Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası nedeniyle aylık alıyorum. Bu aylık eşime aktarılacak mı?

MEHMET AKKAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ssk dan 3. ay 1993 yılında malülen emekliyim
%60 iş kaybım vardı ama şu anda rapor alırsam %38 rapor veriyorlar.
toplam sigorta günüm 108 gün aylık bağlama oranım 70.00 ve bu günkü şartlarda 371 tl maaş alıyorum .

bu maaşımıda bakanlığa defalarca dilekçe yazarak hak ettim yoksa iş kazalarında 8/8 kusurlu olduğum için bağlanmıyormuş maaşimı nasıl arttırabilirim ve ben öldükten sonra bu maaşımı eşim alabilir mi?
askerlik borçlanmam falan yok.
ilk sigortalılık dönemim 1988 yılı.

beni aydınlatırsanız sevirim

saygılarımla

mehmet akkan denizli/çameli

Evet, vefatınız ardından geride kalan hak sahiplerine aktarılır bu geliriniz; tıpkı emekli aylığı gibi.

Ve, hak sahipleri yaşamları boyunca sağlık güvenceli olurlar.

Ayrıca, malum, kurumun kontrol muayenesine çağırma yetkisi var. Yani teorik olarak şimdi sizi kontrol muayenesine çağırıp "işgücü kaybı oranınız dültü, o yüzden ödenen sürekli iş göremezlik geliri de düşecek" denebilir.
Mazallah, böylesi bir durumla karşılaşırsanız, iş kazası sonrası oluşan sakatlık ortadan kalkmadı ise, bugün yapılacak kontrol muayenesinde bugün yürürlükte olan yönetmelik ve sakatlık oranı cetveli değil, siz iş kazası geçirdiğinizde yürürlükte olan yönetmeli/cetvel temel alınmak zorunda: http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

Üst Alt