesaplama yöntemi ile Yargıtay'ın kabul ettiği hesaplama yöntemi farklı olduğundan, bakiye alacağınız büyük olasılıkla kalacaktır.

Her ne kadar sigorta şirketleri sizden kendilerini gayrikabili rücu olmak üzere ibra ettiğinize dair ibraname alacaksa da, açacağınız davada bu ibranamenin bir bağlayıcılığı olmayacak, söz konusu ibraname mahkeme nezdinde makbuz olarak kabul edilecektir.

adli tıptan aldığın iş gücü kaybına göre seni bilir kişiye gönderirler, ölüm yaşını tespit eder, olayın olduğu tarihten sonraki hayatında adli tıp ın verdiği iş gücü kaybı oran-anına %41 göre tazminatını alırsın.
örnek; ölüm ortalaması 64 yaşsa 30 yaşındaysan 34 yıllık normalde alacağın maaşa daki kaybını alırsın, adli tıpın verdiği rapor kalıcı uzav zafı var iş gücü kayıp oranı % 41 yazıyorsa iyi bir mevla alırsın.

benimde başıma geldi yıllarca uğraştım adli tıp % 6 iş gücü kaybı verdi olay 18 yaşındayken oldu o zaman işsiz olduğum için askeri ücretten esas alınarak bilir kişi 64 yaşına kadar yaşarsın dedi ve 46 yıllık zararımı hesapladı ve olan kaybımı 24 yaşında aldım...

ayrıca avukatını iyi seç senin davana kesin gözüyle bakarlar hemen zıplarlar seçici ol fazla para verme...
ayrıca avukatın iyi olursa anlaşmaya git... anlaşmadan avukat bilirkişide hesaplatıp mevlayı söyler karşının teklifini söyler işine gelirse karşıdan paranı alırsın ama karşı taraf genelde tatmin edici bir mevla söylemez...

Merhaba,
Geçirdiğim trafik iş kazası sonucunda 4+3 ay geçici iş göremezlik raporu aldım. Bu rapor parası bana SGK tarafından küçük bir kesinti ile ödendi. ama sigorta pirimii yatmadı. Brüt 2570 Tl civarı alıyorum net 1950.00 Tl o tarihte. Ayrıca aktüerya hesaplaması her iki aracın 2015 limitini aşıyor. ben bu 7 ay için herahngi bir hak talep edebilir miyim? NOT Ben yolcu konumunda iş yerinin tutmuş olduğu servis aracı ile işe gidiyordum kazada kusur oranım sıfır.

@iron @ücretsizdestek bu trafik iş kazası tazminatlarında devletin haksız zenginleşme adı altında mahkemeden kazanmış olduğumuz tazminatı alma hakkı var mı?

Hasbet42

O 7 ay için kayda değer bir tazminat alamazsınız, sgknın ytırdığı tutarla kaza hiç olmasaydı alabileceğiniz maaş aradındaki farkı alabilirsiniz ve bu da çok düşük bir tutar olur.
Bu parayı sigortadan değil, araç işleteni ve sürücüsünden alabilirsiniz.

Devlet, mahkeme kanalıyla almış olduğunuz tazminattan kesinti yapmaz.
Tazminat hesaplanırken, size sgkdan maaş vs bağlanmışsa bu maaşın bir kısmı kesilerek tazminat hesaplanır ve böylece sebepsiz zenginleşme engellenmiş olur, ortada bir sebepsiz zenginleşme olmadığı için devlet size ödenen tazminatı isteyemez.

Son düzenleme:
Üst Alt