Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası nedeniyle %32 raporum var. İş bulmakta İşkur'un faydası olur mu?

cenk35cenk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,ben meslek hastalığı sonucu %32,2 işgücü kaybı yaşadım dosyam henüz tamamlanmadı işlemler devam adiyor,sormak istediğim konu şu;
tekrardan bir iş arama sürecine girdiğimiz vakit işyerleri bizim durumumuzda olan vatandaşları pek te işe almıyacaktır bu durumda işkur iş bulmada bizlere yardımcı oluyormu ve artık biz engelli statüsündemi iş arıyacağız...
teşekkürler

40 altında olanlar için engelli statüde iş olmuoyr sizin maluliyetinizden neyden olduğunu bilmiyorum 40 ve üstünde iş kura kayıt açtırıp engelli eleman olarak başvurabiliyorsunuz

merhaba arkadaşlar ;
%32,2 üzerinden sürekli işgörmezlik maaşı alacağım söylendi,buna göre;
1-Herhangi bir vergi indirimim olacakmı
2-vergi indirimi olacaksa eğer,bir işletmede çalışıyorsam sigorta primim düşükmü ödenir ve bu maaş bordromda gözükürmü,
teşekkürler...

@cenk35cenk
vergi indirimbnden faydalanmaznız için 40 ve üstü olması gerekiyor bu oran ile vergi indiri alamazsınız ayrıca 40 olduğuna karar versedi bile sgk sizin ayrıca başka bir hst engelli raporu almanız gerekiyordu sgk ile olmuyor ve yine vergi indirimnde aylığınız düşük bildirilmiyor tek fark ise sizin bürütünüzden kesilen vergi oranı da indirim olduğu için elinie biraz daha fazla aylık geçiyor ve erken emekli olma şansınız oluyor yoksa primleriniz az gösterilmesi gibi bir durum yok ama iş göremezlik rahatsızlığınızdan ayrı bir hst var ise bir devlet hst giderek engelli sağlık raporu için başvurup 40 ve üstü alırsanız vergi muafiyetine başvurabilirsiniz

merhaba arkadaşlar, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, raporum müfettişler tarafından onaylandı ve emeklilik servisine sevk edildi,artık gelecek olan mektubu beklemekteyim,ama içimde bir kuşku var ve yardımcı olacak bir arkadaşım var ise çok sevineceğim,
bu geçen süre zarfı içinde bir işe başladım ve geçirdiğim ameliyat ile işyeri hekimini bilgilendirdim fakat meslek hastalığım resmen bana tebliğ edilmediği için o konu ile ilgili bilgi vermedim,buna göre;
1-işveren bu konuyu sgk dan öğrenirmi,
2-benim için sgk ya ödenen vergi,prim vs. de değişiklik olacakmı,olacaksa nasıl etkileneceğim,
3-iş yerindeki verimimin yüksek olamasına ve üst amirlerimin benden memnun olmalarına rağmen bu konu dolayısıyla işime son verilirmi,
4-yada tam tersi bu konu işverenin işine mi gelir,
yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

???????????????

selam cenk

meslek hastalıkları oranı farklıdır , sen ayrıca engel oranın için başvuru yapıp engel oranının %40 ve üzeri çıkması durumunda iş veren engelli kadrosunda çalıştırır buda iş verenin işine gelir . sürekli iş görmezlik çalışsanda çalışmasanda sana ekstradan ödenecek iş verenle işin yok . fakat bunuda iş yeri hekimine bildirmek zorundaydın işine son verilirse doğru beyanda bulunmadığından olur.

ben meslek hastalığı tespiti için başvuru yaptığımda aynı zamanda vergi indirimi için başvuru yaptım engel raporu %74 çıktı hastane onaylayacak bu gün yarın alacağım meslek hastalığından oran henüz belli değil raporda işin şiddetlendirdiği hastalıklar diye görüş yazılmış sgk oran verir mi bilemiyorum , sana belirttiğin oran için sürekli iş görmezlik bağlandımı acaba ?

Üst Alt